Criteriul National

Franța înăsprește condițiile de acces la permisul de sănătate: „De acum înainte doar vaccinarea va fi valabilă” – Coronavirus

Franța înăsprește condițiile de acces la permisul de sănătate: „De acum înainte doar vaccinarea va fi valabilă” – Coronavirus
decembrie 18
03:42 2021

Guvernul francez a sporit presiunea asupra francezilor nevaccinati anunțând vineri o înăsprire a condițiilor de acces la permisul de sănătate, pentru a face față variantei Omicron, „care va deveni dominantă de la începutul anului 2022”, potrivit AFP.

Acest anunț a fost făcut la sfârșitul unui consiliu de apărare a sănătății care s-a întrunit pentru a lua în considerare noi măsuri în fața celui de-al cincilea val fulger al Covid-19 și a variantei extrem de contagioase Omicron.

Varianta Omicron, a cărei viteză de propagare este „fulger în jurul nostru în Europa”, „se va răspândi foarte repede până la punctul de a deveni dominantă de la începutul anului 2022” în Franța, a anunțat premierul Jean Castex.

Ca urmare, pentru a intra în restaurante, centre comerciale, locuri de spectacol, muzee etc., un test negativ nu va mai fi suficient: va fi neapărat necesar să fi fost vaccinat (sau vindecat de Covid) și să fi primit un rapel. doza.

„De acum înainte doar vaccinarea va fi valabilă în trecut”, a insistat șeful guvernului.

Această măsură va face obiectul unui proiect de lege prezentat la începutul lunii ianuarie Parlamentului, care va include și voința de „înăsprire a condițiilor de control și sancțiuni împotriva permiselor false”, a subliniat Jean Castex.

„Nu este admisibil ca refuzul a câteva milioane de francezi de a se vaccina să pună în pericol viața unei țări întregi și să submineze viața de zi cu zi a unei mari majorități a”, declară el.

„Presumăm să punem presiune pe cei nevaccinati, deoarece serviciile de îngrijire critică și de resuscitare ale spitalelor noastre sunt pline, în cea mai mare parte, cu persoane nevaccinate”, a spus Jean Castex.

Termenul limită pentru accesarea rapelului va fi, de asemenea, redus la începutul lunii ianuarie la patru luni în loc de cinci.

Guvernul se teme de o supraîncărcare a spitalelor odată cu apropierea sărbătorilor, în special din cauza personalului aflat în concediu în această perioadă.

Premierul a indicat că primăriile ar trebui să renunțe la concerte și artificii în seara zilei de 31 decembrie, timp în care va fi interzis consumul de alcool pe drumurile publice.

Președintele Emmanuel Macron și-a anulat, la rândul său, călătoria pe care urma să o facă săptămâna viitoare în Mali, iar Castex cea pe care urma să o facă în Iordania de Anul Nou.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul