Criteriul National

Franța înăsprește restricțiile, dar nu impune lockdown de Revelion: Interzis consumul de alimente și băuturi în mijloacele de transport în comun – Coronavirus

Franța înăsprește restricțiile, dar nu impune lockdown de Revelion: Interzis consumul de alimente și băuturi în mijloacele de transport în comun – Coronavirus
decembrie 27
21:58 2021
Premierul francez Jean Castex a anunțat luni că distanța dintre doua a doză de vaccina anti-Covid și doza a treia va fi micșorată de la 4 la 3 luni de zile, consumul de mâncare și băutură va fi interzis în mijoacele de transport în comun, în cinematografe și teatre, dar nu va impune lockdown de Revelion, în ciuda numărului mare de noi cazuri zilnice înregistrate, relatează Reuters și Le Figaro.

Castex a spus că de luni pentru trei săptămâni, toate adunările publice în spații închise vor fi limitate la 2.000 de persoane, iar pentru evenimentele din spațiile exterioare vor fi limitate la 5.000 de persone.

Comsumul de băuturi și mâncare va fi interzis în mijloacele de transport în comun, teatre și cinematografe, iar munca de acasă va fi obligatorie pentru cel puțin trei zile pe săptăână acolo unde este posibil.

În locurile în care acum se aplică permisul sanitar, va fi necesar, din 15 ianuarie, dacă se votează proiectul de lege privind pașaportul de vaccinare, să se dovedească vaccinarea pentru a putea intra, a anunțat Jean Castex. Acest proiect de lege a fost deja adoptat de Consiliul de Miniștri. Dacă Parlamentul își dă aprobarea, prezentarea unui test nu va mai fi suficientă.

Legea prevede, de asemenea, sancțiuni mai dure împotriva permiselor false. „Este un act de punere în pericol al celorlalți, nu este admisibil”, avertizează Jean Castex.

Francezii ar trebui să se aștepte să fie nevoiți să poarte din nou masca în aer liber în unele orașe.

Noile măsuri vin în contextul în care sâmbătă Franța a raportat pentru prima dată peste 100.000 de noi infectări zilnice, un record absolut de la debutul pandemiei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul