Criteriul National

”Frăția Tit”, atacuri raider la Interne și Apărare!

”Frăția Tit”, atacuri raider la Interne și Apărare!
mai 15
05:30 2020

(Preluare National – Catalin Tache):

De departe una dintre cele mai influente ”frății” transpartinice a fost și rămâne cea reprezentată de ”ghemul” de interese de la Comisia pentru apărare, ordine publică și siguranță națională din Senatul României. Cea care, încercând să nu deranjeze prea mult serviciile secrete și neglijând astfel voit segmentul de siguranță națională din fișa postului și-a concentrat activitatea pe Ministerul Apărării Naționale și mai ales pe Ministerul de Interne. Acolo unde, indiferent de ce partid s-a aflat la Putere, ”Comisia” a impus mai mulți ofițeri agreați pe funcții de conducere și chiar a dat și câțiva miniștri. Cum este și cazul actualului ministru de Interne, liberalul Marcel Vela știind de altfel foarte bine că se poate baza la o adică pe ”frăția” pesedistului Liviu Tit Brăiloiu mai mult chiar decât pe sprijinul propriilor colegi de partid.
La fel cum, atunci când s-a aflat la rândul său în corzi, și Liviu Tit Brăiloiu s-a putut baza pe camaraderia lui Marcel Vela și a celorlalți membri ai Comisiei pentru apărare din Senat. Iar influența lui Tit Brăiloiu este atât de mare, încât acesta și-a permis să impună chiar împotriva voinței sale un ministru de Interne! Și după doar o săptămână, pentru că acesta nu s-a dovedit chiar ”roboțelul” care să îndeplinească absolut toate ordinele propriei ”Frății”, să îl facă să plece din fruntea MAI! Este vorba, desigur, de Nicolae Moga, membru de asemenea al Comisiei pentru apărare, ordine publică și siguranță națională și implicit soldat credincios al ”Frăției Tit”. Aceeași care l-a impus ministru de Interne și pe pesedistul Mihai Fifor! Dar și pe liberalul Marcel Vela! Iar pentru a-și securiza păstrarea Internelor în propria sferă de influență, indiferent de cine va fi premier, același Liviu Tit Brăiloiu a inițiat și reușit să adopte în Senat, ca și for decizional, legea respinsă de Camera Deputaților și prin care șeful Poliției Române urmează să fie numit direct de către ministrul de Interne, ci nu de prim-ministru, ca până acum… Adică tot de ”Frăția Tit”…
Poliția, adjudecată. Vasilescu tremură…
Nicolae Moga, Mihai Fifor și Marcel Vela, ultimii trei miniștri de Interne ai ”Frăției”
Pe 27 noiembrie 2019, Camera Deputaților respingea propunerea legislativă inițiată de Liviu Tit Brăiloiu pentru modificarea legii 218/2002 privind organizarea și funcționarea Poliției Române. Numai că, spre sfârșitul stării de urgență, Liviu Tit Brăiloiu întoarce iată spectaculos soarta legii sale, aceasta fiind adoptată de Senat cu o majoritate liniștitoare de 91 de voturi ”pentru” și 43 ”împotrivă”. Iar dacă până acum legea prevedea că ”Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general, cu rang de secretar de stat, numit prin decizie a prim-ministrului”, Liviu Tit Brăiloiu a schimbat radical datele problemei. În noua sa lege scriind negru pe alb că ”Inspectoratul General al Poliției Române este condus de un inspector general, numit de ministrul Afacerilor Interne”. Astfel că șeful Poliției Române nu va mai fi nici secretar de stat și nici nu va mai fi numit de premier. Dincolo de aspectele juridice legate de această modificare, inițiații sistemului decodând noua lege prin ”adjudecarea Poliției” de către ”Frăția Tit”. Rămânând de văzut acum doar dacă Marcel Vela, el însuși membru marcant al ”Frăției” din Comisia de apărare a Senatului va fi pus să îl execute de urgență pe chestorul Liviu Vasilescu sau acest as din mânecă va fi păstrat pentru a fi folosit la nevoie de viitorul ministru de Interne… Însă oricum, prin această mutare în forță ”Frăția Tit” i-a arătat deja ”pisica” actualului șef al Poliției Române, chestorul Vasilescu fiind conștient că de acum înainte poate fi schimbat din funcție în orice clipă, doar printr-un banal ordin de ministru…
Urmează Armata…
Iar cum ”Comisia” și-a securizat deja în mare parte influența asupra Ministerului de Interne și implicit asupra principalei structuri a acestuia, Poliția Română, informațiile de ultimă oră intrate în posesia noastră arată că se fac deja pregătiri intense pentru următorul ”stabor”… Cel în care urmează să se decidă în linii mari ce funcții de conducere vor reveni grupărilor teritoriale rivale. Totul pentru ca aceste lupte fratricide din cadrul Internelor să nu denatureze prea mult și să amenințe astfel ”echilibrul” asigurat de atâta vreme de ”Frăția lui Tit” de la Comisia de apărare a Senatului. După care, după cum susțin sursele noastre, se va putea declanșa ”atacul raider” asupra următoarei ținte, Armata Română. Pentru că, dincolo de ”bula” în care pare să se fi auto-izolat în ultima vreme generalul Ciucă, ministrul Apărării fiind interesat doar să le facă pe plac americanilor, mai multe posturi cheie urmează a fi disponibilizate în chiar fruntea unor structuri mult râvnite. Posturi care ar urma să fie preluate din mers de ”nominalizații” Comisiei, Armata rămânând a doua prioritate a politicienilor care ar trebui totuși să se limiteze doar la supervizarea funcționării în legalitate a Ministerului Apărării Naționale, Ministerul Afacerilor Interne și altor structuri din sistemul de siguranță națională.
Nu calcă linia roșie a serviciilor!
Și cu toate că mulți au subestimat de-a lungul vremii puterea ”Frăției lui Tit”, iată că politicianul miliardar din Eforie continuă să rămână la butoanele sistemului. Ce-i drept, la cele care accesează doar o parte a sistemului. Pentru că dacă miniștrilor de Interne sau celor de la Apărare ”Frăția” le-a suflat mai mereu în ceafă, membrii ”Comisiei” de la Senat nu au călcat în schimb niciodată linia roșie care delimitează sfera de influență a serviciilor secrete. Astfel că dacă ”Frăția” transpartinică de la Senat s-a mulțumit să își facă simțită prezența doar la Apărare și Ordine Publică, nederanjând nici măcar cu o audiere mai de Doamne Ajută șefii serviciilor secrete, și aceștia din urmă i-au lăsat în pace pe oamenii lui Tit. Un pact tacit cât se poate de benefic pentru ambele tabere, ce-i drept. Dar al naibii de găunos pentru un sistem de siguranță națională cu adevărat democratic și prin urmare cu adevărat ”sănătos”…

Articolul ”Frăția Tit”, atacuri raider la Interne și Apărare! apare prima dată în Ziarul Incisiv de Prahova.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul