Criteriul National

Fraude in marketingul afiliat

Fraude in marketingul afiliat
ianuarie 11
11:00 2018

Unul dintre pericolele cu care se poate confrunta un viitor afliat este inscrierea pe o platforma de afiliere care desfasoara activitati frauduloase si escrocherii. Cu toate ca acesta este un domeniu care este reglamentat in mod legal, exista posibilitatea ca printre atat de multe platforme si programe de afiliere serioase sa se strecoare un astfel de pericol.

Cei mai expusi sunt afiliatii incepatori, care inca nu stiu cum sa se protejeze impotriva unor astfel de probleme. Pentru a stii care sunt aceste pericole, iata o lista a celor mai frecvente astfel de escocherii si fraude din zona marketingului afiliat.

  • Programele de instruire frauduloase – Fiind la inceput, un astfel de program de instruire poate constitui o necesitate. Mai ales ca iti vor fi prezentate anumite aspecte pe care nu le poti descoperi singur, de la strategii de atragere a clientului si pana la moduri in care poti obtine profit sporit din aceasta activitate.Evita din start acele programe care-ti promit lucruri nerealizabile, care pot fi obtinute numai prin magie, dat fiind faptul ca este foarte posibil ca aceste programe sa fie poarta catre propriul tau buzunar. In plus, astfel de programe nu sunt construite in mod logic, pe o baza reala si nici nu au un continut util. Conceperea lor este realizata avandu-se in minte doar obtinerea de profit de pe urma ta.Informeaza-te, cauta pe forumuri si analizeaza cu atentie inainte de a vira banii pentru a urma acest program!
  • Ofertele de imbogatire rapida – sume de ordinul miilor de Lei sau valuta pe saptamana sau lunar si toate acestea fara sa lucrezi mai mult de 2-3 ore pe zi? Si tie-ti suna a reclama falsa si escocherie, nu? Gandeste-te ca daca ar fi asa ceva posibil, atunci toti oamenii s-ar transforma in afiliati.Nu exista castiguri mari in acest domeniu fara un volum de munca pe masura! Nu exista strategii infailibile, care sa faca posibila imbogatirea ta peste noapte, asa cum nu exista zane sau spiridusi! In marketingul afiliat exista doar multa munca, devotament si principiul de respectare al intereselor clientului – doar acestea iti pot transforma in realitate dorinta de a obtine un profit cat mai mare!
  • Fara produse sau servicii pe care sa le comercializezi – din start trebuie sa refuzi orice astfel de oferta. Marketingul afiliat presupune promovarea unor servicii sau produse, care chiar daca nu sunt ale tale, trebuie sa existe. Ele sunt modalitatea prin care tu vei incasa un comision. Astfel de “oportunitati de afaceri” nu sunt altceva decat modalitati stupide prin care unii incearca sa faca bani de pe urma celor care sunt neatenti.Structurile de imbogatire de tip piramidal nu au avut niciodata efecte benefice pentru participanti, ci numai pentru organizatori!
  • Programe de afiliere pentru care este solicitata o plata anterior inregistrarii – toate programele de afiliere care functioneaza in mod legal sunt servicii oferite in mod gratuit afiliatilor. Daca este solicitata o astfel de plata, atunci, in mod cert, este vorba despre o escocherie.
  • Escrocheriile bazate pe nume de domeniu – genul acesta de escocherii se bazeaza pe neatentia celor care sunt tinta lor. In general, aceste fraude se bazeaza pe emailuri prin care persoana este avertizata ca exista deja un domeniu inregistrat cu numele sau, ceea ce inseamna ca alocarea respectivului domeniu este imposibila. Prin virarea unei sume de bani, detinatorul respectivului domeniu va fi de acord cu cedarea dreptului de folosinta catre tine.Desigur, din momentul efectuarii platii, nu o sa-ti mai raspunda nimeni la emailuri! Sau, si mai rau, in cazul in care accepti, atunci toate platile legate de respectivul domeniu iti vor fi in mod automat alocate tie, chiar daca nu esti proprietarul de drept!

Ai mare grija la astfel de escrocherii si nu trimite niciodata nici o plata fara a te asiura ca totul este 100% legal. Informeaza-te, cauta pe net, analizeaza datele si informantiile de pe forumurile de specialitate si fa tot ceea ce este necesar pentru a fi in deplina siguranta. Nu uita ca banii nu se castiga atat de usor precum vor unii sa spuna!

Afla mai multe detalii…

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Ionut Barbieri

Ionut Barbieri

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo