Criteriul National

Fresce bizantine au fost descoperite în Turcia

Fresce bizantine au fost descoperite în Turcia
mai 31
12:12 2016

Mai multe tipuri picturi murale au fost descoperite în timpul săpăturilor într-o biserică subterană. în Nevsehir , Capadocia regiune din Turcia.

freesce

A fost nevoie de luni de muncă pentru a șterge tot pământul în biserica subterană descoperită încă din luna februarie 2016 din Nevșehir, Capadocia și aducerea la lumină a peste o duzină de fresce datând din perioada bizantină. Cu prilejul unui interviu a cotidianului naționale turc Hürriyet , arheologul Semih Istanbulluoglu care conduce săpăturile a arătat că cercetările au fost foarte delicate. „Clădirea a fost complet îngropată. Noi am început activitatea de compensare în această iarnă, dar din cauza vremii nefavorabile, am fost forțați să ne oprim. Nu a fost posibil , dar de la începutul lunii mai am fost capabili să ne reluăm săpăturile „.

În cadrul renovării castelului Nevsehir, mai mulți muncitori au descoperit în februarie 2016  structura mare de piatră, ascunse sub picioarele lor. Municipalitatea din Nevșehir a decis să suspende șantierul de construcție și de a începe să sape pentru a scoate la iveală biserica.

” Unele fresce au fost avariate . Echipa a trebuit să sape foarte atent în pământ pentru a găsi bucățile de părțile lipsă și , prin urmare, să reconstruiască picturile originale . Un total de douăsprezece fresce au fost recuperate „, a adăugat domnia sa .

1

Picturile murale reprezintă scene biblice reprezentative , cum ar fi Înălțarea lui Iisus, Judecata de Apoi, înmulțirea pâinilor și a peștilor , dar, de asemenea, unele portrete ale sfinților, ale apostolilor și profeților .

Primarul Hasan Ünver spune că frescele sunt unice : ” Noi știm că aceste picturi nu au fost observate într- o altă biserică datând din acelke vremuri”.Regiunea Cappadocia este de o importanță majoră în istoria artei bizantine deoarece peste 3.000 de capele au fost descoperite , iar sit-ul este înregistrat în patrimoniul mondial UNESCO din 1985.

Sursa foto : www.hurriyetkurumsal.com 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo