Criteriul National

Fresce bizantine au fost descoperite în Turcia

Fresce bizantine au fost descoperite în Turcia
mai 31
12:12 2016

Mai multe tipuri picturi murale au fost descoperite în timpul săpăturilor într-o biserică subterană. în Nevsehir , Capadocia regiune din Turcia.

freesce

A fost nevoie de luni de muncă pentru a șterge tot pământul în biserica subterană descoperită încă din luna februarie 2016 din Nevșehir, Capadocia și aducerea la lumină a peste o duzină de fresce datând din perioada bizantină. Cu prilejul unui interviu a cotidianului naționale turc Hürriyet , arheologul Semih Istanbulluoglu care conduce săpăturile a arătat că cercetările au fost foarte delicate. „Clădirea a fost complet îngropată. Noi am început activitatea de compensare în această iarnă, dar din cauza vremii nefavorabile, am fost forțați să ne oprim. Nu a fost posibil , dar de la începutul lunii mai am fost capabili să ne reluăm săpăturile „.

În cadrul renovării castelului Nevsehir, mai mulți muncitori au descoperit în februarie 2016  structura mare de piatră, ascunse sub picioarele lor. Municipalitatea din Nevșehir a decis să suspende șantierul de construcție și de a începe să sape pentru a scoate la iveală biserica.

” Unele fresce au fost avariate . Echipa a trebuit să sape foarte atent în pământ pentru a găsi bucățile de părțile lipsă și , prin urmare, să reconstruiască picturile originale . Un total de douăsprezece fresce au fost recuperate „, a adăugat domnia sa .

1

Picturile murale reprezintă scene biblice reprezentative , cum ar fi Înălțarea lui Iisus, Judecata de Apoi, înmulțirea pâinilor și a peștilor , dar, de asemenea, unele portrete ale sfinților, ale apostolilor și profeților .

Primarul Hasan Ünver spune că frescele sunt unice : ” Noi știm că aceste picturi nu au fost observate într- o altă biserică datând din acelke vremuri”.Regiunea Cappadocia este de o importanță majoră în istoria artei bizantine deoarece peste 3.000 de capele au fost descoperite , iar sit-ul este înregistrat în patrimoniul mondial UNESCO din 1985.

Sursa foto : www.hurriyetkurumsal.com 

Prof. Dr. Daniel Mihai, CNA Regina Maria Constanţa, redactor şef al ziarului Criteriul Naţional

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul