Criteriul National

Frica de independență

Frica de independență
martie 06
09:30 2019

freedom-the-carousel-2-by-annewipf-d8ifvrh-jpg
Motto: ” Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii. ” (art.124 ali(3) din Constitutia Romaniei)

Ceea ce voi scrie mi-a fost sugerat de afirmatia recenta a unui judecator, presedinte de instanta, din vestul tarii, publicata in presa online : ” E momentul sa ne maturizam !”
Daca o spune unul din corpul judecatorilor, trebuie sa-i dam crezare, fiindca stie el ce spune !
Despre judecatorul LIBER, ca fiinta umana, supus numai constiintei sale, cu mintea coborata in inima atunci judeca pe semenii sai , nici un cuvant in materialul amintit, dar nici in manifestarile publice ale celor care afirma ca sustin ” justitia” .
Atata timp cat un judecator sta cu frica sa nu supere pe cineva si, in special, sa nu spuna altfel decat scrie in rechizitoriu, de teama ca i se va face si lui un rechiziotoriu , nu avem judecatori independenti. Frica ii paralizeaza vointa !
Ca este asa o dovedesc sutele de dosare penale deschise contra judecatorilor. Se pare ca 1(unu)judecator din 3(trei) a avut, are sau va avea dosar penal. Daca sunt pentru fapte reale, cum au confirmat instantele in multe cazuri, atunci problema lipsei independentei judecatorului este adevarata.
Libertatea noastra vine exclusiv din interiorul nostru. Ne nastem liberi, insa parintii, scoala, societatea ne inlantuie treptat libertatea, aratandu-ne permanent cate un Bau-Bau . Cred ca la acest aspect s-a referit judecatorul cand a afirmat public : ” E momentul sa ne maturizam ! ” adica sa scapam de FRICA.
Stimati judecatori ! Redeveniti liberi si asa veti fi independenti !
Nu asteptati de la altii independenta ! Toti ceilalti vor sa va tina agatati cu ceva pentru a va santaja si a face astfel nedreptati .
Cand esti curat in cuget si simtire , n-ai frica, adica esti LIBER, independent in realizarea actului de justitie, supus numai legii, adica sub protectia legii, atunci cand o respecti.
Nu asteptati independenta de la colegii procurori. Despre acestia Constitutia nu spune ca sunt INDEPENDENTI. Ei se afla sub autoritatea ministrului justitiei( numit politic!)si se supun controlului ierarhic( art. 132 alin.(1) din Constitutie). Indignarea multora fata de afirmatia unui procuror( mediatizat in ultima vreme) ca procurorul nu este independent , nu are temei. S-a spus un adevar. Impartialitatea si respectarea legii , sunt singurele care il face si pe procuror LIBER, fara frica de presiunile din exterior.
O sa avem parte de o Justitie adevarata numai atunci cand va fi infaptuita de catre JUDECATORI LIBERI, adica independenti , supusi numai legii.

Sursa foto : AstroCafe

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 6 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul