Criteriul National

Frica de independență

Frica de independență
martie 06
09:30 2019

freedom-the-carousel-2-by-annewipf-d8ifvrh-jpg
Motto: ” Judecatorii sunt independenti si se supun numai legii. ” (art.124 ali(3) din Constitutia Romaniei)

Ceea ce voi scrie mi-a fost sugerat de afirmatia recenta a unui judecator, presedinte de instanta, din vestul tarii, publicata in presa online : ” E momentul sa ne maturizam !”
Daca o spune unul din corpul judecatorilor, trebuie sa-i dam crezare, fiindca stie el ce spune !
Despre judecatorul LIBER, ca fiinta umana, supus numai constiintei sale, cu mintea coborata in inima atunci judeca pe semenii sai , nici un cuvant in materialul amintit, dar nici in manifestarile publice ale celor care afirma ca sustin ” justitia” .
Atata timp cat un judecator sta cu frica sa nu supere pe cineva si, in special, sa nu spuna altfel decat scrie in rechizitoriu, de teama ca i se va face si lui un rechiziotoriu , nu avem judecatori independenti. Frica ii paralizeaza vointa !
Ca este asa o dovedesc sutele de dosare penale deschise contra judecatorilor. Se pare ca 1(unu)judecator din 3(trei) a avut, are sau va avea dosar penal. Daca sunt pentru fapte reale, cum au confirmat instantele in multe cazuri, atunci problema lipsei independentei judecatorului este adevarata.
Libertatea noastra vine exclusiv din interiorul nostru. Ne nastem liberi, insa parintii, scoala, societatea ne inlantuie treptat libertatea, aratandu-ne permanent cate un Bau-Bau . Cred ca la acest aspect s-a referit judecatorul cand a afirmat public : ” E momentul sa ne maturizam ! ” adica sa scapam de FRICA.
Stimati judecatori ! Redeveniti liberi si asa veti fi independenti !
Nu asteptati de la altii independenta ! Toti ceilalti vor sa va tina agatati cu ceva pentru a va santaja si a face astfel nedreptati .
Cand esti curat in cuget si simtire , n-ai frica, adica esti LIBER, independent in realizarea actului de justitie, supus numai legii, adica sub protectia legii, atunci cand o respecti.
Nu asteptati independenta de la colegii procurori. Despre acestia Constitutia nu spune ca sunt INDEPENDENTI. Ei se afla sub autoritatea ministrului justitiei( numit politic!)si se supun controlului ierarhic( art. 132 alin.(1) din Constitutie). Indignarea multora fata de afirmatia unui procuror( mediatizat in ultima vreme) ca procurorul nu este independent , nu are temei. S-a spus un adevar. Impartialitatea si respectarea legii , sunt singurele care il face si pe procuror LIBER, fara frica de presiunile din exterior.
O sa avem parte de o Justitie adevarata numai atunci cand va fi infaptuita de catre JUDECATORI LIBERI, adica independenti , supusi numai legii.

Sursa foto : AstroCafe

Redacția platformei media Criteriul Național mulțumește domnului Vasile Soroceanu pentru acest impresionant material trimis astăzi 6 Martie 2019 în exclusivitate. Totodată, pe această cale îl asigură de statutul de colaborator permanent.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei