Criteriul National

Frica de muschi: ce trebuie sa stie femeile?

Frica de muschi: ce trebuie sa stie femeile?
septembrie 04
10:25 2019

Desi s-au facut pasi mari in directia suprimarii fricii feminine de muschi sau miofobie, muschii sunt inca priviti cu suspiciune si neincredere in cercurile de fitness feminine.

Sigur, la un anumit nivel, majoritatea femeilor inteleg ca este important sa aiba muschi, dar inca exista o ingrijorare semnificativa cu privire la exces.

La un anumit nivel, neincrederea femeilor fata de muschi are sens. In definitiv, una din cele mai recunoscute trasaturi masculine este musculatura vizibila, o trasatura pe care cele mai multe femei vor sa o evite. Dar muschii nu sunt cu siguranta o caracteristica universal masculina.

Dincolo de acest lucru, adevarul este ca femeile cu cel mai admirat fizic, sunt mult mai musculoase decat femeile normale. Si asta nu neaparat pentru ca au apelat la steroizi originali.

5 lucruri pe care femeile nu le inteleg

  1. In cazul femeilor, muschii nu se obtin atat de usor. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile care sunt mai in varsta si tin o dieta.
  2. Orice muschi vizibil pe care il castigi este dobandit treptat – intotdeauna va fi suficient timp pentru apasa frana daca simti ca muschii devin prea vizibili.
  3. Pentru majoritatea femeilor va fi mai placut decat si-au imaginat ca sa aiba o masa musculara frumoasa.
  4. Dar, daca chiar nu le place noua imagine, nu este nicio problema. Este foarte usor sa revina ca inainte.
  5. Muschii sunt ceea ce te impiedica sa slabesti. Este cunoscut faptul ca barbatii pot manca mai mult decat femeile fara consecinte, chiar daca exista cam aceeasi greutate corporala. Explicatia este ca au mai multi muschi, chiar daca nu au apelat la steroizi originali.

 Muschii si metabolismul

Interesant este ca multe persoane tind sa considere ca metabolismul este o forta externa misterioasa, cum ar fi gravitatia – nu o poti atinge, nu o poti vedea, dar o ai. Stii de asemenea ca incepe sa scartaie imdiat dupa 40 de ani (Metabolismul, nu gravitatia).

Dar, nu e chiar asa. Metabolismul se refera pur si simplu la consumul de energie. Exista patru categorii principale:

- metabolismul bazal

- termogeneza activitatii non exercitiu – energia suplimentara de care ai nevoie pentru a efectua orice activitate, in afara de exercitiile formale.

- activitati de exercitiu – energia de care ai nevoie pentru a efectua si recupera orice tip de exercitiu formal

- efectul termic al alimentelor – ori de cate ori mananci alimente, este nevoie de o anumita cantitate de energie pentru a prelucra acel aliment (digestie, absorbtie, eliminare). Pentru procesare, este nevoie de 5 – 15% din caloriile din carbohidrati grasimi. Proteinele necesita ceva mai multa munca pentru a fi procesate, necesitand intre 20 – 35% din caloriile sale.

Acestea fiind spuse, muschii afecteaza in mod benefic rata metabolica totala in trei moduri diferite:

- antrenamentul necesar pentru a construi muschi suplimentar cere energie pentru exercitii si recuperare

- dupa ce sunt achizitionati, noii muschi trebuie sa cheltuie energie suplimentara zilnic doar pentru mentinere. Metabolismul creste.

- cand ai mai multi muschi, toate activitatile sunt mai usor de fectuat, ceea ce face necesare activitati suplimentare pentru consum de energie.

Prin urmare, castigarea unui numar cat consistent de muschi, are un impact puternic asupra ratei metabolice. Totusi, unele femei ar putea avea unele bariere psihologice de depasit.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Alexandru Razvan

Alexandru Razvan

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei