Criteriul National

FRICA ŞI FOAMEA-Pamflet

FRICA ŞI FOAMEA-Pamflet
martie 31
15:02 2020

received_225078572027300

Frica şi foamea…
FRICA ŞI FOAMEA

Frica şi foamea…
Vă spun ceva aceste cuvinte? Vă înspăimântă gândul că într-o bună zi, Doamne fereşte, n-o să mai aveţi ce pune pe masă? Că nu veţi avea bani să cumpăraţi pâinea cea de toate zilele sau cu banii în mână n-o să mai aveţi de unde o procura?
Odată cu declanşarea pandemiei COVID-19, am asistat ca şi dumneavoastră, desigur, la reacţia firească a omului în astfel de condiţii: APROVIZIONAREA CU BUNURI DE STRICTĂ NECESITATE: făină de grâu, mălai, ulei, zahăr, conserve etc.
Vă spun sincer că la un moment dat chiar m-a indignat faptul că unii chiar exagerau cumpărând atât de multe. Privind însă din perspectiva de acum, văzând proporţiile pe care le-a luat PANDEMIA, înclin să le dau dreptate.
Anunţată cu timiditate de către autorităţile noastre, care au luat măsurile „gradual” (a se citi „electoral!), pandemia COVID-19, declanşată mai târziu aici, desigur, tinde să ajungă din urmă prăpădul făcut deja în state U.E. ca: Italia, Spania, Franţa.
Dar ţin să subliniez că în timp ce statele noastre surori (?) se confruntau cu pandemia şi luau măsuri drastice pentru a-i opri extinderea, noi aveam alte treburi. Ne jucam de-a politica. Vorbeam despre alegeri anticipate. Eram al dracului de ocupaţi!
Ruşine! De trei ori ruşine!
Ba am văzut chiar aseară la televizor declaraţia unui fost premier care sfătuia actualul guvern, lipsit de experienţă, să cheme la consultări opoziţia şi să facă front comun pentru ieşirea din criza ce se profileză la orizont.
O propunere bună, desigur, dar în alocuţiunea sa nu a pierdut bunul prilej de a lovi în actuala conducere, ţinând morţiş să-i enumere greşelile, bălbâielile, gafele, într-un cuvânt, incapacitatea de a face faţă momentului critic prin care trece ţara.
Aşadar, şi într-o asemenea situaţie-limită, vitală pentru însăşi existenţa omenirii, politrucilor noştri de doi bani le stă mintea tot la bătălii politice.
No comment!

Sursa foto: https://google.com

Via Criteriul National

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul