Criteriul National

Frizeri din SUA infectati cu COVID 19 – alte 140 de persoane suspecte masti dar fara viziere de protectie

mai 29
16:25 2020

In Missouri SUA – doi frizeri au fost infectati cu COVID 19. Ei au continuat sa lucreze iar alte 140 de persoane sunt potentiale suspecte de infestare. 

 

Cei doi lucrau la acelasi salon, unul a fost diagnosticat in ziua de sambata iar al2ea a fost diagnosticat duminica. Acestia au intat in contact cu 140 de persoane – unul in jur de 55 iar al2lea peste 80. 

Atat frizerii cat si clientii au purtat masti de protectie. Frizerii de asemenea au purtat si viziere de protectie. Salon a fost deschis si in ultimele zile, iar autoritatile competente au luat masuri de invesigatie. 

 

In SUA, peste 97000 de oameni au murit de noul tip de coronavirus iar 650 dintre ei in Missouri. Peste 1.6 milioane de oameni au fost diagnosticate cu noul virus. 

 

Spania- peste 28000 de  morti. 

 

Spania a inregistrat un nr de 28,752 de decese cu peste 230000 de imbolnaviri. Spania, se confrunta cu proteste impotriva masurilor de restrictie. 

Insa acestia au optat prin a umbla cu masini si motociclete fara ca acestia sa umble unul langa altu fara masti sau viziere de protectie. 

 

Spania a anuntat ca redeschide granitele pentru turitsti incepand cu luna iulie. 

 

Calatorii cu viziere de protectie.

 

Majoritatea tarilor care se bazau in trecut pe turism, doresc sa reschida usor usor aeroporturile si sa primeasca inapoi turisti. 

Insa cum ne protejam? Masti si viziere de protectie? Cum vom sta la plaja cu acestea? 

Din ceea ce ne-au transmis majoritatea specialistilor, virusul nu se poate transmite prin apa. 

Insa o protectie ne poate salva vacanta si viata. Masca, manusi si viziere de protectie, alaturi de distantarea sociala probabil ca vor noile regul pe care le vom aplica in vacantele noastre din 2020. 

 

Viziere de protectie in vacanta.

 

Ne dorim cu totii sa calatorim, insa ce ne facem in momentul in care intram in acelasi hotel in care stau mai multe familii? Mastile de protectie ne protejeaza insa ochii raman expusi. Viziere de protectie sunt o solutie. 

Le putem procura online la o simpla cautare – noi am gasit pe www.mboutique.ro mai multe tipuri – inclusiv pentru cei mici – denumite viziere de protectie VJunior. 

Preturile de pe magazinul online sunt usor mai mici fata de cele din magazinele mari, incepand cu 14.99lei. 

Cei de la Medikal Boutique ne sugereaza faptul ca aceste viziere de protectie trebuiesc purtate alaturi de o masca si dezinfectate periodic. Acestia au mai multe tipuri de viziere de protectie si se pot comanda online. Plata se poate face ramburs sau plata prin transfer cont. 

De unde ne-au inspirat aceste viziere de protectie? In mare parte de la televizor, unde eroii din prima linie – medicii si asistentii, purtau aceste viziere de protectie pentru a spori protectia fata de persoanele deja bolnave. 

De asemenea, trebuie sa tinem cont de sfaturile primite – 1.5 metrii distantare sociala, spalarea cat mai desa a mainiilor cu apa si sapun, folosirea dezinfectantului gel pentru maini, dezinfectarea locului de munca cu biocide si evitarea persoanelor ce prezinta deja simptome

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul