Criteriul National

Frumusetea  casei noastre se opreste astazi la alegerea echipamentelor potrivite pentru a mentine totul la parametrii ridicati

Frumusetea  casei noastre se opreste astazi la alegerea echipamentelor potrivite pentru a mentine totul la parametrii ridicati
iunie 19
11:01 2017

Indiferent de sezon, daca locuim la casa, cu siguranta dorim sa avem o imagine de ansamblu care sa aduca in discutie bunul gust, frumusetea, dar si o paleta de culori diversificata.

Daca ne raportam la vegetatia din jurul casei noastre cu siguranta lucrurile pot deveni usor problematice, deoarece indiferent de sezon aceasta va creste pe langa diferiti copaci, flori sau plantatii de legume/fructe, drept pentru care atentia noastra trebuie atintita asupra echipamentelor alese pentru a o indeparta.

In ultimul deceniu, un dispozitiv care a avut foarte mult impact pentru a face acest lucru, indiferent de lungimea vegetatiei sau suprafata parcursa este de departe o masina pentru tuns iarba si gazonul, care functioneaza deseori asemenea diferitelor masini agricole de mica anvergura!

Cand ne gandim insa la achizitionarea unui asemenea produs cu siguranta ne gandim la aspecte ce tin de tipologie, alimentare, costuri de achizitie si desigur modalitatea de intretinere.

Exista in acest moment doua tipologii care scot in tipare cea mai buna masina de tuns iarba si acelea sunt manuala si automatizata.

Daca la cea manuala intrebuintarea noastra este una foarte mare si se bazeaza pe forta impingerii, la cea automatizata motorul are grija sa propulseze tot echipamentul in vederea obtinerii celor mai placute suprafete.

Cand vorbim de alimentare, aducem in discutie tipul de combustibil folosit. Evident, in cadrul celor cu alimentare motorizata aducem in discutie arderea interna si deci benzina sau motorina special concepute pentru asemenea utilaje pentru gradinarit.

Insa, cand aducem in discutie aplicarea manuala, atunci combustibilul este de ordin electric sau termic, iar puterea va fi exprimata in watti.

Insa pe noi cu siguranta ne intereseaza sa reducem timpii de lucru in cadrul unei asemenea operatiuni si sa nu intampinam diferite dureri de spate, gat sau umeri, asa ca ne vom orienta atentia cu siguranta spre modele automatizate ce au la baza un motor.

Poate ca ne gandim ca cele manuale au costuri de achizitie mai scazute, insa acest lucru nu aduce de la sine si obtinerea performantelor dorite!

Consulta acum mediul online si intra in posesia celor mai consacrate modele de masina de tuns iarba si gazonul, iar ofertele cu siguranta te vor incanta si te vor aduce in culmile bucuriei pentru a-ti intretine cum se cuvine casa si imprejurul ei.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo