Criteriul National

FTC solicită public CTR să spună câți bani a primit de la fundațiile pentru tineret

FTC solicită public CTR să spună câți bani a primit de la fundațiile pentru tineret
iunie 12
17:59 2017

Federația Tinerilor din Constanța a solicitat, în cadrul dezbaterilor proiectului Legii tineretului, desființarea fundațiilor județene pentru tineret și reintrarea patrimoniului acestora în proprietatea statului pentru că s-a dovedit că acest mod de administrare a patrimoniului nu este unul eficient.

federatia-

Federația Tinerilor din Constanța a fost singura organizație care a susținut acest lucru în cadrul dezbaterilor publice. Consiliul Tineretului din România nu a susținut această propunere. În condițiile în care din CTR fac parte 10 fundații județene pentru tineret și o asociație a fundațiilor județene pentru tineret (CNFT) și numărul total de membri ai CTR este de 17, conform site-ului propriu, avem o suspiciune rezonabilă că CTR nu acționează în interesul tinerilor, ci în interesul fundațiilor județene pentru tineret, structuri care nu au ca scop reprezentarea intereselor tinerilor, ci exclusiv administrarea patrimoniului acestora.

 

Solicităm public CTR să publice sumele de bani și/sau bunuri primite de la fundațiilor județene pentru tineret, FTMB, CNFT din ultimii 10 ani, cu orice titlu (cotizație, donație, contribuție, împrumut, asociere etc.)

 

Federația Tinerilor din Constanța solicită ferm Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernului României și Parlamentului României să nu mai tărăgâneze acest subiect și să rezolve această problemă a tranziției, odată pentru totdeauna. În momentul de față, Ministerul Tineretului și Sportului încalcă de 15 ani OUG nr. 166/2002 prin care are obligația să transmită Guvernului spre adoptare Regulamentul de aplicare a Legii nr. 146/2002. În cazul în care MTS, prin conducătorii săi, cu intenție, nu își va îndeplini obligațiile legale, FTC va sesiza organele judiciare.

 

Sursa foto Ordinea.RO

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Alexandru Bajdechi, Președinte al Federației Tinerilor din Constanța

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo