Criteriul National

FTC solicită public CTR să spună câți bani a primit de la fundațiile pentru tineret

FTC solicită public CTR să spună câți bani a primit de la fundațiile pentru tineret
iunie 12
17:59 2017

Federația Tinerilor din Constanța a solicitat, în cadrul dezbaterilor proiectului Legii tineretului, desființarea fundațiilor județene pentru tineret și reintrarea patrimoniului acestora în proprietatea statului pentru că s-a dovedit că acest mod de administrare a patrimoniului nu este unul eficient.

federatia-

Federația Tinerilor din Constanța a fost singura organizație care a susținut acest lucru în cadrul dezbaterilor publice. Consiliul Tineretului din România nu a susținut această propunere. În condițiile în care din CTR fac parte 10 fundații județene pentru tineret și o asociație a fundațiilor județene pentru tineret (CNFT) și numărul total de membri ai CTR este de 17, conform site-ului propriu, avem o suspiciune rezonabilă că CTR nu acționează în interesul tinerilor, ci în interesul fundațiilor județene pentru tineret, structuri care nu au ca scop reprezentarea intereselor tinerilor, ci exclusiv administrarea patrimoniului acestora.

 

Solicităm public CTR să publice sumele de bani și/sau bunuri primite de la fundațiilor județene pentru tineret, FTMB, CNFT din ultimii 10 ani, cu orice titlu (cotizație, donație, contribuție, împrumut, asociere etc.)

 

Federația Tinerilor din Constanța solicită ferm Ministerului Tineretului și Sportului, Guvernului României și Parlamentului României să nu mai tărăgâneze acest subiect și să rezolve această problemă a tranziției, odată pentru totdeauna. În momentul de față, Ministerul Tineretului și Sportului încalcă de 15 ani OUG nr. 166/2002 prin care are obligația să transmită Guvernului spre adoptare Regulamentul de aplicare a Legii nr. 146/2002. În cazul în care MTS, prin conducătorii săi, cu intenție, nu își va îndeplini obligațiile legale, FTC va sesiza organele judiciare.

 

Sursa foto Ordinea.RO

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește domnului Alexandru Bajdechi, Președinte al Federației Tinerilor din Constanța

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo