Criteriul National

FUGA-I RUŞINOASĂ, DAR E SĂNĂTOASĂ (PAMFLET)

FUGA-I RUŞINOASĂ, DAR E SĂNĂTOASĂ  (PAMFLET)
martie 26
15:32 2020

received_658427621643758

FUGA-I RUŞINOASĂ, DAR E SĂNĂTOASĂ

(PAMFLET)

Armata şi poliţia patrulează pe străzi. INTERDICŢIA de a ieşi din casă cu anumite excepţii, desigur, e decretată de două zile. Deh, câinle trebuie plimbat.
În ce ţară trăim, Doamne? Este interdicţie sau nu, că eu, orişicât mi-aş bate capul, nu pricep? Uitasem, da, semnezi o DECLARAŢIE PE PROPRIA RĂSPUNDERE, iar apoi… Dumnezeu cu mila!
Nu vreau să fiu înţeles greşit, dar această declaraţie poate suplini cumva iresponsabilitatea unora care din plictiseală sau pentru că pur şi simplu nu le pasă de semeni ies din casă sfidând poliţia, armata, TAB-urile scoase în stradă ca în vreme de război? Sau COVID-19 a fost pus pe fugă de mitraliere? Se pare că unii aşa gândesc. A ieşit armata? Gata! Am scăpat de virusul ucigaş. Păi chiar aşa! Cu armata se pune el? Ei…
Poate vi se pare că exagerez (deh, scriitor!), dar, din păcate, nu este aşa. Chiar acum am văzut la televizor cum o tânără a fugit din izolare (sau carantină, nu reţin exact!) ca să se întâlnească cu iubitul. Dar câte cazuri nu or fi asemenea! Fără comentarii!
Şi colac peste pupăză, ministrul nostru drag, ministrul sănătăţii a demisionat. Mă întreb şi vă întreb: Este STARE DE URGENŢĂ sau nu, că eu nu pricep o iotă? Înţeleg, o fi fost depăşit de situaţie, dar cred că în împrejurări de excepţie mori pe baricade. Ce ar însemna acum ca toţi cei aflaţi în posturi –cheie, de conducere, să-şi depună demisia „din motive personale”? S-ar crea, cu siguranţă, o harababură de nedescris.
Ştim cu toţii că de-a lungul zbuciumatei noastre istorii a mai avut loc un asemenea fenomen, pe arhicunoscutul principiu « Fuga-i ruşinoasă, dar e sănătoasă », însă nu bănuiam că voi ajunge să trăiesc vremurile astea. Şi odată precedentul creat, tare îmi este teamă să nu asistăm la demisii în lanţ, Doamne apără şi păzeşte!
Cui i-ar folosi o atare circumstanţă?
Răspunsul cred că îl ştiţi, dar îl punctez aici, pentru că nu e de joacă. Au apărut deja aşa-numiţii oameni de bine care vin, chipurile, să-ţi dezinfecteze locuinţa, dar în fond te lasă fără nimic în casă şi cu mâna la inimă. Iar persoanele cele mai vulnerabile şi unde aceştia acţionează cu precădere sunt cele vârstnice. Ce şi-or fi zis? Oricum dau colţul mai devreme sau mai târziu, haide să le grăbim sfârşitul şi să ne căpătuim, că doar avem o viaţă înainte!
Aşadar, atenţie, mare atenţie, cui deschideţi uşa!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul