Criteriul National

Fumatul electronic, avantaje și dezavantaje

Fumatul electronic, avantaje și dezavantaje
mai 11
17:59 2017

Probabil ca ai vazut diversitatea din ce in ce mai mare de tigari electronice disponibile pe piata. In marile centre comerciale exista magazine special destinate acestui produs si exita o multime de variante si de solutii de vapat.

Este normal, asadar, ca orice fumator sa isi puna intrebari in ceea ce priveste avantajele aduse de tigara electronica. Merita, sau nu merita sa te lasi de fumat pentru o astfel de solutie?

Avantajele tigarii electronice!

Cu siguranta, merita sa te lasi de fumat si sa te apuci de vapat. Un prim avantaj pe care il vei descoperi este faptul ca senzatia pe care o ai este aproape aceeasi. Vei inhala doza zilnica de nicotina, cu marea diferenta ca vei elimina toate acele substante cancerigente, care in mod normal iti scurteaza foarte mult speranta de viata.

Un alt avantaj al tigarii electronice este faptul ca nu genereaza fumat pasiv, o mare problema a tigarii normale. De asemenea, nu ii deranjeaza pe cei din jur in niciun fel, in conditiile in care nu lasa miros neplacut in haine, maini sau par.

De multe ori, tigara electronica este permisa in locuri publice. Este adevarat ca multe restaurante, multe baruri sau institutii interzic pur si simpl gestul de fumat, insa vei putea sa fumezi o astfel de tigara in mult mai multe locuri decat ai putea sa fumezi o tigara normala.

Pretul poate sa fie si el unul mai mic, pe termen lung, in conditiile in care poti pastra tigara propriu zisa si ai nevoie doar de inlocuirea unor accesorii si evident, de achizitia de lichid. Din fericire, lichidul este destul de ieftin si vine cu multe arome, ceea ce reprezinta un alt avantaj destul de mare.

Tigara electronica este o solutie din ce in ce mai performanta si mai sanatoasa, asadar, daca este sa o raportam la tigara normala, merita fiecare banut.

Dezavantajele tigarii electronice

Evident, daca esti nefumator nu este bine sa incepi sa fumezi tigara electronica. IN primul rand, acest produs alimenteaza un viciu si creaza dependenta. In al doilea rand, vapand vei cheltui destul de multi bani si in al treilea rand, chiar si fara substantele cancerigene, o astfel de tigara poate sa vina la pachet cu alte elemente nesanatoase.

Daca poti, asadar, cel mai bine pentru tine este sa nu fumezi deloc si sa te bucuri din plin de o viata 100% sanatoasa.

Comentarii

Comentarii

Share

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Dor de primăvară - Editorial

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Intrarea în anotimpul renașterii își face simțită prezența. Natura se trezește la viață , chiar dacă acest sfârşit de februarie a fost destul de agitat, fiind marcat de nenumărate tulburări meteorologice dar și de evenimente, de arestări repetate şi anchete subtile, de multiple declaraţii de război şi de tensiuni mocnite. Dar, propun să le lăsăm în suspensie, deoarece toate au parte de rezolvare, la un moment dat.

Odată lămurite aceste aspecte, vă invit pe fiecare dintre dumneavoastră să vă lăsați imaginația să lucreze. Nu va necesita niciun cost suplimentar, iar beneficiile le veți cuantifica mai devreme sau mai târziu.

Așadar, din acest moment până la finalul acestor rânduri vă invit la a retrăi și reimagina primăvara din punctul dumneavoastră de vedere. Nu contează câtă experiență dețineți, nu contează nici statutul social, ci mai degrabă deschiderea sufletească dublată de acea trezvie.

Socoietatea postmodernă a devenit oarecum insensibilă la schimbările psihice, la schimbările anotimpurilor iar cea mai acută lipsă de orizont este pentru noi toţi o veritabilă și feroce luptă cu dorințele, temerile, ideile sau prejudecățile noastre. De aceea, anotimpul renașterii este o invitație la accederea într-o altă etapă a vieții şi o alternativă de a ne (re)veni în fire. La modul ideal se poate compara acest lucru ca pe o ofertă de a (re)veni la normalitate, la o invitație de a ne (re)găsi buna aşezare atât în relaţie cu semenii noştri, cât mai ales cu noi înşine.

Și este minunat să observăm aceste lucruri, chiar dacă suntem în mijlocul tuturor evenimentelor. Ce bucurie este atunci când ne alocăm timpul de a ne relaxa și de a privi la florile de câmp pentru a dobândi de la ele o înțelegere. Cromatic și olfactiv…Dar nu numai atât, deoarece aşa cum albina, zburând din floare în floare, adună din ele mierea, aşa şi noi, privind la flori nu numai cu ochii cei trupeşti, ci şi cu ochii lăuntrici putem aduna înțelepciune superioară, ce ține de suflet, dobândind anumite cunoştinţe..........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

clinica implant dentar timisoara