Criteriul National

Fumatul electronic, avantaje și dezavantaje

Fumatul electronic, avantaje și dezavantaje
mai 11
17:59 2017

Probabil ca ai vazut diversitatea din ce in ce mai mare de tigari electronice disponibile pe piata. In marile centre comerciale exista magazine special destinate acestui produs si exita o multime de variante si de solutii de vapat.

Este normal, asadar, ca orice fumator sa isi puna intrebari in ceea ce priveste avantajele aduse de tigara electronica. Merita, sau nu merita sa te lasi de fumat pentru o astfel de solutie?

Avantajele tigarii electronice!

Cu siguranta, merita sa te lasi de fumat si sa te apuci de vapat. Un prim avantaj pe care il vei descoperi este faptul ca senzatia pe care o ai este aproape aceeasi. Vei inhala doza zilnica de nicotina, cu marea diferenta ca vei elimina toate acele substante cancerigente, care in mod normal iti scurteaza foarte mult speranta de viata.

Un alt avantaj al tigarii electronice este faptul ca nu genereaza fumat pasiv, o mare problema a tigarii normale. De asemenea, nu ii deranjeaza pe cei din jur in niciun fel, in conditiile in care nu lasa miros neplacut in haine, maini sau par.

De multe ori, tigara electronica este permisa in locuri publice. Este adevarat ca multe restaurante, multe baruri sau institutii interzic pur si simpl gestul de fumat, insa vei putea sa fumezi o astfel de tigara in mult mai multe locuri decat ai putea sa fumezi o tigara normala.

Pretul poate sa fie si el unul mai mic, pe termen lung, in conditiile in care poti pastra tigara propriu zisa si ai nevoie doar de inlocuirea unor accesorii si evident, de achizitia de lichid. Din fericire, lichidul este destul de ieftin si vine cu multe arome, ceea ce reprezinta un alt avantaj destul de mare.

Tigara electronica este o solutie din ce in ce mai performanta si mai sanatoasa, asadar, daca este sa o raportam la tigara normala, merita fiecare banut.

Dezavantajele tigarii electronice

Evident, daca esti nefumator nu este bine sa incepi sa fumezi tigara electronica. IN primul rand, acest produs alimenteaza un viciu si creaza dependenta. In al doilea rand, vapand vei cheltui destul de multi bani si in al treilea rand, chiar si fara substantele cancerigene, o astfel de tigara poate sa vina la pachet cu alte elemente nesanatoase.

Daca poti, asadar, cel mai bine pentru tine este sa nu fumezi deloc si sa te bucuri din plin de o viata 100% sanatoasa.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo