Criteriul National

Fumatul electronic, avantaje și dezavantaje

Fumatul electronic, avantaje și dezavantaje
mai 11
17:59 2017

Probabil ca ai vazut diversitatea din ce in ce mai mare de tigari electronice disponibile pe piata. In marile centre comerciale exista magazine special destinate acestui produs si exita o multime de variante si de solutii de vapat.

Este normal, asadar, ca orice fumator sa isi puna intrebari in ceea ce priveste avantajele aduse de tigara electronica. Merita, sau nu merita sa te lasi de fumat pentru o astfel de solutie?

Avantajele tigarii electronice!

Cu siguranta, merita sa te lasi de fumat si sa te apuci de vapat. Un prim avantaj pe care il vei descoperi este faptul ca senzatia pe care o ai este aproape aceeasi. Vei inhala doza zilnica de nicotina, cu marea diferenta ca vei elimina toate acele substante cancerigente, care in mod normal iti scurteaza foarte mult speranta de viata.

Un alt avantaj al tigarii electronice este faptul ca nu genereaza fumat pasiv, o mare problema a tigarii normale. De asemenea, nu ii deranjeaza pe cei din jur in niciun fel, in conditiile in care nu lasa miros neplacut in haine, maini sau par.

De multe ori, tigara electronica este permisa in locuri publice. Este adevarat ca multe restaurante, multe baruri sau institutii interzic pur si simpl gestul de fumat, insa vei putea sa fumezi o astfel de tigara in mult mai multe locuri decat ai putea sa fumezi o tigara normala.

Pretul poate sa fie si el unul mai mic, pe termen lung, in conditiile in care poti pastra tigara propriu zisa si ai nevoie doar de inlocuirea unor accesorii si evident, de achizitia de lichid. Din fericire, lichidul este destul de ieftin si vine cu multe arome, ceea ce reprezinta un alt avantaj destul de mare.

Tigara electronica este o solutie din ce in ce mai performanta si mai sanatoasa, asadar, daca este sa o raportam la tigara normala, merita fiecare banut.

Dezavantajele tigarii electronice

Evident, daca esti nefumator nu este bine sa incepi sa fumezi tigara electronica. IN primul rand, acest produs alimenteaza un viciu si creaza dependenta. In al doilea rand, vapand vei cheltui destul de multi bani si in al treilea rand, chiar si fara substantele cancerigene, o astfel de tigara poate sa vina la pachet cu alte elemente nesanatoase.

Daca poti, asadar, cel mai bine pentru tine este sa nu fumezi deloc si sa te bucuri din plin de o viata 100% sanatoasa.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Antonio

Antonio

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo