Criteriul National

Gabriel Oprea şi-a depus o cerere în care şi se victimizează motivând viitoarea demisie!

Gabriel Oprea şi-a depus o cerere în care şi se victimizează motivând viitoarea demisie!
septembrie 26
19:55 2016

Gabriel Oprea a trimis în cursul acestei seri de 26 Septembrie o cerere. În aceasta, controversatul fost om politic renunţă la privilegii printr-o demisie din funcţia de senator, după două zile în care a ezitat să o facă. Acest amănunt a creat ceva emoţii şi colegilor săi senatori. În cele din urmă, Oprea şi-a depus demisia, dar cu menţiunea ca ea să se materializeze după data de 1 octombrie.

o

Fostul vicepremier Gabriel Oprea şi-a depus  demisia din funcţia de senator, însă cu precizarea ca ea să devină efectivă după data de 1 octombrie. Cererea urmează să fie inclusă pe ordinea de zi a primei şedinţei a conducerii Senatului, dar procedura nu va putea fi parcursă înainde de data indicată de Oprea.

Practic, din cate se pare fostul om politic Gabriel Oprea joacă cumva la trecerea timpului, iar această amanare de o săptămănă se va materializa săptămâna aceasta. Cererea lui Oprea va fi pusă pe ordinea de zi a plenului Senatului, cel mai devreme, lunea viitoare, în prima şedinţă după data de 1 octombrie.

După ce Senatul va lua act de decizia lui Oprea şi va declara locul vacant, demisia urmează să fie publicată în Monitorul Oficial. Până atunci, Oprea se bucură în continuare de imunitate parlamentară şi se poate răzgândi în orice moment, demisia sa neavând nicio valoare până la publicarea în Monitorul Oficial.

Anunţul demisiei lui Oprea de vineri a amânat şi discuţia privind posibilitatea reluării votului de ridicare a imunităţii în această speţă, cerinţă exprimată tot de Oprea. Reamintesc faptul că controversele au fost oarecum risipite, cu toate că situaţia se afla pe ordinea de zi de ieri a plenului Senatului.

Înainte ca Oprea să transmită cererea de demisie, preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a spus că dacă fostul vicepremier nu şi-ar fi depus demisia până luni seară, Comisia juridică s-ar fi marţi dimineaţă pentru a exprima un punct de vedere în legătură cu cererea fostului vicepremier de reluare a votului.

„Şi până la finalul programului va fi dat un vot“, a avertizat Tăriceanu. Reacţia lui Tăriceanu vine după ce Oprea a transmis Senatului că intenţionează să transmită cererea mâine, potrivit unor surse senatoriale.

În mesajul alăturat demisiei, Gabriel Oprea a încercat să se victimizeze din nou arătând că este vorba de o campanie care se duce împotriva sa din cauza patriotismului  pe care l-a afişat. „Se spune că în spatele acestei mişcări de deznaţionalizare şi a protestelor din ultimii ani, nu doar din România şi nu doar împotriva mea, stă o reţea de luptători pentru ştergerea identităţii şi a valorilor naţionale. Cei care aplaudă când vinovăţia se stabileşte în stradă, sunt exact cei care vorbesc mieros despre drepturile omului. Cei care aplaudă dosarele aberante prin care se schimbă premieri, miniştri, guverne şi majorităţi sunt exact cei care dau lecţii savante despre separaţia puterilor în stat“, a spus Oprea.

În finalul lungului său mesaj, Oprea se declară, din nou, nevinovat. „Demisia mea încheie lanţul deciziilor pe care le-am luat cu singurul scop de a se da curs acţiunilor în justite, acţiuni pe care nu le-am obstrucţionat niciodată. Am totuşi credinţa fermă că orice om raţional înţelege ca sunt cu totul nevinovat şi că, după ce justiţia se va pronunţa, va înceta şi acest val de agresiuni la care am fost supus de atâta amar de vreme“, a conchis Oprea.

„E de râs sau e de plâns? “

Gabriel Oprea a anunţat vineri că va demisiona din funcţia de senator, ca urmare a presiunii celor peste 3.000 de oameni care au ieşit în stradă să protesteze împotriva sa. Conducerea Senatului a primit cererea de demisie abia, luni seară, la ora 17.15, a comentat liderul PNL Alina Gorghiu. Potrivit unor surse senatoriale, Gabriel Oprea a transmis conducerii Senatului că îşi va prezenta, astăzi, demisia din Senat.

protest1-octav-ganea

Sursa foto www.zf.ro ,www.digi24.ro

Sinteză realizată de Prof.Dr.Daniel Mihai.CNA Regina Maria Constanţa, redactor șef al ziarului Criteriul Național

 

 

 

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo