Criteriul National

Gabriela Firea atac la Băsescu: Văd că se practică gândul la cifre / Nu ne putem preface că suntem într-o perioadă normală – Politic

Gabriela Firea atac la Băsescu: Văd că se practică gândul la cifre / Nu ne putem preface că suntem într-o perioadă normală – Politic
august 16
17:17 2020

Gabriela Firea și-a depus, duminică, candidatura pentru un nou mandat la Primăria generală a Capitalei. Aceasta nu a ratat ocazia de a lansa noi atacuri la adresa guvernului, dar și la adresa lui Traian Băsescu, și el înscris în cursa pentru Primărie. Firea neagă de asemenea că Bucureștiul a devenit focar, întrucât, zice ea, multe cazuri sunt venite din afara municipiului.

Gabriela Firea a mai vorbit și despre ”unii candidați care pretind să fie aleși, dar s-au ascuns, nu s-au dus nicăieri luni de zile și vine acum și cer votul”.

Candidata PSD pentru un nou mandat de primar a vorbit și despre ”afacerile grase” ale unora dintre ”reprezentanții guvernului cu Unifarmul”.

”În timpul în care Guvernul ne recomanda să stăm în case, unii dintre reprezentanţii Guvernului şi ai PNL făceau afaceri grase, aş aminti doar de afacerea UNIFARM, de raportul Curţii de Conturi. Înainte de pandemie, o mască se cumpăra cu 30 de bani, Guvernul a cumpărat-o cu 32 de lei. Iată că ei au ştiut să facă afaceri pe spinarea oamenilor îngrijoraţi”, a susţinut Firea.

Citește și:Cele mai multe noi infectări zilnice, în București. Două județe n-au raportat niciun caz în plus față de ziua precedentă

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul