Criteriul National

Gabriela Firea, deplânge prezența scăzută la vot după ce a pierdut Primăria Capitalei: „Ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte puțin raportat la cele aproape 2 milioane de bucureșteni cu drept de vot” – Politic

Gabriela Firea, deplânge prezența scăzută la vot după ce a pierdut Primăria Capitalei: „Ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte puțin raportat la cele aproape 2 milioane de bucureșteni cu drept de vot” – Politic
octombrie 03
11:37 2020
Gabriela Firea, primarul încă în funcție al Capitalei, susține că prezența scăzută la urne a afectat-o în lupta pierdută cu Nicușor Dan, dar acuză că, pe lângă procese verbale modificate, mii de voturi pentru ea ar fi fost anulate și „trecute fără temei la nule”. „Pentru a-mi fi continuat activitatea și proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte puțin raportat la cele aproape două milioane de bucureșteni cu drept de vot”, a scris Firea.

„O îmbrățișare, o floare și mii de mulțumiri celor 250 de mii de bucureșteni care m-au votat! Va voi purta în suflet toată viață! Din păcâte, din cei un milion opt sute de mii de alegători înscriși în liste, au participat la vot doar 650 de mii. Pentru a-mi fi continuat activitatea și proiectele, ne-au lipsit doar 30 de mii de voturi – foarte puțîn raportat la cele aproape două milioane de bucureșteni cu drept de vot”, a scris pe Facebook primarul încă în funcție al Bucureștiului.

Firea a continut să acuză că ar fi fost furată la alegerile de duminica trecută.

„Puteți calcula, având 1200 de secții de votare, câte procese verbale trebuiau modificate, așa cum s-a intervenit pe ele cu carioca sau pix mai gros, și câte voturi exprimate pentru mine trebuiai trecute fără temei la nule. Sunt mii de astfel de voturi anulate la BEM. Nimeni nu mai vrea să le numere, totul se închide azi, s-a pus capac peste adevăr”, a scris Gabriela Firea.

Viitorul fost primar general al Capitalei a mai scris că va merge în justiție „după puterile mele, să apar voturile cetățenilor, adică esență democrației”.

„Știu că este o lupta inegală. Ei, cu toate instituțiile statului de partea lor, cu toate butoanele vizibile și invizibile. Eu, cu oamenii alături dar fără forță persuasivo-instituțională. Voi merge mai departe în justiție dar, la cum arată lucrurile… în fine, dacă tot au câștigat prin fraudă, măsluire, viciere, măcar să se apuce de treaba”, a scris Firea.

„Doresc binele acestui oraș, prin urmare sper că promisiunile din campanie să fie puse rapid în aplicare”, a mai adăugat Gabriela Firea după care s-a lansat în noi atacuri la adresa lui Nicușor Dan și a actualului guvern.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul