Criteriul National

GAFĂ SAU REA- VOINȚĂ? Interimarul Sorin Cîmpeanu a mulţumit fundaţiilor care s-au implicat în sprijinirea familiilor răniţilor din Colectiv evidențiind-o doar pe cea apropiată trustului Intact !

GAFĂ SAU REA- VOINȚĂ? Interimarul Sorin Cîmpeanu a mulţumit fundaţiilor care s-au implicat în sprijinirea familiilor răniţilor din Colectiv evidențiind-o doar pe cea apropiată trustului Intact !
noiembrie 07
14:45 2015

Sorin Cîmpeanu a devenit membru al Cabinetului Ponta odată cu remanierea guvernamentală care a avut loc imediat după alegerile prezidenţiale, în decembrie 2014. El a preluat atunci portofoliul Educaţiei la propunerea Partidului Conservator.

După ce a anunţat bilanţul victimelor din incendiului de la Colectiv şi situaţia răniţilor aflaţi în spitale, premierul interimar Sorin Cîmpeanu a ţinut să mulţumească fundaţiilor pentru implicarea financiară, singura pe care a nominalizat-o fiind Fundaţia Mereu Aproape, afiliată trustului Intact.

„Aş vrea să mai fac o precizare, pentru că doresc ca chestionarea acestei situaţii să se facă în condiţii de deplină transparenţă. În ceea ce priveşte sprijinul aparţinătorilor, este un element important. V-am spus cum stăm pe cele două paliere, sprijinul de urgenţă pentru decontarea cheltuielilor de transport, cazare şi masă, dar vreau să mulţumesc fundaţiilor, Fundaţia „Mereu aproape” şi alte fundaţii care s-au implicat în decontarea cheltuielilor aparţinătorilor”, a declarat, sâmbătă la Palatul Victoria.

Fără să devenim criticii „de ocazie”, acest moment probează ori o gafă de proporții sau ( în cel mai negru scenariu) o reacție a exprimării intenționate, în a evidenția o singură fundație…

Redacția ziarului nostru Criteriul Național își exprimă regretul față de acest eveniment și dorește lămuriri directe, luări de poziții sau un comunicat de presă în care să se aducă explicații.Vă mulțumim!

Sursa foto www.hotnews.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo