Criteriul National

GĂLBEAZA LA VREME DE COVID-SCHECI A LA NEA MĂRIN

GĂLBEAZA LA VREME DE COVID-SCHECI A LA NEA MĂRIN
iunie 13
11:49 2020

received_197010838175742

Mă fraţâlor, ascultaţi la mine-aci, că nu e de glumă! Auz’, c-a dat gălbeaza-n oi! Da-n ce să dea, Doamne iartă-mă?! În oameni? Că eu, unu’, n-am pomenit! Nu ne-ajunge Guvidu’ cu care ne procopsârăm’?! N-ajunge? Dar ce credeţi, că pe vremea când eram eu copil prăpădeam bunătate de carne? De-aia îi zâsăi nevestii: „Veto, fata tatii, cheamă-l pe Ion al lu’ Casapu să le taie, că nu sânt măi puţânele, şi-om vedea noi, om vedea ce-om face cu-atâta carne, poate o vindem, că ne-au ieşit izmenele pin cur!”
Încercă ea s-o-ntoarcă, de, fricoasă, ca fomeia, da’ n-avu decât să m-asculte! Hotărât, ce mai…
Dar nici nu ne trăsărăm bine sufletu’, că ne şi pomenirăm cu naşa Reta pe capu’ nostu. Chipurile, avu drum pe-acilea, da-ş’ luă. O oaie-ntreagă-şi luă, auz’! Taie, fino, di colo şi di colo şi di colo! Făcu’ de-o oaie, ce mai! Cu banii ne-om descurca noi, zâce, ca finu’ şi cu naşu’! Dedei să zâc că nu e cazu’, da’ mi-o tăie scurt: „O dată vine naşa pe la finu’!” „Aia da”, încuviinţai. „Ba că vine…”
Da’ nici nu plecă bine, şi hop! Lina lu’ Spiridon! Asta vine dupe miros, zâc. Rasă de-a bună! ”Bine, fă, zâsă Vetii, să tăiaţi voi mândreaţă de oi şi pe noi să nu ne chemaţi?” Da’ Veta, deşteaptă, ştii, i-o tăie scurt: „Dacă nu le mai ţâne ciobanu’?” „Aia da, zâsă Lina, şi voi cu ce să le ţâneţ’, că iarna e lungă!” Şi plecă. Păi! Fără fiştigoi plecă. Şi tare mă bucurai că dintr-o ditai minciună răsări frumuşeaţă de adevăr. Cum vedeţi, e şi minciuna lăsată cu o socoteală, aşa că n-o luaţi în bătaie de joc!
Naşa, cum îi e năravu’, umplu satu’, aşa că până-n sară ne aflarăm cu oile vândute. Nu ne rămasă una, auz’, da’ ce zâc eu, nicio bucăţâcă, încai de poftă! Pe mult, pe puţân, scăparăm de-o grijă! Şi-auz’ că unii-şi făcură pastramă şi tare merge pe gât vinişoru’ c-o halcă pârpălită pe jar! De-aia-i zâsăi Vetii, cum oi ajunge-n târg, musai cumpăr o ciosvârtă! Ce, ăştia de cumpărară de la noi avură ceva? Nici pe dreacu’ n-avură. Auz’ invenţie! Gălbează… Să te facă să-ţi omori animalu’ tău şi să cumperi mortăciunile de la magazân! Ptiu!
Să fiţi iubiţi! Şi la bună vedere!

Sursa foto: https:// google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Agiu-Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul