Criteriul National

Gânduri pentru Prezentul Etern

Gânduri pentru Prezentul Etern
decembrie 20
10:21 2016
Trăiește original: ascultă-ți inima ! 
timpul-etern-al-amintirilor-2
 
   Vă propun câteva reflecții pentru un bilanț personalizat. Cu toate că suntem tentați să ne comparăm cu alții, fiecare este „unic”,  prin „tezaurul ”  sufletului său .
   CRĂCIUNUL are, pe lângă semnificația religioasă, și înțelesul Unui nou început . De la solstițiul de iarnă începe-creșterea- nu numai a duratei zilei în raport cu noaptea , ci și a oportunităților fiecăruia. 
 
Sentimentele și emoțiile izvorâte din inimă sunt semnalul Reînnoirii !
 
   Urarea de Sărbători : ” Cele rele să se spele, cele bune să s-adune ! ” marchează și vremea transformării eșecului în experiențe- învățăminte , temei al acțiunilor inteligente viitoare.
   Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem face, nu pe neîmplinirile de până atunci, însă momentul de măreție este atunci când- Decidem  asupra planului de urmat !
 Să nu așteptăm momentul perfect. Un astfel de moment nu există. Pur și simplu să trecem la fapte. Mâine nu vine niciodată ! Există doar Prezentul ETERN !
Așadar,aplicăm prima regulă :
 
Avem VIZIUNEA( în concordanță cu puterile noastre) , ne facem SCHIȚA itinerariului  și, trecem la ACȚIUNE !
 
Nu trebuie să știm totul dinainte.Oportunitățile le alegem din mers; văzând și făcând, dar lucrând; e un mers în zig-zag, cu schimbări frecvente de ritm, atenția rămânând concentrată pe aceeași finalitate.
   Numai din interiorul nostru vin acțiunile inspirate 
 
Veți săune  : Da, usor de spus, greu de făcut !
 
Amintiți-vă că pentru a ajunge la o destinație , prima condiție și cerință este să pornești către acolo.
Sigur vor fi obstacole, chiar eșecuri . „Accesăm „ atunci REGULA a-II-a : 
           Învăț > Cresc > Trec mai departe !
 
   Este în ordine să mai și cazi, dar nu-i O.K să nu te ridici și să continui !
 
   Izvorul Inspirației și al Forței este chiar în sufletul nostru. Așa ne putem conecta la „Biblioteca Universală cu Soluții”- căreia îi spunem -INSPIRAȚIE- ; credința în reușita visului, asociată cu voința de a face, traduse în acțiune, vor garanta reușita.
 
    Să ne oprim o clipă și să ne întrebăm : De ce trebuie să fac asta? Ce nevoie am eu de așa ceva în viața mea ?
 Un răspuns sincer ne va lumina .
iluminare
 
  Fie ca acest FINAL de an să fie ÎNCEPUTUL care să aduca fiecăruia liniștea, inspirația și răgazul pentru a se regăsi și a începe realizarea proiectului  la care ați visat!
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo