Criteriul National

Gânduri pentru Prezentul Etern

Gânduri pentru Prezentul Etern
decembrie 20
10:21 2016
Trăiește original: ascultă-ți inima ! 
timpul-etern-al-amintirilor-2
 
   Vă propun câteva reflecții pentru un bilanț personalizat. Cu toate că suntem tentați să ne comparăm cu alții, fiecare este „unic”,  prin „tezaurul ”  sufletului său .
   CRĂCIUNUL are, pe lângă semnificația religioasă, și înțelesul Unui nou început . De la solstițiul de iarnă începe-creșterea- nu numai a duratei zilei în raport cu noaptea , ci și a oportunităților fiecăruia. 
 
Sentimentele și emoțiile izvorâte din inimă sunt semnalul Reînnoirii !
 
   Urarea de Sărbători : ” Cele rele să se spele, cele bune să s-adune ! ” marchează și vremea transformării eșecului în experiențe- învățăminte , temei al acțiunilor inteligente viitoare.
   Trebuie să ne concentrăm pe ceea ce putem face, nu pe neîmplinirile de până atunci, însă momentul de măreție este atunci când- Decidem  asupra planului de urmat !
 Să nu așteptăm momentul perfect. Un astfel de moment nu există. Pur și simplu să trecem la fapte. Mâine nu vine niciodată ! Există doar Prezentul ETERN !
Așadar,aplicăm prima regulă :
 
Avem VIZIUNEA( în concordanță cu puterile noastre) , ne facem SCHIȚA itinerariului  și, trecem la ACȚIUNE !
 
Nu trebuie să știm totul dinainte.Oportunitățile le alegem din mers; văzând și făcând, dar lucrând; e un mers în zig-zag, cu schimbări frecvente de ritm, atenția rămânând concentrată pe aceeași finalitate.
   Numai din interiorul nostru vin acțiunile inspirate 
 
Veți săune  : Da, usor de spus, greu de făcut !
 
Amintiți-vă că pentru a ajunge la o destinație , prima condiție și cerință este să pornești către acolo.
Sigur vor fi obstacole, chiar eșecuri . „Accesăm „ atunci REGULA a-II-a : 
           Învăț > Cresc > Trec mai departe !
 
   Este în ordine să mai și cazi, dar nu-i O.K să nu te ridici și să continui !
 
   Izvorul Inspirației și al Forței este chiar în sufletul nostru. Așa ne putem conecta la „Biblioteca Universală cu Soluții”- căreia îi spunem -INSPIRAȚIE- ; credința în reușita visului, asociată cu voința de a face, traduse în acțiune, vor garanta reușita.
 
    Să ne oprim o clipă și să ne întrebăm : De ce trebuie să fac asta? Ce nevoie am eu de așa ceva în viața mea ?
 Un răspuns sincer ne va lumina .
iluminare
 
  Fie ca acest FINAL de an să fie ÎNCEPUTUL care să aduca fiecăruia liniștea, inspirația și răgazul pentru a se regăsi și a începe realizarea proiectului  la care ați visat!
Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo