Criteriul National

Ganesha Caffe – cafeneaua unde vă puteți relaxa servind băuturi cu specific indian

Ganesha Caffe – cafeneaua unde vă puteți relaxa servind băuturi cu specific indian
septembrie 15
12:29 2019

Ganesha Caffe este o cafenea cu specific oriental din București, unde oaspeții vin să experimenteze meniul bogat și aromele îmbietoare. Deși atracția principală este reprezentată de narghilea, cunoscută și sub numele de shisha, locația oferă o varietate de băuturi aromate cu o istorie impresionantă în spate. Printre băuturile cu istorie bogată disponibile în meniu se numără și Chai Latte, băutură obținută dintr-o rețetă autentică de masala chai, ale cărui origini luau naștere cu 5000 de ani în urmă.

Masala chai, ori mai simplu, ceaiul condimentat, este o băutură cu specific indian, însă este consumată în mareaa majoritate a populației globului, exporturile totale de ceai indian ridicându-se la 837,330 milioane de dolari în anul 2018 (conform India Brand Equity Foundation). Chai este un amestec aromat de condimente și ierburi indiene, fapt ce îi conferă o culoare brună, asemeni unui cappuccino spumos. În compoziția sa se adaugă lapte și astfel poate fi servit alături de gustări dulci sau sărate.

,,Legenda spune că un rege a poruncit crearea unei băuturi speaciale pentru vindecare, obținută din plante și condimente. Datorită proprietăților sale de relaxare și de stimulare a digestiei, masala chai, a devenit în scurt timp o băutură extrem de populară. Rețeta a suferit modificări în funcție de regiunea din India în care era preparată, dar a trecut testul timpului și iată că o savurăm și astăzi, în inima Bucureștiului.” a declarat un reprezentant Ganesha Caffe.

Cei care aleg să calce pragul Ganesha Caffe vor fi întâmpinați de mirosul intens al ingredientelor utilizate în băuturile și preparatele servite cu măiestrie. Decorul creionează perfect atmosfera unui local autentic, fiind presărat cu simboluri orientale. Însă decorul exotic este doar o parte din multitudinea de elemente care completează experiența Ganesha Caffe, meniul fiind cel care atrage de fiecare dată.

Pentru iubitorii de băuturi specifice, ori care își doresc să încerce arome noi, masala chai ia forma unui latte aromat, obținut dintr-un amestec de ceai negru, condimente indiene și lapte. Se servește rece și ocupa loc de cinste în secțiunea Ganesha Drinks din meniu, alături de alte băuturi cunoscute precum ayranul, cafeaua servită la ibric, sucul habibi sau sangria.

,,Am ales să adaptăm rețeta originală de masala chai sub formă de latte deoarece românii sunt mari consumatori de cofeină. Latte-ul este mai slab, dar conține cofeină datorită ceaiului negru din compoziție, ceea ce înseamnă că oferă băutorului energie. Cu excepția laptelui, ingredientele folosite au efect terapeutic, iar mirosul este cu totul și cu totul special.” a completat reprezentantul Ganesha Caffe despre Chai Latte.

Despre Ganesha Caffe

Ganesha Caffe este o cafenea al cărei nume sonor a făcut înconjurul capitalei datorită iubitorilor de narghilea care au găsit aici cea mai mare varietate de shisha, alături de arome îmbietoare și servire excepțională. Localizată pe Strada Barbu Văcărescu nr. 71-73, în sectorul 2, București, Ganesha Caffe reprezintă cea mai bună alegere pentru bucureștenii și turiștii care își doresc să se relaxeze alături de o băutură caldă, ori de un cocktail savurat împreună cu prietenii. Specificul oriental al meniului atrage mii de vizitatori și conferă locației un caracter aparte, care transformă simpla servire a unei cești de cafea într-o experiență de neuitat.

Date de contact

Telefon: 0764263742
Website: https://ganeshacaffe.ro
E-mail: ganeshacaffegarden@gmail.com

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Roxana Dascalu

Roxana Dascalu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul