Criteriul National

GARANTAT SUTĂ LA SUTĂ

GARANTAT SUTĂ LA SUTĂ
aprilie 23
14:43 2020

received_931059770649620

Nu am încredere în sondajele de opinie, dar dacă ar sta lucrurile aşa cum au fost prezentate acum, chiar că ar fi gravă situaţia. De ce spun asta? Pentru că am cădea din lac în puţ, cum ar spune un cârcotaş, şi chiar am fi nevoiţi să-i dăm dreptate.
Mai exact, este vorba de un sondaj de opinie anunţat la TV. Nu s-a precizat de către cine este făcut, dar în mod sigur veţi bănui autorul auzind rezultatul.
Aşadar, conform acestui sondaj, PSD este în cădere liberă, PNL, aflat la butoane şi pus să gestioneze o situaţie fără precedent în istoria recentă, pierde tot mai multe procente, pe când PMP urcă.
Ce a făcut PMP atât de spectaculos încât să urce? A lătrat, desigur, de pe margine – metodă garantată sută la sută în asemenea împrejurări. Au mai lătrat şi alţii, e drept (Ponta, Tăriceanu!), dar nu toţi au arta persuasiunii ca Băse, da?! Să fim serioşi! Bătrânul lup de mare, hârşit, trecut prin şcoala vieţii, nu are adversar. Dar să fim înţeleşi. Numai la nivel retoric. Atât. Că în rest, ştim cum stă treaba.
Şi apoi, oricare ar veni acum la putere, nu ar avea altceva de făcut decât să contabilizeze greşelile trecutului şi să se descurce cu ce are, precum spunea de curând o persoană importantă (nu spui ţine!) Prea e găunoasă societatea în care trăim, putredă pe dinăuntru d.p.d.v. social, economic, politic pentru a ne face iluzii că se mai poate îndrepta ceva câtuşi de curând.
Şi colac peste pupăză a mai venit şi PANDEMIA asta de COVID-19 care a pus moţ la toate. Un proverb românesc spune că: „La balega moale un pic de apă îi mai trebuie!” Idem şi cu ţărişoara noastră, tâlhărită de tot ceea ce a avut, cu avizul celor aflaţi la putere de-a lungul celor treizeci de ani de aşa-zisă democraţie.
Pentru că trebuie să recunoaştem, numai cu consensul tacit al autorităţilor s-au aruncat la fier vechi fabrici, întreprinderi, uzine, s-au devalizat bănci etc., încât au ajuns bieţii oameni pe drumuri şi au fost nevoiţi să ia calea Occidentului pentru a-şi câştiga pâinea cea de toate zilele.
De fapt, acest lucru s-a şi urmărit de către marile puteri occidentale: obţinerea unei mâini de lucru ieftine şi transformarea României în groapa de gunoi a Europei. Că doar nu de dragul nostru am fost primiţi în U.E., ci cu un scop bine definit, să fie clar?!
Occidentul nu mai avea unde-şi deversa dejecţiile, iar aici a găsit un teren nepervertit şi nişte autorităţi uşor de corupt, care îşi vând sufletul pentru 30 de arginţi, precum Iuda l-a vândut pe Iisus.
Orice comentariu este de prisos!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul