Criteriul National

Geniul Făgă şi Cioplitoarea Şefă – Centrul Istoric arată ca o şaorma cu de toate

Geniul Făgă şi Cioplitoarea Şefă – Centrul Istoric arată ca o şaorma cu de toate
aprilie 03
09:30 2016

imag_articol

 

Articolul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

După 8 ani de activitate a interimarului Făgădău şi zece ani ai cioplitoarei şefe…pardon, a arhitectei şefe Tănase ( C.V. aici), primăria işi desăvârşeşte lucrarea de amenajare a Centrului Vechi în aceste luni de primăvară. Tabloul centrului istoric dominat de strălucitoarele şaormerii, cazinouri şi saloane erotice este completat de un trotuar care arată ca o şaorma cu detoate şi un gingaş monstru de sticlă, fix ca musca-n lapte lângă Centrul Cultural Dobrogean.

faga_luiza
Dacă în trecut îi chema primăria pe profesioniştii Ordinului Arhitecţilor pentru concursul gigantului proiect de tarabe cu flori, acum geniala administraţie cheamă ciutănimea pentru minusculele proiecte lungi de câţiva kilometri în centrul istoric. Făgă cel econom care stă liniştit cu un excedent bugetar de 40mil de euroi la saltea, s-a gândit că ar fi prea istovitor organizarea unui concurs de arhitectură şi realizarea unui studiu istoric pentru amenjarea centrului istoric dominat de comerţul specific ghetourilor pe alocuri, aşa că a fost legat cu o bandă la ochi şi a pus degetul pe prima schiţă pentru noile amenajări. Noile trotuare de pe Tomis arată mai dregraba ca un joc tetris. De ce să punem în valoare monumentele, când mai bine autorizăm cu talent nişte clădiri cu enşpe etaje şi facem desene pe trotuar ca să luăm ochii cetăţenilor? Atâta insipraţie vizionară de mare geniu întâlnim la acest curajos interimar şi doamna cioplitoare șefă că ne întrebăm dacă nu cumva au încurcat pachetele de ţigări cu cele ale vecinilor Vogue Massage – Tomis 48.

We love Constanţa

23

 

        Hotel Grand – before an after

grand

piata-ovidiu

 

Bulevardul Tomis (fost Carol) before (1900) and after

 

blvd.-Tomis

 

sursa foto: Constanta Noastra, CT News, Facebook – Hoteluri de altă dată, http://roconstanta.tripod.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo