Criteriul National

Geniul Făgă şi Cioplitoarea Şefă – Centrul Istoric arată ca o şaorma cu de toate

Geniul Făgă şi Cioplitoarea Şefă – Centrul Istoric arată ca o şaorma cu de toate
aprilie 03
09:30 2016

imag_articol

 

Articolul este un pamflet şi trebuie tratat ca atare!

După 8 ani de activitate a interimarului Făgădău şi zece ani ai cioplitoarei şefe…pardon, a arhitectei şefe Tănase ( C.V. aici), primăria işi desăvârşeşte lucrarea de amenajare a Centrului Vechi în aceste luni de primăvară. Tabloul centrului istoric dominat de strălucitoarele şaormerii, cazinouri şi saloane erotice este completat de un trotuar care arată ca o şaorma cu detoate şi un gingaş monstru de sticlă, fix ca musca-n lapte lângă Centrul Cultural Dobrogean.

faga_luiza
Dacă în trecut îi chema primăria pe profesioniştii Ordinului Arhitecţilor pentru concursul gigantului proiect de tarabe cu flori, acum geniala administraţie cheamă ciutănimea pentru minusculele proiecte lungi de câţiva kilometri în centrul istoric. Făgă cel econom care stă liniştit cu un excedent bugetar de 40mil de euroi la saltea, s-a gândit că ar fi prea istovitor organizarea unui concurs de arhitectură şi realizarea unui studiu istoric pentru amenjarea centrului istoric dominat de comerţul specific ghetourilor pe alocuri, aşa că a fost legat cu o bandă la ochi şi a pus degetul pe prima schiţă pentru noile amenajări. Noile trotuare de pe Tomis arată mai dregraba ca un joc tetris. De ce să punem în valoare monumentele, când mai bine autorizăm cu talent nişte clădiri cu enşpe etaje şi facem desene pe trotuar ca să luăm ochii cetăţenilor? Atâta insipraţie vizionară de mare geniu întâlnim la acest curajos interimar şi doamna cioplitoare șefă că ne întrebăm dacă nu cumva au încurcat pachetele de ţigări cu cele ale vecinilor Vogue Massage – Tomis 48.

We love Constanţa

23

 

        Hotel Grand – before an after

grand

piata-ovidiu

 

Bulevardul Tomis (fost Carol) before (1900) and after

 

blvd.-Tomis

 

sursa foto: Constanta Noastra, CT News, Facebook – Hoteluri de altă dată, http://roconstanta.tripod.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro