Criteriul National

Geoană vrea să danseze cu PNL

Geoană vrea să danseze cu PNL
aprilie 02
13:00 2015

Mircea Geoană, exclusul din PSD și din funcții cheie ale statului, a decis că este timpul pentru o relansare a imaginii sale, prin intermediul unui nou partid pe scena politică românească și anume PSRO (Partidul Social Românesc).

Relansarea politică a lui Geoană și detașarea fățișă de Marian Vanghelie și Oana Mizil, a adus în vizorul presei noua formațiune promovată de acesta. PSRO dorește să se alăture ”Ligii Întîi” din politică și chiar să se poziționeze printre opțiunile de top ale alegătorilor. Tocmai din acest motiv, Mircea Geoană face lobby în presă și la TV, anunțând sus și tare că duce tratative importante cu PNL și UDMR. Ba mai mult, viziunea sa politică cu privire la viitorul clasei politice românești, este una care-l avantajează, și anume ”majoritatea acestei țări va fi formată din PNL, PSRO și UDMR”, a întărit acesta. Migrarea unor membri din PSD și UNPR va face ca partidul să se fortifice și să fie un aliat de nădejde al PNL, după cum precizeză liderul său.

Și dacă cineva ar avea vreun dubiu cu privire la dorința celor din PNL de a se alia cu PSRO, Mircea Geoană are și argumente. „Am constituit împreună cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care aceștia l-au lansat în dezbatere publică, care este acum într-o formă de actualizare și la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stânga. Vom relua săptămâna viitoare, la început, dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de convergență și de diferențiere pe care un partid de stânga le poate aduce pentru o nouă majoritate și într-un program de guvernare. Fără să avansez termene rigide, estimarea mea este că vom putea fi gata ca un acord de parteneriat pentru guvernare să poată fi semnat între PSRO și PNL după Paști. Acesta este graficul pe care l-am stabilit împreună cu cei de la PNL. (…) Avem și grupuri parlamentare și în Senat și în Camera Deputaților. În clipa de față suntem peste 20 de parlamentari, avem discuții pe care nu le neg. Vom continua să creștem, deocamdată avem grupuri la Cameră și la Senat”, precizează Geoană.

Rămâne de văzut ce repercusiuni vor avea aceste discuții, ce funcții vizeză PSRO și dacă, împreună cu cei din PNL vor reuși să schimbe Guvernul, căci nimic nu este făcut doar așa de amorul artei!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo