Criteriul National

Geoană vrea să danseze cu PNL

Geoană vrea să danseze cu PNL
aprilie 02
13:00 2015

Mircea Geoană, exclusul din PSD și din funcții cheie ale statului, a decis că este timpul pentru o relansare a imaginii sale, prin intermediul unui nou partid pe scena politică românească și anume PSRO (Partidul Social Românesc).

Relansarea politică a lui Geoană și detașarea fățișă de Marian Vanghelie și Oana Mizil, a adus în vizorul presei noua formațiune promovată de acesta. PSRO dorește să se alăture ”Ligii Întîi” din politică și chiar să se poziționeze printre opțiunile de top ale alegătorilor. Tocmai din acest motiv, Mircea Geoană face lobby în presă și la TV, anunțând sus și tare că duce tratative importante cu PNL și UDMR. Ba mai mult, viziunea sa politică cu privire la viitorul clasei politice românești, este una care-l avantajează, și anume ”majoritatea acestei țări va fi formată din PNL, PSRO și UDMR”, a întărit acesta. Migrarea unor membri din PSD și UNPR va face ca partidul să se fortifice și să fie un aliat de nădejde al PNL, după cum precizeză liderul său.

Și dacă cineva ar avea vreun dubiu cu privire la dorința celor din PNL de a se alia cu PSRO, Mircea Geoană are și argumente. „Am constituit împreună cu cei de la PNL grupuri comune de lucru pe programul de guvernare pe care aceștia l-au lansat în dezbatere publică, care este acum într-o formă de actualizare și la care venim cu elementele noastre specifice de partid de stânga. Vom relua săptămâna viitoare, la început, dialogul structurat cu domniile lor, pentru a putea identifica elementele de convergență și de diferențiere pe care un partid de stânga le poate aduce pentru o nouă majoritate și într-un program de guvernare. Fără să avansez termene rigide, estimarea mea este că vom putea fi gata ca un acord de parteneriat pentru guvernare să poată fi semnat între PSRO și PNL după Paști. Acesta este graficul pe care l-am stabilit împreună cu cei de la PNL. (…) Avem și grupuri parlamentare și în Senat și în Camera Deputaților. În clipa de față suntem peste 20 de parlamentari, avem discuții pe care nu le neg. Vom continua să creștem, deocamdată avem grupuri la Cameră și la Senat”, precizează Geoană.

Rămâne de văzut ce repercusiuni vor avea aceste discuții, ce funcții vizeză PSRO și dacă, împreună cu cei din PNL vor reuși să schimbe Guvernul, căci nimic nu este făcut doar așa de amorul artei!

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo