Criteriul National

Germania: Membru AfD exclus din partid după ce a afirmat că migranții ar putea fi împușcați sau gazați – International

Germania: Membru AfD exclus din partid după ce a afirmat că migranții ar putea fi împușcați sau gazați – International
septembrie 29
15:49 2020
Un oficial al partidului de extrema dreaptă Alianță pentru Germania (AfD) a fost exclus din partid după ce a fost înregistrat afirmând că migranții care intră în țară „ar putea fi încă împușcați mai târziu sau gazați”, relatează AFP și Euronews.

Luni, AfD a confirmat că Christian Lüth a fost exclus din partid. Bărbatul fusese deja suspendat din poziția de purtător de cuvânt al grupului parlamentar AfD în luna aprilie după ce s-a descris ca fiind un „fascist”.

Ziarul Die Zeit a relatat că jurnaliștii sub acoperire au înregistrat comentariile lui Lüth privind migranții în timpul unei conversații pe care acesta o avea cu un blogger în luna februarie. Întâlnirea a fost filmată în secret de televiziunea germană ProSieben pentru un documentar despre extrema dreaptă din țară, acesta fiind difuzat luni.

Fața lui Lüth nu a fost arătată în timpul documentarului dar Die Zeit a relatat că este vorba despre acesta pe baza „unei scurgeri de date și a mai multor discuții cu informatori”.

AfD are o platformă bazată pe opoziția față de imigrație și islam, partidul asistând la o creștere spectaculoasă a susținerii de care are parte după ce sute de mii de refugiați au fost primiți în Germania începând cu 2015. În prezent acesta este principalul partid de opoziție din parlamentul german.

Activitățile AfD au atras în ultimul timp atenția agențiilor de informații germane pe fondul îngrijorărilor că unele facțiuni ale partidului au legături cu organizații extremiste, lucru negat de formațiunea politică.

Tot luni AfD a decis excluderea a unui alt membru, Stefan Raepple, parlamentar în legislativul din Baden-Württemberg, după ce acesta a făcut un apel pentru o răsturnare violentă a guvernului.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul