Criteriul National

Germania: Merkel anunță că nu va relaxa restricțiile / Purtați mască / Aplicați amenzi – Coronavirus

Germania: Merkel anunță că nu va relaxa restricțiile / Purtați mască / Aplicați amenzi – Coronavirus
august 18
19:25 2020
Angela Merkel a exclus marți orice nouă măsură de relaxare a regulilor sanitare în fața creșterii cazurilor de coronavirus din Germania, îndemnând populația să respecte cu strictețe instrucțiunile, potrivit AFP.

„Din punctul meu de vedere, relaxarea nu poate avea loc”, a subliniat cancelarul german, întrucât cea mai mare economie europeană, care a rezistat până acum pandemiei mai bine decât vecinii, se confruntă cu o revenire pandemiei, înregistrând mai mult de o mie de cazuri aproape în fiecare zi.

În timp ce călătorea spre Düsseldorf, ea a apreciat că „dublarea cazurilor” observată în medie ”în întreaga Germania în ultimele trei săptămâni” a constituit o „creștere care nu ar trebui să continue și pe care ar trebui, dimpotrivă, să o limităm” .

Pentru aceasta, liderul conservator a fost ferm cu privire la necesitatea de a purta o mască în anumite locuri publice, dar și de a respecta carantina impusă în cazul întoarcerii dintr-o ședere într-o zonă clasificată de risc de guvern.

În special, ea a insistat asupra faptului că amenzile prevăzute pentru încălcărea acestor reguli trebuie aplicate.

Purtând o mască în transportul public sau la cumpărături, respectând distanțele dintre oameni, „acestea sunt lucruri pe care le putem și trebuie să le facem”, a spus ea.

Germania înregistrează în medie 1.159 de cazuri noi zilnic, nivelul de la începutul lunii mai după ce a scăzut la doar 500 de cazuri pe zi în iulie.

Totuși, ea a dat asigurări că sistemul medical nu a fost amenințat de saturație.

Rețeaua mare de spitale împreună cu numărul mare de teste de screening explică de ce Germania a rezistat mai bine decât alte țări europene, precum Italia, Franța și Spania.

„Suntem în mijlocul pandemiei, virusul este acolo, chiar dacă este invizibil. Nu există încă vaccin”, a reamintit Merkel, care a cuoscut o creștere a popularității datorită managementului crizei.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul