Criteriul National

Germania: Mii de protestatari ecologiști împotriva Salonului auto de la München: „Car is over” – International

Germania: Mii de protestatari ecologiști împotriva Salonului auto de la München: „Car is over” – International
septembrie 11
19:19 2021
Mii de activiști ecologiști au manifestat sâmbătă împotriva desfășurării Salonului Auto din Germania (IAA) la München (sud), crezând că sectorul nu face suficient pentru a-și reduce emisiile de gaze cu efect de seră, potrivit AFP.

„Criza climatică este deja aici, nu este nevoie de IAA”, „Să salvăm planeta”: activiștii au început dimineața o demonstrație pe Theresienwiese, o imensă piață din vestul orașului. După un marș în jurul gării din München, manifestanții s-au întors în această piață, unde au mainifestat în liniște. Apoi li s-au alăturat activiști pe biciclete din toată regiunea la începutul după-amiezii. Aproape 25.000 de persoane au participat la mitinguri, potrivit #Aussteigen, colectivul din spatele protestelor, care reunește opt asociații, inclusiv Greenpeace.

„Am venit să punem presiune”, a declarat Gisela, în vârstă de 61 de ani, pentru AFP, solicitând „mai multe piste de biciclete”. „Sunt furios, pentru că dăm atât de mult spațiu mașinii!”, spune Hannah, în vârstă de 32 de ani, prezentă și ea la protest.

Salonul auto german (IAA), un eveniment major în acest sector, are loc de marți și până duminică în sala de congrese a orașului. Anul acesta se prezintă ca o vitrină pentru marea provocare a electrificării pentru sector și vrea să ofere o platformă „mobilității” mai degrabă decât mașinilor, în special cu mai mult de 70 de mărci de biciclete.

Dar acest nou concept nu a calmat afirmațiile.

„În ciuda aspectului său durabil, IAA rămâne târgul pentru industria auto”, a declarat într-un comunicat #Aussteigen. ”BMW, Volkswagen, sau Daimler continuă să câștige bani în principal cu motoarele termice”, adaugă colectivul.

Mai multe proteste au avut loc deja în ultimele zile, la inițiativa grupurilor ecologiste. Vineri, activiștii au blocat în special standul Mercedes-Benz instalat în centrul orașului München, fluturând bannere „Car is over” sau acuzând spectacolul de „spălare verde”.

Un grup mic de protestatari a reușit chiar să întrerupă circulația pe autostrada care leagă centrul orașului de centrul de convenții unde se desfășoară IAA. Mai mulți activiști au fost arestați de poliție.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul