Criteriul National

GEST NOBIL! Brad Pitt a ajutat la reconstruirea unui intreg cartier devastat de uraganul Katrina din New Orleans!

august 20
04:40 2015

 

 Celebrul actor Brad Pitt a ajutat la reconstruirea a 109 case distruse de uraganul Katrina. Brad Pitt a fost foarte implicat în acest proiect iar rezultatul este o binecuvântare pentru sinistraţii oraşului.
Brad Pitt  Criteriul National

După ce uraganul Katrina a devastat casele a sute de locuitori din New Orleans, Brad Pitt şi Angelina Jolie au cumpărat o casă în zona respectivă. De atunci, actorul Brad Pitt a ajutat la reconstruirea caselor sinistraţilor care au rămas pe străzi, informează Daily Mail.  Actorul a ales să lase localnicii să se implice în proiect ascultându-le nevoile înainte de discuta cu arhitecţii. De asemenea, viitori proprietari au fost cei care au ales culorile caselor, numărul de camere şi alte detalii necesare a fi stabilite de către proprietar. Brad Pitt a avut întotdeauna înclinaţii înspre arhitectură şi a fost pasionat de design.

Uraganul Katrina a lovit oraşul New Orleans în anul 2005, şi nicio altă vedetă nu a fost la fel de implicată în ajutarea sinistraţilor precum soţul Angelinei Jolie. Actorul, pasionat de arhitectură, a ajutat la construirea a 109 case eco-friendly prin intermediul Asociaţiei „Make it Right”, al cărui fondator este.

casa New Orleans Casele construite răspund nevoilor oamenilor şi au un design atrăgător. Mai mult, construcţia caselor a fost gândită în conformitate cu sustenabilitatea mediului şi în aşa fel încât locuinţele să dispună de soluţii care să reducă costul facturilor precum panouri solare.

Actorul a declarat că reconstruirea cartierului a necesitat o investiţie de 26,8 milioane de dolari, respectiv 150.000 dolari investiţia per casă construită.

Banii investiţi au provenit din împrumuturi ale statului şi donaţii, însă Pitt nu a vrut să clarifice dacă a folosit şi bani din propriile venituri

Surse foto : www.nowmagazine.co.uk,anarchitecturalhumanism.blogspot.com

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo