Criteriul National

GEST NOBIL! Un concert caritabil a avut loc în beneficiul unor sportivi români la Ateneul bucureștean!

septembrie 21
21:20 2015

 

 

Violonistul David Garrett şi pianistul Julien Quentin au susţinut un concert pentru sportivii din România, luni seară, la Ateneul Român din Bucureşti. Din repertoriul serii camerale au făcut parte, printre altele opusuri celebre de Johannes Brahms şi Giuseppe Tartini.

garrett quentin

Violonistul german David Garrett, unul dintre artiştii care au participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „George Enescu” (30 august – 20 septembrie), a început să cânte de la vârsta de 4 ani, a primit prima sa vioara Stradivarius la 11 ani, iar, în prezent, la 34 de ani, este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai valoroşi artişti ai planetei. Cu 17 albume de studio, patru DVD-uri şi numeroase premii internaţionale, David Garrett a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist din lume.

Pianistul francez Julien Quentin, în vârsta de 41 de ani, a studiat la Conservatorul din Geneva. A debutat cu un recital de succes la Paris, după care şi-a demonstrat virtuozitatea în numeroase concerte susţinute pe marile scene ale lumii. Cu o tehnică impecabilă şi versatilitate remarcabilă, Julien Quentin oferă spectacole atât ca solist, cât şi alături de alţi muzicieni

Evenimentul a avut şi un caracter social, personalităţi din lumea sportului aflate în situaţii medicale delicate – Toma Predatu, Petre Mitu, Andreea Chelaru şi Liliana Tomescu – urmând a fi susţinute financiar. Pentru cei patru a fost deschis un cont special în lei la ING Bank – RO 37 INGB0001000116658960, unde atât participanţii la concert, cât şi iubitorii de sport au posibilitatea să facă donaţii.

La evenimentul organizat pentru a aduce împreună valorile româneşti dintr-un spectru larg de domenii de activitate au fost invitaţi atât conducătorii sportului românesc, campioni olimpici şi personalităţi ale vieţii sportive româneşti, cât şi personalităţi din mai multe sectoare de activitate din România.

Sursa foto www.youtube.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo