Criteriul National

GEST NOBIL! Un concert caritabil a avut loc în beneficiul unor sportivi români la Ateneul bucureștean!

septembrie 21
21:20 2015

 

 

Violonistul David Garrett şi pianistul Julien Quentin au susţinut un concert pentru sportivii din România, luni seară, la Ateneul Român din Bucureşti. Din repertoriul serii camerale au făcut parte, printre altele opusuri celebre de Johannes Brahms şi Giuseppe Tartini.

garrett quentin

Violonistul german David Garrett, unul dintre artiştii care au participat la ediţia din acest an a Festivalului Internaţional „George Enescu” (30 august – 20 septembrie), a început să cânte de la vârsta de 4 ani, a primit prima sa vioara Stradivarius la 11 ani, iar, în prezent, la 34 de ani, este recunoscut ca fiind unul dintre cei mai valoroşi artişti ai planetei. Cu 17 albume de studio, patru DVD-uri şi numeroase premii internaţionale, David Garrett a intrat în Cartea Recordurilor drept cel mai rapid violonist din lume.

Pianistul francez Julien Quentin, în vârsta de 41 de ani, a studiat la Conservatorul din Geneva. A debutat cu un recital de succes la Paris, după care şi-a demonstrat virtuozitatea în numeroase concerte susţinute pe marile scene ale lumii. Cu o tehnică impecabilă şi versatilitate remarcabilă, Julien Quentin oferă spectacole atât ca solist, cât şi alături de alţi muzicieni

Evenimentul a avut şi un caracter social, personalităţi din lumea sportului aflate în situaţii medicale delicate – Toma Predatu, Petre Mitu, Andreea Chelaru şi Liliana Tomescu – urmând a fi susţinute financiar. Pentru cei patru a fost deschis un cont special în lei la ING Bank – RO 37 INGB0001000116658960, unde atât participanţii la concert, cât şi iubitorii de sport au posibilitatea să facă donaţii.

La evenimentul organizat pentru a aduce împreună valorile româneşti dintr-un spectru larg de domenii de activitate au fost invitaţi atât conducătorii sportului românesc, campioni olimpici şi personalităţi ale vieţii sportive româneşti, cât şi personalităţi din mai multe sectoare de activitate din România.

Sursa foto www.youtube.com

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro