Criteriul National

Gheorghe Zamfir, Paula Seling și Iuliana Tudor, în licitație la Artmark – Consumator

Gheorghe Zamfir, Paula Seling și Iuliana Tudor, în licitație la Artmark – Consumator
aprilie 02
16:50 2021
​Gheorghe Zamfir, Paula Seling, Iuliana Tudor și alți mari artiști ai scenei românești devin ambasadori ai unei fapte bune și se alătură cauzei caritabile ,,Pentru Luca”, punând umărul la colectarea unei sume de bani necesare pentru salvarea vieții micuțului Luca, în vârstă de 5 ani. Luca are o situație medicală complicată, a trecut deja printr-o serie de intervenții chirurgicale realizate local și mai necesită urgent un transplant de celule stem, operație care trebuie realizată în cel mai scurt timp, până la sfârșitul acestei luni aprilie, la Viena. Până la ora actuală, părinții lui Luca au reușit să colecteze doar 10.000 de lei pentru intervenția care costă 35.000 de mii de euro, sumă pe care trebuie să o transfere până la sfârșitul lunii aprilie către spitalul din Viena.

Traversăm vremuri dificile și am învățat în acest context să fim mai înțelegători, mai atenți și mai solidari poate decât în trecut. Motiv pentru care celebri artiști români, alăturându-se acestui început de faptă bună, și-au donat obiecte personale și dragi în vederea licitării acestora în cadrul vânzării online programate pentru marți, 22 aprilie, ora 18:30, pe Platforma Artmark Live, nr. 400/2021 „Vechi și Nou. Licitație de Artă Decorativă, inclusiv Secțiunea Caritabilă pentru Luca”.

Maestrul Gheorghe Zamfir a donat cauzei naiul său, însoțit de o scrisoare olografă a artistului, în care ne spune povestea instrumentului muzical și îl autentifică. Piesa de colecție are un preț de pornire de doar 150 de euro. Artista Paula Seling s-a alăturat cauzei donând o icoană pe lemn, reprezentându-l pe Sfântul Mina, protectorul copiilor și al celor păgubiți. Piesa sacră a fost dăruită Paulei Seling de către bunica acesteia și are un preț de pornire de 100 de euro. Celebra prezentatoare TV, Iuliana Tudor susține demersul onorabil de a colecta fondurile pentru salvarea micuțului Luca, donând o ie tradițională, care pornește în licitația din 22 aprilie de la un preț conservator de pornire de 100 de euro.

Oricine poate deveni ambasador al faptelor bune, susținând lupta pentru viață a lui Luca, iar Casa de Licitații A10 by Artmark oferă suport logistic, oferind platforma de licitare pentru colectarea fondurilor necesare (35.000 de euro) pentru realizarea urgentă a intervenției chirurgicale. Oricine se poate alinia acestei cauze, accesând siteul www.artmark.ro, deschizând un cont de licitare și formulând o ofertă, fie aceasta și pentru o sumă simbolică.

În premieră, secțiunea caritabilă „Pentru Luca” din cadrul Licitației „Vechi și Nou” implică într-o manieră nouă pe toți cei care licitează pentru loturile caritabile, în sensul în care lotul caritabil adjudecat se va aloca ofertantului care a licitat cea mai mare sumă, însă fiecărui participant i se eliberează o distincție care mulțumește acestuia pentru participarea la licitarea lotului umanitar. Deci, toți cei care vor să pună umărul la colectarea sumei care îi va oferi o șansă la viață lui Luca o pot face, donând orice sumă în timpul licitației loturilor caritabile.

Cele trei obiecte donate de artiști, marcate cu o inimă roșie, pot fi vizionate online pe artmark.ro și admirate în expoziția „Vechi și Nou” de la Palatul Cesianu-Racoviță, în regim gratuit, începând din acest weekend și până în data de 22 aprilie inclusiv.

Naiul lui Gheorghe Zamfir, însoțit de casetă și o scrisoare olografă a artistului care conține povestea acestui nai și îl autentifică

Articol susţinut de A10 by Artmark

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul