Criteriul National

Ghid. Cum alegi cea mai buna saltea cu memorie?

Ghid. Cum alegi cea mai buna saltea cu memorie?
decembrie 28
12:43 2020

O saltea memorie este cea mai avansata varianta de saltea de pe piata din punct de vedere tehnologic. Aceasta reuseste sa reduca presiunea asupra spatelui si a mijlocului, ofera o buna aerisire pentru corp si asigura tot confortul de care ai nevoie atunci cand dormi.

Nu toate saltelele memory sunt la fel, insa. Daca vrei sa dormi pe o saltea perfecta este bine sa ai in vedere cateva aspecte inainte de a o achizitiona.

Care sunt criteriile care conteaza atunci cand achizitionezi o saltea cu memorie?

1. Grosimea. De regula, o saltea memory de buna calitate are intre 20 si 35 de cm grosime. Cu cat optezi pentru o grosime mai mare, cu atat confortul este mai bun iar rezistenta pe termen lung este mai mare.

2. Fermitatea. Tipul de spuma de memorie folosit poate sa difere in functie de fermitate. Pentru unii oameni sunt foarte potrivite saltelele foarte ferme, in timp ce pentru altii o saltea memorie mai moale este mult mai buna. Inainte de a alege fermitatea, este bine sa ceri sfatul unui medic. Acesta iti va spune cu exactitate care este tipul de saltea potrivita pentru tine.

3. Constructia. Fiecare saltea difera in functie de tipul straturilor folosite. De cele mai multe ori, fermitatea saltelei este asigurata de un strat clasic, cu arcuri, peste care sunt adaugate straturi din spuma cu memorie care ofera dispersia greutatii si confortul.

4. Densitatea spumei. Densitatea optima a unei saltele memory este intre 55 si 85 kg/m3. Este bine sa verifici acest aspect, deoarece poti descoperi saltele din spuma clasica, cu o densitate de doar 25 de kg/m3, care nu au o eficienta atat de mare. Densitatea influenteaza pozitia coloanei, independenta fata de partener si confortul total.

5. Somiera. Atunci cand iti schimbi salteaua trebuie sa ai in vedere faptul ca nu este singura de care depinde confortul din timpul somnului. Cel mai probabil, va trebui sa schimbi si somiera, care ofera sustinere. O somiera uzata poate duce rapid la formarea punctelor de presiune si automat, la pierderea proprietatilor saltelei.

O saltea bine aleasa ar trebui sa iti ofere mii de nopti cu somn odihnitor si confortabil. Pentru asta insa, trebuie sa te asiguri ca o intretii corect. Din fericire, intretinerea unei saltele memorie de buna calitate este cat se poate de simpla si necesita doar o aerisire periodica, o aspirare de 3-4 ori pe an si evitarea umezirii sau indoirii.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul