Criteriul National

Ghid de achizitie pompe submersibile bune

Ghid de achizitie pompe submersibile bune
septembrie 29
11:38 2018

Daca sunteti rezident al unei zone rurale, unde un sistem de alimentare cu apa este inexistent, sansele sunt ca va trebui sa realizati propriul sistem. De obicei, oamenii opteaza pentru saparea unui put de adancime mare, atat pentru puritatea apei cat si pentru siguranta ca aceasta nu o sa se termine foarte rapid. Cea mai potrivita instalatie pentru utilizarea intr-un astfel de put, ce poate face atat unei case de mici dimensiuni dar si unei case mari impreuna cu gradina aferenta, este un sistem de pompe submersibile.

O astfel de instalatie foloseste o pompa ce absoarbe apa situata sub aceasta si o ridica la suprafata printr-un sistem de tevi pentru a alimenta locuinta cu apa curata si potabila, la o presiune constanta cu un consum redus de energie.

Parametri optimi de achizitie a pompelor submersibile

Pe piata exista numeroase modele de pompe submersibile, de aceea este bine sa luati in considerare cateva aspecte:

  • Tipul de apa care se extrage – exista pompe folosite atat pentru apa murdara cat si pentru apa curata. Daca apa este extrasa dintr-un put cu apa limpede, sau dintr-o fantana, atunci o pompa pentru apa curata este suficienta. Insa, recomandarea noastra este sa achizitionati o pompa pentru apa murdara. Chiar daca apa extrasa cu aceasta este curata, va oferi un plus de curatare, deci, o calitate mai buna a apei;
  • Debitul de defulare – reprezinta cantitatea de apa pe care o astfel de pompa o poate extrage ( se masoara in metri cubi /ora). Pentru o locuinta mica, cu o gradina modesta, este necesara o pompa ce poate scoate in jur de 2 metri cubi/ora. Insa, cele mai bune pompe, ce sunt folosite de persoanele cu locuinte mari si gradini pe masura, sunt pompele ce pot extrage o cantitate de apa de aproximativ 4 metri cubi/ora;
  • Adancimea de la care se extrage apa – cu cat adancimea de la care se poate extrage apa este mai mare, cu atat pompa utilizata este mai buna;
  • Functii suplimentare – unele pompe submersibile prezinta caracteristici ce le deosebesc de alte produse asemanatoare (prezenta flotorului, prezenta presostatului). De asemenea, si materialele utilizate in constructia lor se incadreaza in aceasta categorie. Cele mai bune astfel de pompe folosesc materiale precum inoxul (pentru a evita coroziunea) si contin ambele elemente mentionate mai sus: presostatul, pentru a se putea masura si controla presiunea la care functioneaza, dar si flotorul, care in cazul epuizarii apei dintr-un put, va opri automat pompa din a mai functiona (unele produse mai avansate, aditional aceste functii, prezinta si abilitatea de a reporni automat pompa la restabilirea nivelului apei)

Prin urmare, o pompa submersibila este varianta optima pentru orice tip gospodarie. Fiind auto-amorsata, cu foarte putine erori tehnice (cele mai calitative pompe pot ajunge si pana la 25 de ani fara vreo revizie tehnica) si cu un ciclu de viata indelungat, aceasta este cea mai buna investitie pentru a obtine apa potabila si curata la un flux constant, iar daca ati respectat si recomandarile de mai sus, cu siguranta o sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru necesitatile gospodariei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Violențele nejustificate…nasc reacții, durere și haos- EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Protestul Diasporei a fost îngrădit, a fost unul despre care se va scrie, se va povesti și începând cu ziua de astăzi se va cerceta de către Parchetul Militar.
Acest eveniment a fost asezonat cu o serie de violențe de neînchipuit, de intervenții în forță venite din partea Jandarmeriei Române. Această breaslă și-a dat în petec, invocând faptul că mulțimea a fost… violentă.
Acest lucru este departe de a fi adevărat, cu toate că s-a întâmplat, iar imaginile și materialele video care împânzesc internetul nu pot fi trecute cu vederea.
Mai mult decât atât, astăzi, cu cea mai mare nerușinare, purtătorii de cuvânt ai acestei instituții au spus că ” și-au făcut datoria” și au acționat în legitimitate.

Poate că am ajuns să retrăim scene de coșmar din epoci ce le consideram demult apuse… Însă, ceea ce cu toţii am aflat a fost faptul că nu am fost și nu ne-am închipuit că se va produce.
Cu toate acestea, am fost avertizaţi că se va întâmpla şi nu am vrut să credem. „Mersul până la capăt”, de a cere demisia unui sistem condus de oameni certați cu legea și cu bunul simț a fost înnabușit cu gaze lacrimogene, cu tunuri cu apă și cu intimidări, bastoane aplicate asupra populației strînse cu această ocazie.

Au existat și în mulțime agitatori, instigatori și chiar membrii ai unor așa-zise galerii de fotbal, dar care, spre surprinderea multora au fost lăsați în pace, chiar dacă au aruncat cu pietre , au incendiat arbuști și au provocat mult haos.

Dar, înainte de toate, să ne aducem aminte și de alt aspect. Au fost și alte avertizări. La conferinţa de presă ţinută cu câteva zile înainte, nişte ofiţeri de jandarmerie au semnalat, folosind obişnuitul limbaj de lemn, ”că se va întâmpla.”

Românii veniţi de departe pentru a protesta împotriva unor abuzuri s-au lovit de o metodă sistematică aplicată de Jandarmerie pentru a discredita orice viitoare mişcare de opoziţie. De aceea, fără să emit judecăți de valoare, îmi asum atunci când afirm că România a capotat și a ajuns la cheremul unor oameni politici care acționează împotriva propriului popor.

După aproape zece ore de gaze inhalate, vă pot spune cum a fost montată în scenă toată această mascaradă. Jandarmii au tensionat situaţia ,deoarece aveau obiceiul să trăgă şi să mute gardurile de colo colo, fără rost. De altfel au agitat mulţimea care era oricum inflamată, dar care nu era violentă. Apoi, începând cu ora 21 au început să lanseze salve cu gaze lacrimogene fără motiv, servite generos exact în faţă, de la mică distanţă, cu un cinism maxim, cum numai slugile stăpânilor lor ştiu să facă........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu