Criteriul National

Ghid de achizitie pompe submersibile bune

Ghid de achizitie pompe submersibile bune
septembrie 29
11:38 2018

Daca sunteti rezident al unei zone rurale, unde un sistem de alimentare cu apa este inexistent, sansele sunt ca va trebui sa realizati propriul sistem. De obicei, oamenii opteaza pentru saparea unui put de adancime mare, atat pentru puritatea apei cat si pentru siguranta ca aceasta nu o sa se termine foarte rapid. Cea mai potrivita instalatie pentru utilizarea intr-un astfel de put, ce poate face atat unei case de mici dimensiuni dar si unei case mari impreuna cu gradina aferenta, este un sistem de pompe submersibile.

O astfel de instalatie foloseste o pompa ce absoarbe apa situata sub aceasta si o ridica la suprafata printr-un sistem de tevi pentru a alimenta locuinta cu apa curata si potabila, la o presiune constanta cu un consum redus de energie.

Parametri optimi de achizitie a pompelor submersibile

Pe piata exista numeroase modele de pompe submersibile, de aceea este bine sa luati in considerare cateva aspecte:

  • Tipul de apa care se extrage – exista pompe folosite atat pentru apa murdara cat si pentru apa curata. Daca apa este extrasa dintr-un put cu apa limpede, sau dintr-o fantana, atunci o pompa pentru apa curata este suficienta. Insa, recomandarea noastra este sa achizitionati o pompa pentru apa murdara. Chiar daca apa extrasa cu aceasta este curata, va oferi un plus de curatare, deci, o calitate mai buna a apei;
  • Debitul de defulare – reprezinta cantitatea de apa pe care o astfel de pompa o poate extrage ( se masoara in metri cubi /ora). Pentru o locuinta mica, cu o gradina modesta, este necesara o pompa ce poate scoate in jur de 2 metri cubi/ora. Insa, cele mai bune pompe, ce sunt folosite de persoanele cu locuinte mari si gradini pe masura, sunt pompele ce pot extrage o cantitate de apa de aproximativ 4 metri cubi/ora;
  • Adancimea de la care se extrage apa – cu cat adancimea de la care se poate extrage apa este mai mare, cu atat pompa utilizata este mai buna;
  • Functii suplimentare – unele pompe submersibile prezinta caracteristici ce le deosebesc de alte produse asemanatoare (prezenta flotorului, prezenta presostatului). De asemenea, si materialele utilizate in constructia lor se incadreaza in aceasta categorie. Cele mai bune astfel de pompe folosesc materiale precum inoxul (pentru a evita coroziunea) si contin ambele elemente mentionate mai sus: presostatul, pentru a se putea masura si controla presiunea la care functioneaza, dar si flotorul, care in cazul epuizarii apei dintr-un put, va opri automat pompa din a mai functiona (unele produse mai avansate, aditional aceste functii, prezinta si abilitatea de a reporni automat pompa la restabilirea nivelului apei)

Prin urmare, o pompa submersibila este varianta optima pentru orice tip gospodarie. Fiind auto-amorsata, cu foarte putine erori tehnice (cele mai calitative pompe pot ajunge si pana la 25 de ani fara vreo revizie tehnica) si cu un ciclu de viata indelungat, aceasta este cea mai buna investitie pentru a obtine apa potabila si curata la un flux constant, iar daca ati respectat si recomandarile de mai sus, cu siguranta o sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru necesitatile gospodariei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei