Criteriul National

Ghid de achizitie pompe submersibile bune

Ghid de achizitie pompe submersibile bune
septembrie 29
11:38 2018

Daca sunteti rezident al unei zone rurale, unde un sistem de alimentare cu apa este inexistent, sansele sunt ca va trebui sa realizati propriul sistem. De obicei, oamenii opteaza pentru saparea unui put de adancime mare, atat pentru puritatea apei cat si pentru siguranta ca aceasta nu o sa se termine foarte rapid. Cea mai potrivita instalatie pentru utilizarea intr-un astfel de put, ce poate face atat unei case de mici dimensiuni dar si unei case mari impreuna cu gradina aferenta, este un sistem de pompe submersibile.

O astfel de instalatie foloseste o pompa ce absoarbe apa situata sub aceasta si o ridica la suprafata printr-un sistem de tevi pentru a alimenta locuinta cu apa curata si potabila, la o presiune constanta cu un consum redus de energie.

Parametri optimi de achizitie a pompelor submersibile

Pe piata exista numeroase modele de pompe submersibile, de aceea este bine sa luati in considerare cateva aspecte:

  • Tipul de apa care se extrage – exista pompe folosite atat pentru apa murdara cat si pentru apa curata. Daca apa este extrasa dintr-un put cu apa limpede, sau dintr-o fantana, atunci o pompa pentru apa curata este suficienta. Insa, recomandarea noastra este sa achizitionati o pompa pentru apa murdara. Chiar daca apa extrasa cu aceasta este curata, va oferi un plus de curatare, deci, o calitate mai buna a apei;
  • Debitul de defulare – reprezinta cantitatea de apa pe care o astfel de pompa o poate extrage ( se masoara in metri cubi /ora). Pentru o locuinta mica, cu o gradina modesta, este necesara o pompa ce poate scoate in jur de 2 metri cubi/ora. Insa, cele mai bune pompe, ce sunt folosite de persoanele cu locuinte mari si gradini pe masura, sunt pompele ce pot extrage o cantitate de apa de aproximativ 4 metri cubi/ora;
  • Adancimea de la care se extrage apa – cu cat adancimea de la care se poate extrage apa este mai mare, cu atat pompa utilizata este mai buna;
  • Functii suplimentare – unele pompe submersibile prezinta caracteristici ce le deosebesc de alte produse asemanatoare (prezenta flotorului, prezenta presostatului). De asemenea, si materialele utilizate in constructia lor se incadreaza in aceasta categorie. Cele mai bune astfel de pompe folosesc materiale precum inoxul (pentru a evita coroziunea) si contin ambele elemente mentionate mai sus: presostatul, pentru a se putea masura si controla presiunea la care functioneaza, dar si flotorul, care in cazul epuizarii apei dintr-un put, va opri automat pompa din a mai functiona (unele produse mai avansate, aditional aceste functii, prezinta si abilitatea de a reporni automat pompa la restabilirea nivelului apei)

Prin urmare, o pompa submersibila este varianta optima pentru orice tip gospodarie. Fiind auto-amorsata, cu foarte putine erori tehnice (cele mai calitative pompe pot ajunge si pana la 25 de ani fara vreo revizie tehnica) si cu un ciclu de viata indelungat, aceasta este cea mai buna investitie pentru a obtine apa potabila si curata la un flux constant, iar daca ati respectat si recomandarile de mai sus, cu siguranta o sa o alegeti pe cea mai potrivita pentru necesitatile gospodariei.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Digital

Digital

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu