Criteriul National

Ghid de alegere a broastelor pentru usa

Ghid de alegere a broastelor pentru usa
iunie 24
09:07 2021

Probabil că aveți în vedere achiziționarea unor broaște uși de cea mai bună calitate, iar dacă sunteți în căutarea unor astfel de produse, trebuie să cunoașteți câteva aspecte despre ele. Nu trebuie să apelați la un meșter pentru a alege o broască potrivită pentru nevoile voastre. Veți putea să instalați chiar și singuri o broască potrivită pentru ușa voastră.

Ce broaște uși puteți alege?

Primul lucru la care trebuie să va gândiți este ce fel de broaște uși alegeți. Aceste broaște trebuie alese în funcție de ușa unde vor fi instalate. Gândiți-va așadar dacă aveți o ușa metalică sau din lemn masiv la intrare, acesta fiind primul criteriu pe care trebuie să-l aveți în vedere. De asemenea, trebuie să vă gândiți și dacă ușa pe care doriți să instalați broască este una de tip termopan. Broasca trebuie aleasă în funcție de aceste lucruri în primul rând.

Aceste broaște uși sunt dispozitive care oferă o siguranță sporită, ușa fiind securizată în poziție închisă, prin incuierea ei. Multe broaște au două bolțuri, unul mai mic, el având formă de pană și unul mai mare. Bolțul mic este plasat în dreptul mânerelor sau a clanțelor ușii, iar cel mare este plasat dedesubt, în dreptul butucului cu cheie. Prin apăsarea mânerelor de ușa, se acționează bolțul de închidere, el fiind tras în interiorul ușii, iar ușa poate fi deschisă pentru a intra sau a ieși dintr-o anumită incintă. Rotind cheia în cilindrul de siguranță, actionăm asupra bolțului de încuiere, acesta fiind scos în afară și reușind în acest fel să blocheze ușa.

Broaștele pentru ușile de intrare au atât bolț de închidere, cât și de încuiere. Există însă și unele excepții și anume atunci când broasca are doar bolțuri pentru închidere sau pentru încuiere. Broasca încastrată este însă cel mai cunoscut tip de broască, aceasta având ambele tipuri de bolțuri. Închiderea ușii se comandă așadar de la mânere sau de la clanțe.

Axul broaștei reprezintă distanța măsurată între centrul rotorului cilindrului și marginea exterioară a broaștei. Trebuie avută în vedere și placa frontală a broaștei, ea având o grosime de câțiva milimetri. Inainte de a monta o noua broască, va trebui să demontezi vechea broască, de aceea trebuie scoase mânerele și anume să scoți clindrul cu cheie sau butonul de blocare. Imediat după, se demontează șuruburile ce țin de placa frontală și astfel broasca poate fi extrasă fără nici un fel de efort.

Montatul unei noi broaște în ușa este o procedură destul de simplă, urmând pașii inversi de la demontare. Va trebui să introduci așadar carcasa în locașul de ușa, să strângi cele două șuruburi în placa frontală, să montezi mânerele și cilindrul și nu-ți mai rămâne decât să verifici dacă totul funcționează exact așa cum îți dorești. Toată procedura nu durează foarte mult, de aceea nu trebuie să-ti faci griji din acest punct de vedere și veți putea să te bucuri de această broască. Ea va avea o viață foarte lungă și va rezista fără nici un fel de problema de fiecare dată.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Razvan Nemesu

Razvan Nemesu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul