
Ceasul nu mai este de multa vreme un instrument indispensabil, fara de care oamenii ar fi pierduti in timp. Pe masura ce au aparut numeroase dispozitive si aparate portabile care indica ora cu precizie, ceasul s-a transformat intr-un accesoriu pur estetic, care poate sa imbogateasca un outfit si ii poate oferi personalitate.
Exista ceasuri pentru femei si ceasuri pentru barbati, iar atunci cand vine vorba despre diversitate, cele de dama detin suprematia. Femeile sunt mult mai atente la nuante, la forme si la combinatii de culori, motiv pentru care categoria de ceasuri de mana dama este una cat se poate de bogata.
Bogatia atrage cu sine si o dificultate destul de mare in ceea ce priveste achizitia. Care este cel mai potrivit ceas, cel elegant sau cel casual? Ce se potriveste cel mai bine la rochia de seara, o curea din piele sau una din metal?
Ghid practic pentru alegerea ceasurilor de dama
Pentru ca alegerea este atat de dificila, cei de la timestore.ro au creat un mic ghid care invata orice reprezentanta a sexului frumos sa caute prin miile de ceasuri dama si sa il aleaga pe cel potrivit.
Printre elementele care conteaza cu adevarat la alegerea ceasului se numara urmatoarele:
- Stilul. In functie de stil, ceasurile se impart in 4 categorii mari: casual, sport, clasice si fashion. Cele casual sunt usor de asortat oricarei tinute si nu ies foarte tare in evidenta. Cele fashion, in schimb, sunt imbogatite cu tot felul de accesorii colorate si au scopul de a oferi stralucire. Multe femei prefera ceasurile clasice, care sunt subtiri, au un cadran mic si afiseaza ora cu ajutorul unor mici limbi. In ceea ce priveste ceasurile sport, acestea sunt destinate femeilor care fac miscare si isi doresc sa masoare cu precizie perioada de activitate.
- Functionalitatea. Pentru o femeie de acum 100 de ani, functionalitatea ceasului era una si buna: afisa ora. Astazi insa, se poate opta pentru functionalitati foarte variate, cum ar fi afisarea datei, busola, iluminare, cronometru sau barometru. Exista inclusiv ceasuri inteligente care se pot conecta la telefon sau laptop, pot prelua apeluri, pot masura pulsul si masoara pasii facuti in fiecare zi.
- Precizia. In cazul ceasurilor electronice precizia nu este o problema. Persoanele care opteaza pentru ceasuri mecanice insa, trebuie sa stie ca orice ceas, chiar si cele mai bune, ajung sa aiba abateri de pana la 5 secunde pe zi. Este important, asadar, ca ocazional (o data pe luna) sa corecteze erorile ceasului.
- Design si afisaj. Chiar si dupa ce s-a luat o decizie in ceea ce priveste stilul, designul nu este stabilit 100%. De fapt, exista o multime de mici elemente asupra carora trebuie sa se ia decizii, cum ar fi tipul curelei (din metal, piele, material textil, etc), modul in care arata cadranul (forma rotunda, patrata sau neregulata) si micile accesorii. Multe ceasuri de dama sunt imbogatite cu mici pietricele pretioase sau cu modele foarte interesante.
5. Brandul. Un ceas este un element estetic care poate sa valoreze foarte mult atata vreme cat este produs de un brand cunoscut. In multe cazuri, acesta poate sa fie o adevarata investitie pe termen lung. Ceasurile Rolex, Seiko sau Casio sunt foarte apreciate peste tot prin societate, atat pentru istoria pe care o au in spate, cat si pentru tehnologia performanta cu care sunt realizate. Investitia intr-un brand poate sa fie destul de mare, insa de multe ori este una inteligenta. Este bine, asadar, sa se opteze mai degraba pentru un ceas putin mai scump, realizat de un brand cunoscut, decat pentru unul no name si foarte ieftin.