Criteriul National

Ghid pentru femei – cum se aleg dresurile potrivite in functie de tinuta si pantofi?

Ghid pentru femei – cum se aleg dresurile potrivite in functie de tinuta si pantofi?
octombrie 29
11:53 2018

Iubite sau nu, dresurile  sunt articole la moda cu o istorie bogata, care insa nu trebuie sa lipseasca din garderoba niciunei reprezentante a sexului feminin. Din cauza sumedeniei de tipuri, forme, nuante si modele propuse de marii producatori, alegerea dresurilor potrivite poate deveni o adevarata provocare, chiar si pentru impatimitele modei. Trebuie stiut insa ca ciorapii nu trebuie cumparati la intamplare, ci trebuie tinut cont de contextul in care urmeaza sa fie purtati, cat si de necesitatile corpului purtatoarei.

Cum se aleg ciorapii in functie de vestimentatie?

Exista un tip universal de ciorapi fini, care se asorteaza la orice rochie sau pereche de pantofi. Mai exact, este vorba despre acele dresuri in nuanta piciorului, care se potrivesc tonului pielii, conferindu-i acesteia un aspect mai placut, matasos. Astfel, daca esti pe fuga si nu iti permiti sa pierzi prea mult timp pentru alegerea acestora, mizeaza mereu pe o pereche ciorapi dama in culoarea piciorului.

Insa dresurile care sa puna in valoare tinuta implica un proces mult mai complex de atat. De pilda, daca rochia ta are o lungime incerta, nu lua dresuri, intrucat este posibil ca atunci cand stai jos partea superioara a picioarelor sa arate ridicol. Sau cauta o pereche de ciorapi dama fara cusatura, pentru un look desavarsit.

Cum se asorteaza culoarea dresurilor cu restul vestimentatiei?

Culoarea ciorapilor trebuie sa se regaseasca fie in culorile pieselor vestimentare, fie in nuanta accesoriilor. Atunci cand dresurile se asorteaza cromatic cu rochia sau fusta, vei crea efectul unei siluete mai subtiri si mai inalte. Acest efect este valabil mai ales atunci cand optezi pentru culori precum bleumarin, gri, maro, bej, visiniu sau ruginiu, niciodata insa rosu.

Atunci cand culoarea ciorapilor se asorteaza cu accesoriile, nu ar trebuie sa concureze cromtic cu acestea. In orice caz, evita acele culori care largesc vizual picioarele si mergi la sigur cu una dintre nuantele mai sus enumerate.

Dresurile alese avand drept reper culoarea pantofilor

Ca regula generala, este recomandat ca dresurile sa faca mereu echipa buna cu pantofii din picioare. Atunci cand mixul dintre cele doua elemente este unul corect, vei parea mai inalta si mai supla, asa cum fiecare femeie isi doreste. Se accepta asortarea unor ciorapi dama deschisi la culoare la o pereche de pantofi intr-o nuanta mai inchisa, insa numai femeile cu silueta supla vor fi avantajate de aceasta combinatie. In schimb, mizeaza mereu pe dresuri mai inchise la culoare decat pantofii.

Dresurile alese in functie de imprimeuri

De fiecare data cand alegi o pereche de ciorapi dama, fii atenta la imprimeurile de pe ele, atunci cand acestea exista. Daca ai nevoie de o pereche de dresuri pentru birou, este bine sa alegi ceva simplu, care sa inspire un aer business. Pentru alte ocazii insa, poti alege imprimeuri cool sau broderii romantice. Dresurile clasice se potrivesc cu rochiile negre, albe sau gri in acelasi stil.

Daca insa stapanesti bine moda, te poti aventura catre combinatii de imprimeuri inedite care sa atraga numai priviri admirative. De asemenea, alegand o rochie simpla, vei permite picioarelor sa iasa in evidenta mai mult. De evitat insa acel model de dres cu doua linii orizonatale care taie vizual piciorul. Alege-ti dresurile preferate in functie de nevoile corpului tau de pe doneco.ro, magazin specializat in astfel de articole.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Catalin Mihai

Catalin Mihai

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Despre „dreptatea” care cere ”justiție” și importanța ei - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dintru început, pentru a vă asigura, cu toată sinceritatea, vreau să vă aduc la cunoștință faptul că acest material nu este conceput a fi unul strict tehnic, înveșmântat în termeni academici greoi. Cu aceeași deschidere vreau să vă mulțumesc și să vă asigur totodată că acest material nu se vrea a fi unul complet, deoarece în rândurile de mai jos voi încerca să realizez o sinteză a unor considerații pe baza evidențelor, în care mi-am propus temerara clarificare a noțiunilor de „dreptate” și de ”justiție”, văzute din mai multe unghiuri de vedere. De aceea, tot ceea ce este cuprins în spațiul acestui material este pur subiectiv dar și perfect argumentat. Luând în considerare acestea, orice fel de încercare de a aduce laude sau dimpotrivă de a cere desființarea totală sau parțială, prin forța și justețea argumentelor vă revin în integralitate, indiferent de natura sau de scopul motivării dumneavoastră în prealabil.

Ca urmare a tuturor celor convenite, ceea ce voi realiza direct sau indirect poate fi comentat și analizat, dezbătut deoarece numai într-o asemnea manieră, prin varietatea punctelor de vedere, prin cumulul de informații și forța argumentelor sustenabile ce creează punți de legătură.De aceea se poate vorbi deschis, fără menajamente despre aceste concepte, virtuți în această societate postmodernă măcinată de griji, de consumerism cât și de vicii.

Din punctul meu de vedere, această opțiune de a avea păreri și de a le susține reprezintă și respectă cu adevărat libertatea și demnitatea oricărui semen. Iar puterea reală, justificată la care oamenii speră să găsească ajutor este dată de către Acel Creator, care are grijă de fiecare dintre noi și care ne inspiră sau ne poate transforma în creațiile sale apropiate, desăvârșite Lui. Urmând acest fir călăuzitor, aș îndrăzni să vă spun că nu voi folosi în acest caz doar simple metafore, ci totul se dorește să fie legat de rolul și semnificația care i se acordă noțiunilor extinse de dreptate, de justiție.

Din cele mai vechi timpuri, chiar din momentul în care Cain l-a ucis pe Abel se produce în lume o separație între prigoniți și victimă, între ucigaș și cel ucis, sacrificat din răutate .Aceasta cse va transmite și se va amplifica tuturor generațiilor, inclusiv celor din actualitate. Setea de răzbunare de răutate a lui Cain cât și a urmașilor săi se poate identifica fără niciun fel de impediment.Tot așa, ideea de jertfă, de asumare a urmașilor lui Abel a constituit chiar unul dintre atributele omenești de prim rang. Însă, între aceste modele transparente există și alte atribute,virtuți (posibil moștenire a scânteii divine,a harului cu care suntem fiecare dintre noi înzestrați) precum dreptatea,cinstea,corectitudinea dar și justiția.

Numai că, din momentul izgoniți din grădina Edenului a protopărinților noștri Adam și Eva, aceste caracteristici psihice și volitive nu au mai fost că la început,în binecuvântatul moment al Creației.Răzvrătirea, ascultarea de șarpe,călcarea poruncii a dus la pervertirea omului cât și a întregii creații de pe pământ. Automat,sentimentele faptele și gândurile „de a fi ca Dumnezeu” și de a stăpâni,de a cunoaște creația s-au amestecat într-un mod incredibil. De aici înainte, moartea, păcatul au devenit firești tuturor, ca și setea anumitor semeni de a clama dreptatea, de a invoca fondat justiția omenească.

Revenind la unul dintre cele mai importante motive care au generat acestea văzute ca fiind antagonice- pe de o parte Dreptatea Lui Dumnezeu materializată prin izgonirea din Rai și nedreptatea lui Cain care l-a ucis pe fratele său Abel-putem descoperi și alte fațete ale acestor evenimente consemnate în Cartea Cărților.

Unii exegeți ai Vechiului Testament precum sfântul Chiril al Alexandriei interpretează însă în profunzime textul, plecând de la pedeapsa înşeptită pentru cel care l-ar ucide pe Cain din cartea Facerii .Surprinzător sau nu, în opinia acestui om înduhovnicit nu ar fi vorba doar de un singur păcat, ci de o înlănţuire de şapte păcate, care au pus stăpânire pe Cain. Deja când Dumnezeu i se adresează, vorbindu-i despre natura păcatului, Cain comisese trei din cele şapte.

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei