Criteriul National

Ghidul rezidentului international: incepe-ti cariera cu dreptul

Ghidul rezidentului international: incepe-ti cariera cu dreptul
ianuarie 08
16:37 2021

Examenul de rezidentiat este cel mai important din viata absolventului unei Facultati de Medicina. Pe langa faptul ca este extrem de competitiv, este si decisiv pentru selectarea specialitatii medicale pe care o absolventul o va practica in intreaga sa cariera. Dupa viata de rezident, urmeaza alti ani de studiu intens si numeroase provocari in cariera de medic. Din fericire, exista multi medici romani in Germania, care se bucura de o cariera stralucita si de conditii avantajoase de munca. Daca iei in calcul sa faci si tu acest pas, dar ai inca dubii, iata de ce ar trebui sa le elimini.

Locuri de munca sigure si bine platite

Niciun medic roman nu ar emigra, daca in Europa nu ar gasi locuri de munca mai bine platite ca in tara. Esti rezident si intentionezi sa pleci intr-o tara europeana? Bazeaza-te pe ajutorul unei firme de recrutare a personalului medical, care te poate ajuta de la inceputul calatoriei si pana la sfarsit. Cu sustinerea unei firme de recrutare serioase, te vei bucura de un loc de munca stabil si sigur si de un contract de munca favorabil. In plus, salariul intr-o tara precum Germania creste progresiv, plus ca i se adauga numeroase bonusuri si beneficii.

Conditii de munca avantajoase

Ai terminat rezidentiatul si iti doresti o cariera fulminanta ca medic? Fa o schimbare de ordin profesional si opteaza pentru locuri de munca internationale. Pe langa remunerarea suficienta de care dispui intr-o tara europeana, beneficiezi de conditii de munca avantajoase si echipament tehnologic de calitate. Salariul de inceput ca medic rezident in Germania depaseste 4500 de euro, brut, pe luna.

Standarde inalte de munca

Daca esti student la medicina si urmeaza sa termini rezidentiatul, probabil ca ai inceput deja sa te gandesti la viitorul tau profesional. Ai putea sa iei in calcul si un loc de munca in strainatate. Nu ai nevoie decat de documentatia de aplicare si de putin ajutor din partea firmei de recrutare, care sa te sustina pe toata perioada aplicarii.

Programe de pregatire

Pentru ca o limba straina este necesara, atunci cand practici medicina in strainatate, ai nevoie de profesori care au o experienta notabila. Vrei sa pleci in Germania si nu cunosti limba? Poti beneficia de cursuri intensive de pregatire, astfel incat, sa ajungi sa stapanesti limba la un nivel avansat, in doar cateva luni.

Consiliere permanenta

Nu in ultimul rand, ai nevoie si de consiliere si de asistenta permanenta, atunci cand vrei sa te specializezi ca medic in strainatate. Pe langa cursuri de limba straina si de un loc stabil de munca, iti trebuie asistenta, fie ca este vorba despre cautarea unei locuinte sau de corespondenta administrativa.

Mai mult, pentru a lucra ca medic rezident in Germania, va trebui sa obtii si o licenta de practicare a medicinei. Apeleaza la o firma de recrutare, care iti ofera asistenta la: 

  • depunerea cererilor;
  • programarea examenelor medicale;
  • contract de munca;
  • traduceri necesare;
  • solutionarea oricaror probleme;

Rezidentiatul reprezinta cea mai intensa perioada din viata unui medic tanar, perioada in care acesta munceste, invata si poate realiza daca e cu adevarat pasionat de meseria aleasa. Devino un medic specialist pasionat si competent si tine cont de ghidul nostru, pentru o cariera internationala asa cum ti-ai dorit.

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Maria Popescu

Maria Popescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul