Criteriul National

Glicerina vegetala naturala

Glicerina vegetala naturala
iulie 23
16:29 2019

 

In lista ingredientelor diferitelor produse (cosmetice, medicamente) poti vedea adesea o componenta precum glicerol. Exista doua tipuri de glicerol – alimentar si nealimentar. Pentru obtinerea glicerinei alimentare se utilizeaza materii prime de la animale sau vegetale.  Glicerina vegetala naturala este utilizata in industria textila ca ingredient si solvent in fabricarea de vopsele, oferind nuante luminoase si suculente, mentinand in acelasi timp elasticitatea si textura moale a tesaturii. Emulsiile pe baza de glicerina sunt utilizate pentru tratarea pielii. In industria chimica se utilizeaza la fabricarea vopselelor si a lacurilor. In ingineria instrumentelor si ingineria mecanica se utilizeaza pentru fabricarea de materiale izolante si unsori.

Glicerina vegetala naturala – Istorie

Glicerina vegetala naturala este un tip de glicerina alimentara si este un produs de origine naturala. Pentru a obtine glicerina vegetala naturala se utilizeaza materii prime vegetale. Pentru prima data glicerina vegetala a fost obtinuta in Suedia de catre farmacistul Karl Scheele, el fiind angajat in procesul de saponificare a grasimilor. Prin incalzirea oxidului de plumb cu ulei de masline, chimistul a obtinut o solutie dulce. Procesul de evaporare a transformat solutia intr-un sirop. O alta metoda, care a devenit baza productiei industriale de glicerina, a fost inventata de A. Tilgman in 1853. La uleiurile extrase din legume a adaugat apa, si incalzite sub presiune, au fost impartite in glicerina si acizi grasi. Procesul a durat 10-12 ore. Dupa racire, acizii au ajuns in partea de sus, iar stratul de jos reprezinta glicerina vegetala naturala. Glicerina vegetala este obtinuta si prin fermentarea zaharurilor.

Glicerina vegetala naturala – Utilizare

Glicerina vegetala, utilizata in prezent, este un lichid vascos incolor, cu un gust dulce. Datorita naturii sale, ea este perceputa de corpul uman mai bine decat diferitele produse de origine artificiala. Utilizarea glicerolului in cosmetice se explica prin proprietatea substantei de a retine bine umiditatea, normalizand echilibrul apei. Glicerina pura utilizata in scopuri cosmetice, de preferinta, trebuie amestecata cu lotiuni sau uleiuri. Acest produs  vegetal natural este un ingredient destul de frecvent in multe preparate moderne pentru piele. In mod exceptional, datorita gamei sale largi cu spectru cosmetic de actiune, glicerina a gasit cea mai larga aplicatie in industria cosmetica moderna si farmacie (ca preparate de hidratare / inmuiere). Principala capacitate a glicerolului de a lega moleculele de apa, ii confera dreptul de a fi considerata o componenta indispensabila a produselor cosmetice hidratante si hranitoare.Este indicat a fi folosita pentru pielea deshidratata, pielea uscata si par decolorat.

 

Caracteristici fizico-chimice ale glicerinei vegetale naturale

Glicerina vegetala este o materie prima naturala  100%, care arata ca o substanta lichida transparenta groasa si care se dizolva perfect in apa, propilen glicol si alcool. Se disperseaza in uleiuri vegetale, dar nu este solubila si are un gust dulce.

Glicerina vegetala naturala – Avantaje

Avantajele utilizarii glicerinei vegetale naturale in produsele cosmetice, sunt higroscopicitatea, transparenta, naturalitatea, sporeste proprietatile de curatare, nu este toxica, fara contraindicatii si fara efecte secundare. De asemenea, poate fi folosita pentru ingrijirea parului, dand stralucire si refacand structura firului de par, restaurarea /regenerarea si mentinerea echilibrului hidric al pielii, nutritie excelenta si atenuare.

De unde cumperi glicerina vegetala naturala

Dupa cum poti vedea, glicerina vegetala naturala are o gama larga de aplicatii. Un astfel de produs poate fi usor cumparat din magazinul online danidachem.ro. Glicerina vegetala naturala este ambalata in bidoane de plastic de 1 kg.

 

 

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Criteriul.ro

Criteriul.ro

Ziar national de informatii si opinii.

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Partener media exclusiv

Revista presei