Criteriul National

Globurile de Aur 2016 !

Globurile de Aur 2016 !
ianuarie 11
21:51 2016

 

Cea de-a 73-a ediţie a premiilor Globul de Aur a fost una marcată de surprize plăcute în ceea ce priveşte câştigătorii, dar şi de dezamăgiri profunde în dreptul filmelor cu cele mai multe nominalizări, dar care nu au reuşit să traducă niciuna în victorie.

globurile-de-aur-2016

Globurile de Aur au fost câştigate de personaje „uitate“ în pustietate „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ şi „Marţianul/ The Martian“ au fost recompensate cu cele mai importante trofee în cadrul galei Globurile de Aur 2016.

Pe de altă parte, marii perdanţi au fost drama „Carol“, ce prezintă povestea de dragoste a două lesbiene, şi comedia despre Wall Street „The Big Short“, care conduceau în topul filmelor cu cele mai multe nominalizări înainte de ceremonie şi care nu au primit nici măcar un trofeu. Acelaşi lucru se poate spune şi despre mult lăudatul film „Spotlight“, bazat pe ancheta prestigiosului cotidian american „The Boston Globe“ despre abuzurile sexuale comise de preoţii catolici.

Lungmetrajul „The Revenant: Legenda lui Hugh Glass/ The Revenant“ a fost marele învingător, impunându-se la trei categorii principale, Cel mai bun fiml-dramă, Cel mai bun regizor (Alejandro González Iñárritu) şi Cel mai bun actor în rol principal (Leonardo DiCaprio). „Filmul este despre supravieţuire, despre adaptare, despre triumful spiritului uman“, a punctat DiCaprio în discursul de acceptare al trofeului.  Lista completă a câştigătorilor galei Globurile de Aur 2016   Victoria marcată de „The Revenant“ a surprins criticii de specialitate, care se aşteptau ca aclamatul „Spotlight“ să se remarce la categoria Cel mai bun film-dramă. În schimb, pentru regizorul mexican Alejandro González Iñárritu, gala Globurile de Aur 2016 reprezintă un nou triumf, după ce anul trecut a câştigat Oscarul pentru drama cu accente comice „Birdman/ Omul-pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei“.

Şi pentru DiCaprio este o victorie remarcabilă: o dată pentru că a avut rivali cu roluri de excepţie – îi amintim pe Michael Fassbender, care l-a jucat pe co-fondatorul Apple Steve Jobs, şi pe Eddie Redmayne, cu transformarea uluitoare în femeie din filmul „Daneza/ The Danish Girl“ –, dar mai ales pentru că Globurile de Aur reprezintă un bun indicator pentru câştigătorii Oscarurilor, ceea ce înseamnă că şansele să pună mâna pe prestigioasa statuetă au sporit considerabil.

„The Revenant“ este inspirat de romanul lui Michael Punke, bazat pe fapte reale. Acţiunea se petrece în America de Nord, în 1823, iar în centrul ei se află Hugh Glass (DiCaprio), membru al unei expediţii în Munţii Stâncoşi, unde este prins de un urs grizzly şi sfârtecat. Căpitanul grupului lasă în urmă trei oameni pentru a-i ţine companie în ultimele clipe de viaţă şi pentru a-i săpa mormântul, dar, de frică să nu fie prinşi de indieni, cei trei îi iau lui Glass armele şi echipamentul şi fug. Însă eroul îngrozitoarei confruntări cu ursul grizzly nu moare: se târăşte, deşi mutilat, mai bine de 300 de kilometri prin sălbăticie, animat de sumbre planuri de răzbunare împotriva celor care l-au părăsit, potrivit site ului cinemagia.ro.

Sursa foto : urbanwoman.ro

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo