Criteriul National

Globurile de aur 2022: Lista premianților / Printre laureați: Nicole Kidman, Will Smith, dar și producțiile Succession, Drive my car, West Side Story – Cultura

Globurile de aur 2022: Lista premianților / Printre laureați: Nicole Kidman, Will Smith, dar și producțiile Succession, Drive my car, West Side Story – Cultura
ianuarie 10
07:12 2022

Cea de-a 79-a ediţie a galei de decernare a Globurilor de Aur se desfăşoară în format virtual, fără public, din cauza pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres. Evenimentul, care nu este televizat în acest an, are loc la hotelul Beverly Hilton din Los Angeles. Decernate pentru prima dată în 1944, Globurile de Aur recompensează cele mai bune interpretări şi producţii din industria cinematografică şi de televiziune, grupate în 25 de categorii. Iată lista câștigătorilor.

 • Nicole Kidman, cea mai bună actriţă într-un film dramatic

Nicole Kidman a câştigat premiul pentru cea mai bună actriţă într-un film dramatic la cea de-a 79-a ediţie a Globurilor de Aur, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al acestor trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizate actriţele Jessica Chastain („The Eyes of Tammy Faye”), Olivia Colman („The Lost Daughter”), Nicole Kidman („Being the Ricardos”), Lady Gaga („House of Gucci”), Kristen Stewart („Spencer”).

Acesta este cel de-al patrulea Glob de Aur din palmaresul actriţei australiene.

În 2021, premiul la această categorie a fost câştigat de Andra Day cu rolul din filmul „The United States vs Billie Holiday”.

 • Rachel Zegler – cea mai bună actriţă într-un film de comedie-musical

Actrița a câștigat trofeul cu rolul din producţia cinematografică „West Side Story”, informează contul de Twitter al acestor trofee decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizate actriţele Marion Cotillard („Annette”), Alana Haim („Licorice Pizza”), Jennifer Lawrence („Don’t Look Up”), Emma Stone („Cruella”), Rachel Zegler („West Side Story”).

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Rachel Zegler, o tânără actriţă americană în vârstă de 20 de ani.

În 2021, Globul de Aur la această categorie a fost câştigat de Rosamund Pike pentru rolul din filmul „I Care A Lot”.

 • Michaela Jae Rodriguez, cea mai bună actriţă într-un serial-dramă

Michaela Jae Rodriguez a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial dramatic graţie rolului interpretat în producţia de televiziune „Pose”, duminică seară, la cea de-a 79-a gală de decernare a Globurilor de Aur, atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al acestor distincţii prestigioase.

La această categorie au fost nominalizate actriţele Uzo Aduba („In Treatment”), Jennifer Aniston („The Morning Show”), Christine Baranski („The Good Fight”), Elisabeth Moss („The Handmaid’s Tale”), Michaela Jae Rodriguez („Pose”).

Acesta este primul Glob de Aur câştigat de Michaela Jae Rodriguez, care a devenit totodată prima actriţă transgender recompensată cu un astfel de premiu.

În 2021, trofeul a revenit actriţei Emma Corrin pentru rolul interpretat în serialul „The Crown”.

 • Will Smith, cel mai bun actor într-un film dramatic

Will Smith a câştigat premiul pentru cel mai bun actor într-un film dramatic graţie rolului interpretat în pelicula „King Richard”, duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, potrivit contului de Twitter al acestor trofee decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Mahershala Ali („Swan Song”), Javier Bardem („Being the Ricardos”), Benedict Cumberbatch („The Power of the Dog”), Will Smith („King Richard”), Denzel Washington („The Tragedy of Macbeth”).

Anul trecut, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de actorul Chadwick Boseman pentru rolul din filmul „Ma Rainey’s Black Bottom”.

 • Andrew Garfield, cel mai bun actor într-un film – comedie/musical

Andrew Garfield a câştigat duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun actor într-un film de comedie /musical, informează contul de Twitter al acestor distincţii decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

Andrew Garfield a câştigat Globul de Aur pentru rolul din filmul „Tick, Tick… Boom!” şi a concurat în această categorie cu actorii Leonardo DiCaprio („Don’t Look Up”), Peter Dinklage („Cyrano”), Cooper Hoffman („Licorice Pizza”) şi Anthony Ramos („In the Heights”).

Acesta este primul Glob de Aur din palmaresul actorului americano-britanic, după alte două nominalizări primite în 2011 („The Social Network”) şi în 2017 („Hacksaw Ridge”).

 • Jean Smart, cea mai bună actriţă într-un serial – comedie/musical

Jean Smart a fost desemnată cea mai bună actriţă într-un serial TV – comedie/musical graţie interpretării sale din producţia de televiziune „Hacks”, duminică seară, la cea de-a 79-a gală de decernare a Globurilor de Aur, atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), relatează contul de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actriţele Hannah Einbender („Hacks”), Elle Fanning („The Great”), Issa Rae („Insecure”), Tracee Ellis Ross („black-ish”), Jean Smart („Hacks”).

Acesta este primul Glob de Aur din cariera actriţei Jean Smart, care are în palmares şi patru premii Primetime Emmy.

În 2021, premiul aferent acestei categorii a fost câştigat de Catherine O’Hara, pentru rolul interpretat în serialul ” Schitt’s Creek „

În 2021, premiul acestei categorii a fost câştigat de actorul Sacha Baron Cohen cu rolul din filmul „Borat Subsequen Moviefilm”.

 • Jason Sudeikis, cel mai bun actor într-un serial – comedie/musical

Jason Sudeikis a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial TV – comedie/ musical la cea de-a 79-a gală de decernare a acestor distincţii prestigioase, atribuite duminică seară la Los Angeles de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat actorii Anthony Anderson („Black-ish”), Nicholas Hoult („The Great”), Steve Martin („Only Murders in the Building”), Martin Short („Only Murders in the Building”), Jason Sudeikis („Ted Lasso”).

În 2021, premiul acestei categorii a fost atribuit tot actorului Jason Sudeikis pentru interpretarea sa din serialul „Ted Lasso”.

 • Jeremy Strong, desemnat cel mai bun actor într-un serial-dramă

Jeremy Strong a câştigat Globul de Aur pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă graţie interpretării sale din producţia TV „Succession”, duminică seară, la cea de-a 79-a gală de decernare a acestor trofee prestigioase atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au fost nominalizaţi actorii Brian Cox („Succession”), Lee Jung-jae („Squid Game”), Billy Porter („Pose”), Jeremy Strong („Succession”), Omar Sy („Lupin”).

În 2021, premiul pentru cel mai bun actor într-un serial-dramă a fost câştigat de Josh O’Connor, protagonistul serialului „The Crown”.

 • „Drive My Car” s-a impus la categoria cel mai bun film străin

Producţia cinematografică japoneză „Drive My Car”, scrisă şi regizată de cineastul Ryusuke Hamaguchi, a câştigat premiul pentru cel mai bun film într-o limbă străină, duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, potrivit contului de Twitter al acestor trofee decernate de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

La această categorie au fost nominalizate filmele „Compartment No. 6″ (Germania-Rusia-Finlanda), „Drive My Car” (Japonia), „The Hand of God” (Italia), „A Hero” (Iran-Franţa), „Parallel Mothers” (Spania).

Anul trecut, Globul de Aur pentru film străin a fost câştigat de producţia „Minari”.

 • „Hacks” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-comedie/musical

Producţia de televiziune „Hacks” s-a impus la categoria „cel mai bun serial – comedie/musical” la cea de-a 79-a gală de decernare a Globurilor de Aur, organizată duminică seară la Los Angeles de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat serialele „The Great”, „Hacks”, „Only Murders in the Building”, „Reservation Dogs”, „Ted Lasso”.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun serial de comedie/musical a fost atribuit producţiei TV ” Schitt’s Creek”.

 • „The Underground Railroad”, cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV

roducţia de televiziune „The Underground Railroad” a câştigat Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie/ lungmetraj TV la cea de-a 79-a gală de decernare a acestor trofee de prestigiu, atribuite duminică seară de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA), potrivit contului de Twitter al evenimentului.

La această categorie au concurat producţiile de televiziune „Dopesick”, „Impeachment: American Crime Story”, „Maid”, „Mare of Easttown”, „The Underground Railroad”.

În 2021, Globul de Aur pentru cea mai bună miniserie / lungmetraj TV a fost câştigat de producţia „The Queen’s Gambit”.

 • „West Side Story”, desemnat cel mai bun film – comedie/musical

Lungmetrajul „West Side Story” a câştigat duminică seară, în cadrul celei de a 79-a ediţii a Globurilor de Aur, premiul pentru cel mai bun film la categoria comedie/musical, potrivit contului de Twitter al evenimentului.

Pelicula, regizată de Steven Spielberg, a concurat la această categorie cu filmele „Cyrano”, „Don’t Look Up”, „Licorice Pizza” şi „Tick, Tick … Boom!”.

În 2021, Globul de Aur pentru cel mai bun film – comedie/musical a revenit producţiei cinematografice „Borat Subsequent Moviefilm”.

 • „Succession” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial-dramă

Producţia de televiziune „Succession” a câştigat premiul pentru cel mai bun serial dramatic la cea de-a 79-a gală a Globurilor de Aur, atribuite duminică seară de Asociaţia Presei Străine din Hollywood (HFPA), relatează contul de Twitter al acestor trofee.

La categoria „cel mai bun serial – dramă” au fost nominalizate producţiile de televiziune „Lupin”, „The Morning Show”, „Pose”, „Squid Game”, „Succession”.

Anul trecut, Globul de Aur pentru cel mai bun serial dramatic a fost câştigat de producţia TV „The Crown”.

 • „The Power of the Dog”, desemnat cel mai bun film – dramă

Lungmetrajul „The Power of the Dog” a câştigat premiul pentru cel mai bun film dramatic la cea de-a 79-a ediţie a Globurilor de Aur, organizată duminică seară la Los Angeles, potrivit contului de Twitter al acestor trofee atribuite de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood (HFPA).

Pelicula „The Power of the Dog”, regizată de cineasta Jane Campion, a concurat la această categorie cu producţiile cinematografice „Belfast”, „CODA”, „Dune” şi „King Richard”.

În 2021, Globul de Aur la categoria „cel mai bun film – dramă” a fost câştigat de lungmetrajul „Nomadland”, regizat de cineasta Chloe Zhao.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul