Criteriul National

Glovo aduce în Italia puiul vegetal spaniol – International

Glovo aduce în Italia puiul vegetal spaniol – International
februarie 24
04:02 2021
La început a fost doar „hamburgerul imposibil”, însă încetul cu încetul au apărut numeroase variante de carne falsă (produse obținute din materii prime de origine vegetală care „imită” gustul, aspectul și textura cărnii) care determină creșterea acestui segment pe piața mondială. Produsele sunt ajutate şi de o poziție recentă adoptată de parlamentul UE, care nu a impus niciun fel de restricții asupra unor nume precum „friptură de legume” sau „veg burger”, scrie ILSOLE24ORE, potrivit Rador.


Ultima noutate în domeniu este „puiul fals” produs de Heura Foods, un brand spaniol prezent deja în 14 țări, care începe să-și ofere produsele şi în Italia (începând de la Milano), prin intermediul aplicației Glovo, unul dintre cei mai faimoşi operatori de food delivery.

Rețeta Heura Chicken include „apă, concentrat de soia fără OMG, ulei de măsline, sare, condimente și vitamina B12”. Compania dorește să sublinieze că este singura din sector care folosește ulei de măsline, în numele dietei mediteraneene, dând viață unui produs care „conține aceeași cantitate de proteine ​​ca puiul tradițional, însă doar o treime din grăsimea acestuia „, devenind astfel una dintre cele mai sănătoase opțiuni de pe piață astăzi (conţine cu 43% mai puțin grăsime ) „.

Cifra de afaceri a companiei Heura Foods – fondată la Barcelona în 2017 de Marc Coloma și Bernat Añaños, activiști în domeniul alimentației durabile – a crescut în 2020, ajungând la aproximativ 8 milioane de euro, de la 2,5 în 2019, şi datorită „distribuției produselor sale în peste 3 mii de puncte de vânzare din Europa, Asia, America de Nord și de Sud ».

„Actualul model de producție și consum de carne de origine animală este etic și nesustenabil din punct de vedere ecologic- a declarat Marc Coloma, cofondator și CEO al Heura -. Studii multiple au arătat că creșterea intensivă a animalelor contribuie major la emisia de gaze cu efect de seră în atmosferă, producând 14,4% din emisiile globale. Fiecare pachet de pui Heura, pe lângă faptul că este gustos și complet din punct de vedere nutrițional, economisește peste 770 de litri de apă, echivalentul a 12 dușuri și 0,77 kg de CO2. Noi nu oferim un substitut al cărnii, ci un succesor al acesteia ».

«Căutăm în permanență produse noi care să diversifice oferta și să satisfacă gusturile și obiceiurile alimentare în continuă evoluție ale utilizatorilor noștri – a comentat Elisa Pagliarani, directorul general al Glovo Italia . Consumul produselor pe bază de plante este o tendință care există de ceva timp, iar acum, graţie acordului cu Heura, vom putea satisface această cerere ».

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul