Criteriul National

Gradinar incepator? 5 echipamente care te vor ajuta sa te PERFECTIONEZI

Gradinar incepator? 5 echipamente care te vor ajuta sa te PERFECTIONEZI
martie 14
23:17 2018

Indiferent daca te-ai apucat recent de gradinarit sau daca ai deja o experienta minima in aceasta activitate, cert este ca vei avea nevoie de uneltele si utilajele potrivite, astfel incat sa reusesti sa te perfectionezi. Chiar daca esti tentat sa iti cumperi o gama variata de utilaje, sperand ca in acest mod vei deveni un gradinar mult mai priceput, adevarul este ca novicii in acest domeniu au nevoie, la inceput, doar de uneltele de baza. Apoi, pe masura ce invata sa le foloseasca pe acestea, isi pot procura si echipamente mai complexe.

Iata 5 echipamente care te vor ajuta sa te PERFECTIONEZI in gradinarit:

1. Lopata

Orice gradinar incepator care vrea sa se perfectioneze, are nevoie de cel putin doua lopeti, pe care sa le foloseasca pe tot parcursul anului, la diferite activitati. Aceasta unealta te va ajuta sa asezi compostul pe sol, sa aduni si sa indepartezi gramezi de pamant dupa sadirea pomilor sau plantelor, dar si sa inlaturi zapada din gradina in timpul iernii. Totusi, pentru ca este o unealta de baza, aceasta trebuie sa fie rezistenta si de calitate, astfel incat sa evoluezi si sa iti dezvolti abilitatile de gradinar. In acest sens, pe site-ul https://www.magazialucostica.ro/ gasesti mai multe modele de lopeti, toate fiind confectionate la cele mai inalte standarde ale calitatii.

2. Grebla

grebla-pentru-gradina

O alta unealta care nu poate lipsi din depozitul tau si care iti va fi de mare folos, mai ales daca esti incepator in ale gradinaritului, este grebla. De la adunarea frunzelor uscate si imprastierea si uniformizarea mulciului, pana la adunarea bucatilor mari de pamant si combinarea de pamant pentru flori, vei reusi sa duci la bun sfarsit toate aceste activitati cu ajutorul unei greble. Asadar, daca vrei sa ai parte de culturi care cresc armonios si, implicit, sa devii din ce in ce mai bun in ceea ce faci, asigura-te ca in colectia ta se regaseste si o grebla.

3. Motocultorul

Motocultorul este un utilaj agricol cu motor pentru prelucrarea terenului care, fara doar si poate, te va ajuta in multe dintre activitatile tale, mai ales daca esti un gradinar incepator. Acest echipament iti va usura semnificativ munca primavara, cand vei pregati solul pentru plantare, dar si cand vei efectua aratura pe timpul toamnei. Pentru a-ti achizitiona un astfel de utilaj, tot ce trebuie sa faci este sa vizualizezi oferta disponibila pe MAGAZIALUCOSTICA si sa plasezi comanda online dupa ce iti alegi modelul preferat. In mod cert, daca vei investi in acest echipament, vei reusi nu doar sa iti usurezi activitatea din gradina, ci si sa te perfectionezi.

4. Foarfeca

foarfeca-pentru-gradinarit

Indiferent daca in gradina ta se regasesc flori, pomi fructiferi sau legume, vei avea nevoie de o unealta speciala pentru taiere. Astfel, foarfeca reprezinta un alt instrument pe care trebuie sa il ai in magazia ta, fie ca esti gradinar incepator sau experimentat. Aceasta este extrem de versatila si o poti folosi atat pentru taierea ramurilor vestejite ale pomilor, cat si pentru toaletarea arbustilor sau a tufelor de trandafir. In consecinta, pentru a reusi sa evoluezi ca si gradinar, asigura-te ca foarfeca se regaseste in colectia ta de unelte.

5. Stropitoarea

Stropitoarea este si ea un instrument pe care trebuie sa ti-l achizitionezi, in cazul in care aceasta nu se regaseste deja in depozitul tau. Aceasta unealta iti va fi utila cand vei fi nevoit sa uzi plantele din gradina sau pe cele din ghiveci. De asemenea, datorita faptului ca este disponibila intr-o varietate de forme si culori, o poti folosi chiar si drept obiect decorativ, astfel incat sa iti infrumusetezi gradina de flori.

In concluzie, daca esti incepator, asigura-te ca iti vei procura toate aceste unelte si echipamente si, mai mult ca sigur, vei avea succes in toate activitatile pe care le desfasori in gradina.

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Raluca Ionescu

Raluca Ionescu

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

Pericolul autocrației din Europa - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Motto ”Democraţia este nonautocraţie, contrariul perfect al autocraţiei. Aceasta înseamnă că democraţia denotă un sistem politic caracterizat prin refuzul puterii personalizate, a puterii asupra cetăţenilor. Puterea nu este «proprietatea» nimănui. Aşadar, conducătorii vor deţine această funcţie ca urmare a desemnării libere, neîngrădite, de către cei care urmează să fie conduşi. Cu alte cuvinte, oricând puterea celorlalţi de a desemna pe cineva este contrafăcută sau anihilată pentru că dezacordul este zădărnicit ori nu ni se oferă alternative – democraţia este ucisă chiar când începe să funcţioneze.”

definiţie de Giovanni Sartori

Recursul emoțional al tuturor teoriilor conspirației reziduale, care se multiplică și iau amploare duce la instabilitate. Totul se metamorfozează, iar formele de impunere, de guvernare își pierd din atribuțiile esențiale. Mecanismul este unul atent monitorizat , dar pretutindeni au apărut chiar unii ce se erijează în „specialiști” care, foarte bine și temeinic pregatiți au drept obiectiv propagarea acestor forme autoritare de impunere a sclaviei postmoderniste în ”adevăruri indubitabile” care se află și nu se elimină decât până la următoarea formă. De fapt, fără să ne mai ferim de cuvinte, tot acest angrenaj face parte din proiectul denumit The New Order, despre care se cunosc foarte puține aspecte.

Mecanismul presupune un efort corelat, susținut, pe deplin integrat în structurile fiecăruia dintre noi, îndeosebi în cele psiho-somatice, în care acești „apologeți ai Noii Ordini” fac eforturi susținute și doresc să-i acceptăm cu toate idiosincraziile lor.
Totuși, dacă de la naștere am primit de la Dumnezeu daruri și haruri precum inteligența, intuiția, analiza, comparația,evaluarea etc ca metode chiar și gradul de receptivitate al nostru poate să ne dea semnale puternice. O importanță aparte, din stadiul de zvon până la cel de informație pe deplin asumată, conștientizată și reverificată ne revine pe deplin, ad integram.Totul se poate lumina, se poate limpezi, numai cercetând cu atenție, argumentând sau identificând cauzele și mai apoi, descoperind chiar ” firul roșu”, în toată splendoarea și eficacitatea, simplitatea sa.

Din capul locului vă spun că nu am pretenția că le-aș fi descoperit recent sau discutat în premieră. Suma totală de elemente care alcătuiesc acest tablou aflat mereu în mișcare poate surprinde pe absolut oricine. Însă, nu fac apologia vreunei direcții sau regimuri (de orice natură),ci, doresc doar să vă semnalez pericolele mascate foarte bine de către „înalta clasă” care are scopul bine conturat de a ne îngrozi și a ne asupri în continuu.

În cele ce urmează, urmând „politica pașilor mărunți” am să vă expun, câte ceva din trend-ul general, pe deplin meschin al actualei cât și viitoarei configurații a ceea ce denumim a fi construcție cu caracter politic, guvernamental.
Toate acestea se petrec chiar sub ochii noștri, ai tuturor celor care viețuim pe aceste meleaguri. Sumă de evenimente necesită o tratare mult mai amplă, chiar mai serioasă, dar din lipsă de timp ,energie și spațiu,voi încerca să rezum sau să realizez un fel de frescă, fără a avea la dispoziție vreo culoare sau opinie vehiculată, interpretată sau răstălmăcită.…...

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu