Criteriul National

GRANDIOS! Opere de artă în valoare de 1 miliard de dolari vor fi scoase la licitaţie!

iunie 20
19:04 2015

A visitor passes by "Study for a Pope I" by Francis Bacon at Sotheby's in London

 Opere de artă evaluate la 1 miliard de dolari, printre care se numără tablouri semnate de Francis Bacon, Gerhard Richter şi Andy Warhol, vor fi scoase la licitaţie săptămâna viitoare, la Londra,

Aceasta stire se bazeaza pe informatiile din editia electronica a agentiei Reuters.

Tablouri purtand semnatura unor nume ilustre precum Francis Bacon, Yves Klein şi Gerhard Richter fac parte dintre cele 76 de loturi care vor fi scoase la vânzare pe 30 iunie, la licitaţia de artă postbelică şi contemporană a celebrei casei de licitatii Christie’s. Conform unui calcul sumar, toata colecţia de opere de artă este estimată la o valoare de 132 – 187 milioane de dolari.

De asemenea, casa Sotheby’s organizează pe 1 iulie „cea mai mare licitaţie de artă contemporană de la Londra”. Cele 59 de loturi scoase la vânzare sunt estimate la 230 – 329 de milioane de dolari şi includ opere de Francis Bacon’s – „Study for a Pope I”, evaluat la 40-56 de milioane de dolari -, precum şi o serie de lucrări cu simbolul dolarului aparţinând lui Andy Warhol.

Celor două licitaţii li se adaugă cele de artă impresionistă şi modernă organizate de Christie’s şi Sotheby’s tot săptămâna viitoare. Ambele case oferă spre vânzare, printre altele, opere de Marc Chagall, Pablo Picasso, Edouard Manet, Claude Monet, Paul Gauguin, Gustav Klimt, iar încasările au mari şanse să depăşească 1 miliard de dolari, potrivit experţilor.

Sursa foto : http://www.reuters.com/

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro