Criteriul National

Gratuități aparente…

Gratuități aparente…
iulie 25
20:05 2016

image-7Motto ” Cere şi ţi se va da ! „

Trăim în era informaticii şi s-ar putea crede că suntem şi informaţi cu privire la cerinţele obligatorii pentru a trăi demn şi în siguranţă în propria ţară.

Ceea ce percepem prin simţurile noastre, prin „instructajul” oferit de mass-media şi prin tăcerea cvasi-totală a guvernanţilor, este ca un vis frumos .
Asta dorim ?

Foarte mulţi am rămas blocaţi pe deviza : „Cere şi ţi se va da ! ”
Desigur că tocmai CEREREA noastra poate fi făcută, aşa în general,dar n-are cine s-o auda (cred ca doar Dumnezeu !) , iar şocurile din realitatea trăită ne vor trezi încet ,dar sigur, din visare.

Putem cere legitim numai din ceea ce fiecare , prin munca sa, a realizat. Altcineva nu ne este dator, fie el şi STATUL , suficient de îndatorat creditorilor internaţionali pentru a ne asigura, multora dintre noi, supravieţuirea.
Pacea socială în interior şi securitatea în exterior costă bani. Nimic nu-i pe gratis.

La noi „Partidul” , oricare ar fi, induce poporului speranţa deşartă ,că dacă vine la guvernare, va curge lapte şi miere.Niciunul dintre aceste partide nu a prezentat poporului situaţia reală a ţării. Pe zi ce trece suntem mai săraci !
Lumea se schimbă.

Ca exemplu :

Într-un interviu al candidatului republican la preşedinţia Statelor -Unite din 24 iulie ,la postul de televiziune NBC, Donald Trump declara, printre altele, că NATO va garanta securitatea numai acelor state care vor plăti cotizaţia. Câţi dintre românii care cer mereu să li se dea (sunt şi unii îndreptăţiţi să primească!) ştiu că apartenenţa noastră la Organizaţia Nord-Atlantică cu adevărat costă ?

În acelaşi interviu se recunoaşte datoria enormă a statului american şi hotărârea de a fi achitată în viitor.

La noi, ce se petrece?

Este absolut necesar ca actualul guvern, formal neinteresat politic de alegerile parlamentare, să prezinte BILANŢUL ŢĂRII, cu activele(averea ţării) , datoriile şi viziunea redresarii ( Proiectul de țară) pentru anii următori.

1
Numai prezentând ADEVĂRUL dovedeşte competenţa , buna-credinţă şi crează premisele pentru stoparea MINCIUNII şi a Incompetenţei din activitatea celor care doresc Puterea la alegerile parlamentare 2016.

 

Sursa foto   smartcasual.ro, doarortodox.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro