Criteriul National

Gratuități aparente…

Gratuități aparente…
iulie 25
20:05 2016

image-7Motto ” Cere şi ţi se va da ! „

Trăim în era informaticii şi s-ar putea crede că suntem şi informaţi cu privire la cerinţele obligatorii pentru a trăi demn şi în siguranţă în propria ţară.

Ceea ce percepem prin simţurile noastre, prin „instructajul” oferit de mass-media şi prin tăcerea cvasi-totală a guvernanţilor, este ca un vis frumos .
Asta dorim ?

Foarte mulţi am rămas blocaţi pe deviza : „Cere şi ţi se va da ! ”
Desigur că tocmai CEREREA noastra poate fi făcută, aşa în general,dar n-are cine s-o auda (cred ca doar Dumnezeu !) , iar şocurile din realitatea trăită ne vor trezi încet ,dar sigur, din visare.

Putem cere legitim numai din ceea ce fiecare , prin munca sa, a realizat. Altcineva nu ne este dator, fie el şi STATUL , suficient de îndatorat creditorilor internaţionali pentru a ne asigura, multora dintre noi, supravieţuirea.
Pacea socială în interior şi securitatea în exterior costă bani. Nimic nu-i pe gratis.

La noi „Partidul” , oricare ar fi, induce poporului speranţa deşartă ,că dacă vine la guvernare, va curge lapte şi miere.Niciunul dintre aceste partide nu a prezentat poporului situaţia reală a ţării. Pe zi ce trece suntem mai săraci !
Lumea se schimbă.

Ca exemplu :

Într-un interviu al candidatului republican la preşedinţia Statelor -Unite din 24 iulie ,la postul de televiziune NBC, Donald Trump declara, printre altele, că NATO va garanta securitatea numai acelor state care vor plăti cotizaţia. Câţi dintre românii care cer mereu să li se dea (sunt şi unii îndreptăţiţi să primească!) ştiu că apartenenţa noastră la Organizaţia Nord-Atlantică cu adevărat costă ?

În acelaşi interviu se recunoaşte datoria enormă a statului american şi hotărârea de a fi achitată în viitor.

La noi, ce se petrece?

Este absolut necesar ca actualul guvern, formal neinteresat politic de alegerile parlamentare, să prezinte BILANŢUL ŢĂRII, cu activele(averea ţării) , datoriile şi viziunea redresarii ( Proiectul de țară) pentru anii următori.

1
Numai prezentând ADEVĂRUL dovedeşte competenţa , buna-credinţă şi crează premisele pentru stoparea MINCIUNII şi a Incompetenţei din activitatea celor care doresc Puterea la alegerile parlamentare 2016.

 

Sursa foto   smartcasual.ro, doarortodox.ro

Redacţia ziarului Criteriul Naţional mulţumeşte inspiratului autor Vasile Soroceanu şi totodată,pe această cale îl asigură de colaborarea ce se doreşte a fi permanentizată !

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo