Criteriul National

Grecia e din nou criticată de UE

aprilie 16
08:32 2015

grecia-steag

Guvernul grec este din nou criticat de Uniunea Europeana, in contextul in care elenii au reinceput negocierile cu creditorii internationali.

Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung de la Berlin, un oficial european a precizat ca „este pur si simplu imposibil” sa lucreze cu Guvernul de la Atena. Mai mult, negocierile par a fi deosebit de frustrante, asa cum arata Business Insider.

Grecia se afla  in pragul falimentului.Oficialii din zona euro sunt deranjati de tactica de negociere a Greciei si spun ca tara se comporta precum un „sofer de taxi” si cere tot mai multi bani, in loc sa detalieze planurile de reforma.Acuzatiile au fost aduse dupa ultima runda de negocieri privind planul de salvare al Greciei, scrie Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).
Mai multi oficiali din zona euro s-au declarat „dezamagiti” de lipsa de planuri de reforma economica si „socati” de lipsa de progres dovedita de guvernarea Syriza.

Ministerul elen de Finante a reactionat imediat dupa publicarea articolului din presa germana, explicand ca cititorii materialului vor descoperi ca titlul acestuia nu se justifica in argumentatia FAS. „Asemenea rapoarte submineaza negocierea si Europa”, a aratat institutia.

Oficialul european, care a vrut sa ramana anonim, a dat de inteles ca nu se va ajunge la un acord privind lista de reforme pana pe 24 aprilie, la urmatoarea intalnire a ministrilor de Finante din zona euro.Daca grecii nu vor prezenta un set de masuri satisfacatoare, care sa deblocheze transa de imprumut de 7,2 miliarde de euro, atunci deadline-ul se va prelungi pana pe 12 mai, data la care tara ar putea intra in faliment, potrivit estimarilor Barclays.

Recent, Guvernul grec a transmis ca estimarile privind despagubirile pe care Germania trebuie sa le plateasca Atenei pentru pagubele din Al Doilea Razboi Mondial ajung la 278,8 miliarde de euro.

Grecii cer despagubiri de razboi mai mari decat PIB-ul tarii: Germania le spune sa termine cu prostiileSuma este mai mare decat produsul intern brut al statului elen. In 2013, PIB-ul Greciei a fost de 223,57 miliarde de euro. In replica, ministrul german al Economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a calificat pretentiile Atenei drept „prostesti”.

Sursa foto :www.business24.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro