Criteriul National

Grecia e din nou criticată de UE

aprilie 16
08:32 2015

grecia-steag

Guvernul grec este din nou criticat de Uniunea Europeana, in contextul in care elenii au reinceput negocierile cu creditorii internationali.

Potrivit ziarului Suddeutsche Zeitung de la Berlin, un oficial european a precizat ca „este pur si simplu imposibil” sa lucreze cu Guvernul de la Atena. Mai mult, negocierile par a fi deosebit de frustrante, asa cum arata Business Insider.

Grecia se afla  in pragul falimentului.Oficialii din zona euro sunt deranjati de tactica de negociere a Greciei si spun ca tara se comporta precum un „sofer de taxi” si cere tot mai multi bani, in loc sa detalieze planurile de reforma.Acuzatiile au fost aduse dupa ultima runda de negocieri privind planul de salvare al Greciei, scrie Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS).
Mai multi oficiali din zona euro s-au declarat „dezamagiti” de lipsa de planuri de reforma economica si „socati” de lipsa de progres dovedita de guvernarea Syriza.

Ministerul elen de Finante a reactionat imediat dupa publicarea articolului din presa germana, explicand ca cititorii materialului vor descoperi ca titlul acestuia nu se justifica in argumentatia FAS. „Asemenea rapoarte submineaza negocierea si Europa”, a aratat institutia.

Oficialul european, care a vrut sa ramana anonim, a dat de inteles ca nu se va ajunge la un acord privind lista de reforme pana pe 24 aprilie, la urmatoarea intalnire a ministrilor de Finante din zona euro.Daca grecii nu vor prezenta un set de masuri satisfacatoare, care sa deblocheze transa de imprumut de 7,2 miliarde de euro, atunci deadline-ul se va prelungi pana pe 12 mai, data la care tara ar putea intra in faliment, potrivit estimarilor Barclays.

Recent, Guvernul grec a transmis ca estimarile privind despagubirile pe care Germania trebuie sa le plateasca Atenei pentru pagubele din Al Doilea Razboi Mondial ajung la 278,8 miliarde de euro.

Grecii cer despagubiri de razboi mai mari decat PIB-ul tarii: Germania le spune sa termine cu prostiileSuma este mai mare decat produsul intern brut al statului elen. In 2013, PIB-ul Greciei a fost de 223,57 miliarde de euro. In replica, ministrul german al Economiei, vicecancelarul Sigmar Gabriel, a calificat pretentiile Atenei drept „prostesti”.

Sursa foto :www.business24.ro

 

Comentarii

Comentarii

Articole similare

0 Comments

No Comments Yet!

There are no comments at the moment, do you want to add one?

Write a comment

Only registered users can comment.

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

AU TRECUT DOI ANI DE LA TRAGEDIA DIN CLUBUL COLECTIV… CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Au trecut deja destul de repede doi ani de la tragedia din clubul Colectiv. Neputința pe care au trăit-o majoritatea în acele zile coroborate și cu revolta care a urmat, rămân încă bine întipărite în memoria multora. Multitudinea de evenimente de comemorare din aceste zile ne arată că nu suntem dispuși să lăsăm umbra uitării să se aștearnă în urma incendiului care a luat 64 de vieți.

Colectiv este acea mărturie de netăgăduit, acea expresie plină de tragism pe care și din care foarte puțini au putut înțelege câte ceva. Cert este că lumea a rămas marcată pe moment, ca mai pe urmă, aproape ireversibil, inexplicabil, cu aceeași doză de cinism…a alunecat pe partea uitării.

Momentul Colectiv ne-a adus nu doar pierderea unor oameni de care suntem cu toții iremediabil legați. Ci, a fost vorba și de un fel de trezire involuntară, care ne-a pus în față un adevăr crud: corupția chiar ucide. Iar, dacă stăm și reflectăm câteva momente, fără a avea pretenția de a ne situa în postura de ”judecători”, cu acea durere a omului rănit, vom ajunge la anumite concluzii, despre care s-a tot scris și strigat cu voce tare, sinonimă cu acea dorință de a nu renunța până în ziua în care vom transcede și ne vom alătura lor, cu mențiunea și rugămintea adresată Cerului de a nu avea acel tragic sfârșit!

Tineri aceia deosebiți nu meritau să moară în asemenea chinuri. Tineri aceia meritau tratați cu mare grijă de către cei specializați și în măsură să îi aline, să le asigure o speranță…Dar, din nefericire, nimeni și nimic nu au putut să le schimbe destinul.

Așa s-a ajuns cu acțiunea de a protesta, atunci când o mare de oameni a decis să strige și să vocifereze, pe deplin întemeiat contra lentorii, neajunsurilor, incapacității Sistemului. Astfel, fără de acest spirit civic, care ulterior a fost confiscat de către unele partide nu se putea face vreo schimbare.

Datoria, dreptul de a manifesta, de a dezbate cu argumente, de a vocifera atunci când guvernanții greșesc și de a semna petiții pentru a cere și a obține o schimbare veritabilă este unul garantat de bunul simț, dacă de Constituție, se tot încearcă, spre a fi eliminat, treptat-treptat.........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo