Criteriul National

Greseli de evitat cand doriti sa cumparati o masina second hand

Greseli de evitat cand doriti sa cumparati o masina second hand
iulie 11
08:17 2021

Nu efectuati o verificare a masinii de catre un mecanic

In timp ce multi oameni testeaza masini inainte de a le cumpara, putini au folosit masini second hand verificate de catre mecanici inainte de a finaliza afacerea. Chiar daca trebuie sa platiti singur inspectia, pe termen lung s-ar putea economisi multi bani. Cu toate acestea, este posibil ca vanzatorul sa plateasca pentru inspectie. Daca vanzatorul este un dealer auto, este posibil sa existe deja o oferta, dar asigurati-va ca este. Daca este un vanzator privat, probabil ca nu va va oferi asta, deci este important sa intrebati.

Faceti negocierile in persoana

Daca achizitionati o masina folosita de la o reprezentanta, va fi obiectivul principal al vanzatorului sa va aduca la reprezentanta. Odata ce va aflati in reprezentantai, este mult mai probabil sa plecati cu masina care va intereseaza – este o vanzare mai usoara pentru vanzator.

Pentru a combate acest lucru, asigurati-va ca ati facut toate cercetarile si comparatiile de acasa, si incercati sa negociati prin telefon sau prin e-mail. Este mult mai usor sa te distantezi emotional cand masina nu este acolo, ceea ce va ofera mai mult control asupra negocierii, observa cei de la catalogul online www.inmatriculariauto.net.

Daca achizitionati o masina folosita de la un vanzator privat, este posibil ca proprietarul ei sa nu fie un vanzator profesionist. Mentionand cateva statistici despre masina second hand la telefon, este posibil sa castigati controlul inainte de a vedea masina in persoana.

Cumpararea pe baza aspectelor

Inainte chiar de a incepe sa cautati o masina, indiferent daca este online sau fata in fata, este important sa evaluati exact ce aveti nevoie de la masina. Daca sunteti in cautarea unei masini de navetisti, nu va pierdeti timpul uitandu-va la camioane. Daca sunteti in cautarea unui vehicul care sa poata tracta o remorca, nu va deranjati sa va uitati la masinile sport. Intelegand care sunt nevoile dumneavoastra mai intai, diminuati riscul de a face o achizitie impulsiva, pe baza a ceea ce va doriti pe moment in loc de ceea ce aveti nevoie pe termen lung.

Nu cereti un raport de istoric al vehiculului

Pe langa efectuarea unui test de conducere si inspectarea masinii de catre un mecanic, este important sa verificati un raport istoric al vehiculului. Cu un raport istoric al vehiculului, este posibil sa aflati despre eventualele accidente anterioare, probleme cu masina si numarul de proprietari anteriori. De aceea, este întotdeauna important sa verificați istoricul masinii si poveștile proprietarilor sai. Cateodata, puteti colabora cu unele companii de inmatriculari auto care va pot oferi astfel de servicii de verificare a istoricului.

Comentarii

Comentarii

Share

Despre autor

Laurentiu Groza

Laurentiu Groza

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul