Criteriul National

Greta Thunberg, Mattia Santori și Carola Rackete, trei tinere staruri ale Stângii, par să fi ajuns acum în uitare – International

Greta Thunberg, Mattia Santori și Carola Rackete, trei tinere staruri ale Stângii, par să fi ajuns acum în uitare – International
noiembrie 18
00:48 2020
Greta Thunberg, Mattia Santori și Carola Rackete, trei tinere staruri ale Stângii, care visau să schimbe lumea, par să fi ajuns acum în uitare. Dar este într-adevăr doar vina pandemiei de coronavirus sau există și motive structurale care au determinat declinul acestora?, se întreabă Il Giornale și Repubblica.

„Simbolurile scad pentru toți în pandemie, nu numai pentru stânga, ci pentru toți”, explică analistulRenato Mannheimer, care adaugă: „În chiar figura unui simbol există dezamăgire, deoarece nimeni, în realitate, nu este perfect și chiar și persoanele indicate ca simbol se descompun. S-a întâmplat întotdeauna în istorie”.

Să ne gândim doar la majoritatea președinților americani. „Alegerea lui Obama ar fi trebuit să dea o schimbare și pentru stânga italiană, dar nu a făcut-o”, subliniază Mannheimer. Există însă teme, precum mediul înconjurător care, până acum, par atemporale „și, odată ce pandemia se va termina, vor reveni foarte puternic”, asigură șeful ISPO.

Imigrația, pe de altă parte, este o problemă mult mai puțin resimțită decât în ​​trecutul recent și Carola Rackete se pierduse până când, în urmă cu câteva zile, a sosit vestea arestării sale în Germania, în urma unui protest de mediu împotriva construcției unei autostrăzi.

Dacă înainte de Covid, 46% dintre italieni plasau problema migranților drept una dintre prioritățile țării și se clasa imediat după problemele economice, acum această problemă îi stârnește doar pe 27%, conform ultimului sondaj din octombrie. Fluxurile de migranți continuă să existe, dar italienii sunt mai preocupați de sănătatea lor și de situația economică.

Și analistul Nicola Piepoli este convins de acest lucru: „Pentru italieni nu există altă temă în afară de covid” și, prin urmare, potrivit lui, ar fi chiar prematur să spunem că aceste mituri dispar. „Ele continuă să existe, dar nu vorbim despre ele pentru că vorbim doar despre noua perioadă postbelică, adică postcovidă”, subliniază sondajele.

Mișcarea lui Mattia Santori, de fapt, „s-a născut, dar numai pentru a lupta cu voturile pentru dreapta, nu pentru a lupta împotriva coronavirusului și acum nu există nici dreapta, nici stânga, există doar ”salvează pe cine poți de pe nava care se scufundă, la fel ca ’43 ”, a spus Piepoli.

În timp de război, nu există loc pentru mișcări de opinie. „Modelele s-au estompat pentru că – explică sondajul – nu promit să salveze pielea, sunt ineficiente în raport cu obiectivul utilitar al populației. Nu există politică în mintea italienilor, există doar frică”.

Mannheimer, pe de altă parte, consideră că timpul pentru tinerele modele a trecut deja din cauza lipsei unui impuls proactiv: „Mișcarea lui Santori nu a durat mult pentru că nu s-a organizat și, apoi, a fost blocată. Poate că nu a avut suficiente idei, altele decât să limiteze înaintarea lui Salvini”

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul