Criteriul National

Greu e să fii patriot…

Greu e să fii patriot…
martie 11
16:58 2020

received_3440494342643916

Patriotismul…
Poveste grea, domnule! Dar câte nereguli în numele lui! Aci trebuie să ai stofă sau şorici, mă rog, adică trebuie să ţii la tăvăleală. Că toţi se bat cu pumnu-n piept că pentru ţară sunt în stare să vândă şi mamă şi tată, iar când ajung la ciolan, ciocu’ mic. Procedează asemenea celor de dinaintea lor, doar e reţetă patentată, nu?! Se căpătuiesc ei şi au grijă şi de-ai lor până la al nouălea neam, dar şi de cei care i-au sponsorizat în campania electorală (sic!). Aşadar, nu mai plecaţi urechea la promisiunile din campanii, că sunt toate trase la indigou. Pleacă ăl sătul şi vine ăl flămând cu tot neamul lui de flămânzi.
Bine a zis cine a zis: „Schimbarea domnilor, bucuria nebunilor”. Pleacă îmbuibatul şi vine hămesitul ca să se umfle şi el, doar e democraţie, nu?! Şi câte nu se fac în numele democraţiei ăsteia! Patriotism şi democraţie. Să fie. Şi este. Dacă şi la închisoare dictează tot democraţia, ce mai este de comentat? Bine a zis cine a zis că „Dragostea trece prin stomac”. Cu cât e foamea mai mare, cu atât şi patriotismul e mai fierbinte, iar asta nu trebuie să fie lucru de mirare. Aşa a fost de când lumea şi pământul.
Ceea mă intrigă pe mine ca simplu muritor, alegător, mă rog, sunt politrucii noştri de doi lei care se bat cu cărămida-n piept că fac şi dreg, iar atunci când ajung în fruntea bucatelor tac ca mortu-n păpuşoi, de parcă ar fi vorbiţi. O dau, cum s-ar zice, la-ntors. Descoperă, vezi Doamne, moştenirea grea şi tot dau înainte cu moştenirea asta, care cum vine la putere. Măi, măi, măi… Dar oare până când, Doamne iartă-mă? Cât o să mai înghită românaşul nostru găluşca asta? Înghite o generaţie, haide, două, dar până la urmă se trezeşte, frăţioare, că aşa nu se mai poate. Dând mereu cu oiştea-n gard, se dumireşte în cele din urmă că fie de stânga sau de dreapta, toţi « catindaţii » ăştia sunt o apă şi-un pământ. Dar asta e altă căciulă.
Important este că ţugulanul va taxa într-un final impostura, prostia, grosolănia, lipsa de bun-simţ. Că ajunge din lac în puţ, asta nu mai este, însă, de competenţa lui. A făcut ceea ce credea de cuviinţă ca să îndrepte lucrurile, dar se pare că prostia este omenească şi până la urmă şi românul e tot om…
Vai, vai, vai, de trei ori vai, ţărişoară bogată, sărăcită până-n măduva oaselor de lacomii fără scrupule ce se rânduiesc la putere pozând în mari patrioţi!
Dar hai să judecăm, totuşi, şi prin prisma aleşilor. Cine şi-ar pune viaţa în slujba comunităţii dacă n-ar fi prin structura lui generos, iubitor de popor şi de ţară? Să fim înţeleşi. Numai un asemenea om îşi poate periclita sănătatea, liniştea, punându-se în slujba semenului, a cetăţeanului. Aşa că terminaţi cu cârtelile. De pe margine e uşor al dracului. Treceţi voi la cârmă, şi-apoi să vă văd cum v-aţi descurca! Nu vă veţi mai întreba ce este patriotismul, fiindcă veţi simţi pe spinarea voastră. La propriu. Cum adică nu-nţelegeţi?
Să recurgem la un exerciţiu simplu de imaginaţie. Să presupunem că aţi fost ales şi aţi promis marea cu sarea în campania electorală şi odată ales trebuie să vă duceţi la îndeplinire măcar o parte din promisiuni. Ei bine, de-abia acum începe greul. De ce? Pentru că fiind la început de carieră nu aveţi nici relaţii, nici cunoştinţe, iar atunci recurgeţi la cumpărarea din banul public, se înţelege, a baronului X sau Y ce face legea într—o zonă sau ala şi gata, v-aţi şi mânjit. Daţi şpagă pentru a cumpăra influenţa, tăcerea, şi odată intrat în acest cerc, nici că mai există cale de ieşire. Doar sunteţi… patriot.
Aşadar, volens-nolens, începe presiunea pe cetăţean cu impozite care de care mai aberante pentru a satisface, în fapt, pretenţiile cetăţeanului. Abia acum începe deci lupta adevărată, începe greul, deoarece alegătorul aşteaptă de la alesul său să-şi îndeplinească obiectivele din campanie, dar nu-şi pune problema din ce bani. Şi iată-ne ajunşi la fondul problemei, pentru că oricum am suci-o şi învârti-o, în cele din urmă este vorba tot de bani. Bani, bani bani…
Şi patriotul nostru, patriotul adevărat, face rost de bani. Taie în carne vie pensii, salarii, impozitează dividende, chirii, ba într-un timp se auzea că impozitează până şi bacşişul chelnerilor, frizerilor, de ajunsesem de tot râsul. Doar trebuie bani la buget, bani, cât mai mulţi bani… Aşadar, e vorba de un cerc vicios. Cum ai da-o, tot un drac.
Greu e să fii patriot!

Sursa foto: https://google.com

Acest material a fost realizat de către doamna Elena Neacșu în exclusivitate pentru platforma media independentă Criteriul Național

Comentarii

Comentarii

Despre autor

Daniel Mihai

Daniel Mihai

Doctor în Interpretare Muzicală, profesor titular la disciplina vioară a Catedrei de Corzi în cadrul Colegiului Național de Arte Regina Maria din Constanța

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

photostudio_1649947095742

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul