Criteriul National

Grupul Continental ridică vălul asupra colaborării cu regimul nazist – International

Grupul Continental ridică vălul asupra colaborării cu regimul nazist – International
august 26
23:46 2020
Un raport comandat de furnizorul auto german Continental, și care va apărea joi în Der Spiegel, vorbește despre strânsa colaborare a companiei cu regimul nazist și utilizarea masivă de muncă forțată și a prizonierilor din lagărele naziste, potrivit AFP.

La acea vreme, Continental a jucat un rol central în furnizarea de comenzi industriei celui de-al treilea Reich, „adevărata coloană vertebrală a economiei naționale de război socialiste”, conchide istoricul Paul Erker în studiul său, citat în revista Der Spiegel care va fi publicat joi.

Acest studiu a fost comandat de Continental pentru a încerca să facă lumină asupra gradului de colaborare al companiei în acea perioadă.

Raportul arată că a folosit în jur de 10.000 de muncitori forțat în fabricile sale, adesea prizonieri politici și nu a ezitat, în plus, să folosească prizonierii din lagărele de concentrare naziste.

Compania era un mare producător de tălpi de încălțăminte, de care armata avea foarte multă nevoie pentru trupe.

Prizonierii trebuiau să meargă între 30 și 40 de kilometri pe zi în pantofii cu talpa ”Continental”, înconjurând curtea centrală a taberei pentru a-i testa.

Prizonierii care au căzut la pământ au fost executați de paznicii SS, potrivit istoricului.

Tehnicile producătorului de echipamente de testare a încălțămintei au inclus plimbări forțate pe zăpadă sau pe gheață. Unii dintre deținuți au trebuit să poarte pantofii pentru un total de 2.200 km, potrivit studiului citat în Spiegel.

Raportul istoricului se referă și la cuvintele unui executiv de atunci al Continentalului, Hans Odenwald, despre muncitorii forțați ruși angajați: „Când vor muri, vom lua mai mulți”.

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul