Criteriul National

Gunoierii…

Gunoierii…
ianuarie 19
22:29 2016

 

groapa

Nici nu am intrat bine în noul an și am asistat la nenumărate mișcări pe scena politică, fie la nivel național, fie la nivel local. În optsprezece zile, am constatat din nou că liberalii sunt oportuniști – așa cum au fost întotdeauna -, că independenții s-au răzgândit și negociază cu oricine pentru orice, că social-democrații nu se pot dezbăra de condamnații penal din fruntea partidului.
Dictonul cunoscut? Politica este o curvă.
Eu aș merge mai departe: politica este gunoiul de sub preș, pe care încercăm mereu să îl ascundem, dar care iese tot timpul la suprafață. Gunoierii zilelor noastre, în sensul de oameni care adună orice, oricât, de oriunde, unde verbul a aduna este sinonim cu a fura, se află în clasa politică: în Parlament, în guvern, în administrațiile publice locale, în administrația centrală și chiar în rândul administrației prezidențiale.
De ce îi numesc gunoieri? Pentru că asta le este ocupația.
Luați de exemplu cazul deputatului Eduard Martin și cazul senatorului Nicolae Moga. Doi gunoieri care au ajuns în Parlamentul României, pe baza deșeurilor colectate de unul și depozitate de altul și a relațiilor pe care le au cu autoritățile publice locale. Martin prin Polaris M Holding adună gunoaie din toată țara și le depozitează în gropile deținute de S.C. TRACON S.R.L. Brăila unde unul dintre acționari este Nicolae Moga. Treaba aceasta funcționează perfect la Ovidiu, în județul Constanța și la Cristian, în județul Sibiu.
În ambele localități, firma TRACON legată de senatorul Moga a construit două depozite ecologice de deșeuri, iar gunoiul este adus de Polaris M Holding. În județul Constanța, din localitățile deservite de firma familiei Martin, iar la Cristian(județul Sibiu) din localitățile sibiene și din județele limitrofe. De exemplu, Polaris M Holding aduna în toamna anului trecut gunoaiele din Alba-Iulia și le depozita la groapa de la Cristian deservită de S.C. TRACON S.R.L. Brăila. Cu mențiunea că, odată cu descălecarea firmei familiei Martin în Alba Iulia, taxa de salubrizare a crescut cu 5 lei. Că doar o parte din ea era alcătuită și din taxa de depozitare încasată de firma TRACON a acționarului Nicolae Moga, pentru groapa de la Cristian din județul Sibiu.
Și uite-așa, gunoierii ăștia cică se bat pentru noi și fac legi în Parlament. Este de prisos să mai amintesc faptul că prin Parlament a trecut într-o vreme și gunoierul Silviu Prigoană. Gunoaiele se adună, se întâlnesc în Parlament, în viața publică și îngroapă România…
După tragedia de la Colectiv, revolta tinerilor a încercat să igienizeze clasa politică. Fără rezultat, însă! PNL a aruncat în luptă, pentru alegerile locale, toți penalii. PSD nu se poate dezbăra de penalii din conducere. Independenții joacă și cu stânga și cu dreapta, în speranța că vor obține funcții importante, grele, în administrația publică locală sau centrală. În tot acest timp România suferă.
Cine va da foc ghenei pestilențiale din clasa politică, acela va fi salvatorul acestei nații. Nu sunt tipul care așteaptă venirea unui Mesia, dar în România este nevoie de o mână forte care să măture energic gunoiul din STAT și să pună țara asta pe picioare.
DIXIT!

Spiridon Bogdan

Redacția ziarului Criteriul Național mulțumește inspiratului autor pentru acest document ce ni l-a oferit în exclusivitate!

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro