Criteriul National

Guvernul rus anunță declanșarea unei anchete privind spitalizarea lui Aleksei Navalnîi – International

Guvernul rus anunță declanșarea unei anchete privind spitalizarea lui Aleksei Navalnîi – International
august 27
14:09 2020
Ministrul de interne al Rusiei a anunțat joi că va demara o anchetă privind spitalizarea politicianului de opoziție Aleksei Navalnîi după ce acesta a fost internat în condiție critică în urma unei tentative de otrăvire, transmite Reuters.

Navalnîi, în vârstă de 44 de ani, este într-o comă indusă medical într-un spital din Berlin unde a fost transportat cu avionul sâmbătă după ce s-a prăbușit în timpul unui zbor dinspre orașul siberian Tomsk către Moscova.

Clinica germană care îl tratează a anunțat că examinarea medicală preliminară indică înspre otrăvire deși doctorii de la spitalul siberian unde Navalnîi a fost internat inițial contrazic diagnosticul.

Unitatea de transporturi din cadrul Ministerului de interne rus a anunțat că desfășoară o anchetă în fază incipentă după ce zborul lui Navalnîi a aterizat de urgență în orașul Omsk din Siberia, afirmând că a investigat camera de hotel unde acesta stătea în Tomsk și rutele pe care acesta s-a deplasat în oraș.

Autoritățile ruse au mai transmis că au analizat camerele de luat vederi din zonă precum și faptul că deocamdată nu au găsit medicamente sau alte substanțe potente.

Kremlinul a declarat săptămâna aceasta că nu dorește ca spitalizarea lui Navalnîi și circumstanțele care o înconjoară să îi afecteze relațiile cu occidentul după ce Franța, Germania, SUA și alte țări au cerut o anchetă, miniștrii statelor membre ale UE urmând să discute despre starea lui Navalnîi în cursul acestei săptămâni.

Anunțul Ministerului de interne rus vine după ce Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Vladimir Putin, a declarat marți că Kremlinul nu vede nevoia unei anchete, adăugând că este neclar de ce doctorii germani se „grăbesc” să vorbească despre o otrăvire.

Tot marți, președintele Dumei de Stat a ordonat unei comisii să ancheteze dacă forțe străine sunt în spatele posibilei otrăviri a lui Aleksei Navalnîi, într-o încercare de alimenta tensiunile cu Rusia.

Citește și:

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

România…Inteligența Artificială…Guvernul… - EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Dacă nici acum nu vă vine să credeți, guvernul Dăncilă lucrează la strategia națională pentru Inteligența Artificială. Este inimaginabil, aproape de necrezut, dar elaborarea și ratificarea primei strategii naţionale în domeniul Inteligenţei Artificiale va fi o realitate.
Deseori,obișnuiți cu puțin din ceea ce ne tot oferă „din plin” viața aceasta, nu prea realizăm și nu prea știm să reacţionăm la acest soi de anunț oficial. Iar ceea ce este frapant vine de-acum înainte.

Da, stimabilelor și dumneavoastră onorați domni. Din moment ce a fost declarat „liber la Inteligența Artificială”, consecințele și desele implicații ne vor afecta destinele. Poate părea ceva de domeniul SF,dar tocmai ultimele evenimente au început să contrazică „scenariul.”

A trecut moda când mai auzeam de un nou studiu care descria savant implicațiile profunde pe care le au progresele din domeniul inteligenței artificiale. Iar, inevitabilul s-a pridus.Au căzut în derizoriu acele minți luminate, dimpreună cu toata adunarea numeroșilor experți, a think tankuri sau a celebritățilir din Silicon Valley care își dădeau cu presupsul că aplicațiile practice ale Inteligenței Artificiale urmează să ne schimbe viețile în moduri greu de imaginat.

Inteligenţa artificială este trecută de faza „copilăriei”. Acest lucru îl demonstrează unele experimente eşuate care au avut loc. Iar aici dau ca exemplu cazul „adolescentului” Tay al Microsoft, un robot bazat pe inteligenţă artificială care putea dialoga cu utilizatorii de Twitter. Acesta a devenit nazist în câteva ore, compania fiind nevoită să îl retragă. Incidentul a arătat limitările pe care le au maşinile, incapabile deocamdată să facă diferenţa între bine şi rău sau să dea dovadă de empatie.

Dar, ce anume împiedică pentru ca maşinile să ajungă la astfel de însuşiri umane?

Sunt destui semeni care se tem că inteligenţa artificială va fi folosită ca armă, de guverne sau grupări teroriste. Un astfel de sistem avansat, capabil să înveţe, ar putea să compromită orice sistem informatic şi să aibă acces la informaţii extrem de importante. Mai mult, ar putea lansa atacuri cu arme periculoase şi pot da naştere unui război devastator.

Iar acum, „onor” guvern al acestei colonii susţine cu o frenezie de nedescris această modă, dând dovada unui servilism exemplar! Oare cărui scopuri servește?

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo

Constanta Mea

Prahova Mea

Brasovul Meu

Parteneri media exclusiv

Revista presei Raspandacul