Criteriul National

,,Hai la ultimul teatru rămas! Astazi spunem la Disco: pas!”

octombrie 30
08:38 2015

untitled

 ,,Niste naroji” – de Marin Sorescu

,,Hai la ultimul teatru ramas! Astazi spunem la Disco: pas!” este numele evenimentuli realizat de platforma facebook ,,Salveaza Romania Acum” pentru actiuni comunitare.

La Teatrul Fantasio, singurul ramas in oras dupa ,,succesul” administrativ local si central al ultimilor ani, astazi 31octombrie2015 ora 19:00 are loc spectacolul ”Niste Naroji” in regia Iulian Enache. Ar parea putin surprinzator, dar sala este plina la fiecare spectacol aproape pentru ca este disproportionata cu dimensiunea unui oras de peste 300 de mii de locuitori. Artistii nostrii probabil ca merita mai multa atentie si orasul are nevoie de o noua sala de spectacol in rapotul corect cu unul dintre cele mai mari orase de provincie.

„Fericirea, învierea,timpul, moartea, sinuciderea, ceilalţi, credinţa, dragostea, speranţa, teme mari ale reflecţiei filozofice, devin prin modalitatea de alipire și mixare a lui Sorescu nu subiecte de reflecție concentrată, ci realităţi palpabile mai mult sau mai puțin inteligibile. Cred că singura lui libertate în faţa acestei ordini de lucruri este umorul. La Sorescu totul plutește, el pune semne la fiecare pas, să ştii unde să te opreşti, în caz de ceva. Să nu tot mergi înainte. Să nu te rătăceşti.

«La Lilieci» este o carte cu amintiri din copilărie, un foto frame al satului natal despre care Sorescu spunea: «…satul a ținut sute de ani locul cetății antice. Eu văd satele românești ca niște cetăți închise, având tot ce le trebuie, în interiorul zidurilor diafane de orizont. Și lumea asta, și lumea cealaltă, totul acolo, din hotar în hotar.» mai spune regizoarea spectacolului Iulia Enache pe pagina teatrului Fantasio.

Pretul biletelor este de 25 lei – adulti 15 lei – elevi, studenti, pensionari – mai multe detalii pe pagina teatrului: www.teatruldestatconstanta.ro

va mai recomandam:

UN DECENIU DE „CRIME” ÎN CULTURA DIN CONSTANŢA. „ASASINII” SUNT PLĂTIŢI DIN BANI PUBLICI

Comentarii

Comentarii

Articole similare

Editia Digitala

Criteriul National prima pagina

EDITORIAL

„Ţi-e milă? Ţi-am luat banii!…”- CONTRA-EDITORIAL

danielmihai de prof.dr. Daniel Mihai

Tristele amintiri au ajuns departe…De fapt, cu o anumită ritmicitate , indiferent de context omul are posibilitatea de a alege .

Iar, această posibilitate de a râde sau de a plânge ar trebui să nu ne-o cenzureze nimeni!

De cele mai multe ori, datorită „regulilor nescrise” ale acestei societăţi suntem puşi în faţa unor evenimente triste şi întunecate , dar comicul îşi face apariţia tocmai atunci când ne-am aştepta cel mai puţin.

De la o vreme încoace am tot scris pe diferite atitudini vis a vis de anumite aspecte ce m-au determinat să mă exprim în mai multe registre sufleteşti!

Dar acum e cu totul altă treabă…

Fără să aduc jigniri, situaţia în care se află românul este analizată în mod ironic.“Filantropica” reprezintă cea mai eficientă şi în acelaşi timp amuzantă metodă de a aduce în prim-plan ideea că “nu tot ceea ce pare este adevărat”.

Asemeni unei proiecţii video avem o sumendenie de întâmplări ce constituie o modalitate de a genera materiale de informare publică.

Modul în care noi, asemeni spectatorilor avem „şansa” de a privi lumea este oarecum influenţat de experienţele celor din trecut, deoarece astfel, participând în mod indirect la acţiunile personajelor, noi suntem publicul ce primeşte şi decodifică mesajul în mod diferit.

Replica cheie a lui Gheorghe Dinică (textier pentru cerşetori) :”Mâna întinsă care nu spune o poveste, nu primeşte pomană”, reprezintă fraza de bază a relaţiilor publice.

El este un portret „artistic”, machiavelic până la perfecțiune al diavolului ca show-man de geniu, care prin minciună şi înşelăciune a reuşit să ocupe o poziţie bună în societate. Această replică ar putea să-l includă, în cinismul ei şi pe artistul român care cerşeşte finanţare şi care va rămîne cu mîna întinsă, atâta timp cât nu găseşte o poveste captivantă...........

citeste in continuare

REDACTIA

Director fondator: Daniel C. Iorgu

Redactor Sef: prof. dr. Daniel Mihai

Senior Editor: prof.univ. Mircea Vintilescu

Editorialist: Florin Budescu

Corespondent UK: Alina Pop

Corespondent Spania: Fabianni Belemuski

Fotoreporter: Daniel Paun

Reporter: Daniel Hintergraber

Redactori: Marian Nedelea, Gabriel Dumitru, Iulia Grajdieru, Elena Scripcaru

Disclaimer

Responsabilitatea juridica in cazul editorialelor/ articolelor redactate de invitatii permanenti sau invitatii speciali aparține în exclusivitate autorilor.

Dacă cineva se simte lezat într-un fel de vreun articol de pe acest website, poate trimite un drept la replică care va fi publicat în articolul respectiv.

CONTACT

CRITERIUL NATIONAL
Cotidian online de stiri si atitudine
ISSN 2393-4891
ISSN-L 2393-4891

Redactie: contact@criteriul.ro

Redactor Sef: daniel.mihai@criteriul.ro

Citeste si:

nationalul logo